Επίδομα παιδιού 2018: Aγώνας δρόμου για την β΄δόση-Κλειδί η ημέρα ελέγχου των Α21.(Πίνακες)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Πραγματικό αγώνα δρόμου θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι για να προλάβουν να πάρουν την β΄ δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ αφού βασική προϋπόθεση είναι η υποβολή του Α21 και της φορολογικής δήλωσης 2018 που ακόμη δεν είναι διαθέσιμη προς υποβολή ενώ κλειδί θα είναι η ημέρα διασταυρώσεων των Α21.

banner-orizontio

Το χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ σύμφωνα με πληροφορίες για την έναρξη των φορολογικών δηλώσεων θέλει να ξεκινάει η υποβολή σε λίγες ημέρες αλλά ο ΟΠΕΚΑ δεν εχει κοινοποιήσει την ημερομηνία που θα γίνουν οι διασταυρώσεις των Α21 που θα έχουν υποβληθεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Αυτό θα συμβεί αφού η επόμενη δεύτερη δόση του επιδόματος παιδιού θα δοθεί τέλη Μαίου αλλά μόνο σε όσους προστρέξουν να υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις και Α21 μέχρι την ημερομηνία που θα υπολογιστεί η χορήγηση, κάτι που αν αργήσει να ανοίξει το TAXISnet και κατα συνάρτηση η νέα αίτηση του ΟΠΕΚΑ, θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα προλάβουν την νέα εκκαθάριση και καταβολή.

Όπως έχει κάνει γνωστό ο ΟΠΕΚΑ το δεύτερο 15ήμερο του Απριλίου, όταν θα είναι διαθέσιμη η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού, περίοδο όμως που ήδη διατρέχουμε, ώστε η πρόωρη εκκαθάρισή της να τους δικαιώσει αναδρομικά το Επίδομα Παιδιού.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio

Ο ΟΠΕΚΑ με οδηγό που εξέδωσε κάνει γνωστό ότι με την υποβολή της νέου τύπου αίτησης Α21 προς το τέλος Απριλίου, θα διορθωθούν όλες οι τυχόν αρρυθμίες, οι δικαιούχοι θα δηλώσουν την υφιστάμενη κατάσταση των παιδιών τους και θα δικαιωθούν αναδρομικά από 1/1/2018 την παροχή, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι πλέον καταβάλλονται δίμηνες δόσεις και θα γίνονται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα.

Η έναρξη υποβολής Α21 για το 2018 με την νέα ηλεκτρονική διαδικασία θα λύσει και άλλες αρρυθμίες όπως περιπτώσεις για τις οποίες προέκυψε αναντιστοιχία δηλούμενου ΑΦΜ και ΑΜΚΑ στο ίδιο πρόσωπο δικαιούχου.

Οι εν δυνάμει δικαιούχοι θα υποβάλουν αίτηση Α21 έτους 2018, μετά την οριστική υποβολή του εντύπου Ε1 (φορολογική δήλωση), δηλώνοντας κάθε εξαρτώμενο τέκνο για το οποίο θα δικαιούνται επίδομα παιδιού και εφόσον κριθούν δικαιούχοι θα τους καταβληθούν αναδρομικά, τα δικαιούμενα ποσά. banner-orizontio

Παρατίθεται αναλυτικός πίνακας και ακολουθεί το σχετικό άρθρο 214 του ν. 4512/2018 και η Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. Γ.Π.οικ.Δ22/11/2705/58 της 17/1/2018 με θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης επιδόματος παιδιού»

ογα

dikaiologitika.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

spring summer collection banne2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *