Επεμβάσεις που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα.

Κάντε delete στην κυτταρίτιδα και φορέστε άφοβα το μπικίνι

Ποια είναι τα πιο δυνατά όπλα που έχουν οι γιατροί για να λειάνουν το φλοιό πορτοκαλιού; Μάθετε όλες τις νέες επεμβάσεις αισθητικής ιατρικής που μπορείτε να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές.

Το καλοκαίρι, εκτός από τα υπέροχα μπικίνι και το όνειρο για ανέμελες μέρες και νύχτες δίπλα στο κύμα, φέρνει μαζί του και το άγχος της κυτταρίτιδας. Μέχρι σήμερα έχουμε δοκιμάσει τα πάντα: ατελείωτο τρίψιμο των επίμαχων σημείων στο ντους, εξαντλητικές δίαιτες, αποχή από τον καφέ, θεραπείες στο ιατρείο. Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα επιμένει. Άραγε έχουμε το χρόνο να απαλλαγούμε από αυτό δύο μήνες πριν την εμφάνισή μας στην παραλία; Ναι, αν κινηθούμε μεθοδικά, μας λένε οι ειδικοί.

Για παράδειγμα, υπάρχουν ενέσιμες θεραπείες που πραγματοποιούνται ανά μήνα και δίνουν δραστική λύση σε 7 εβδομάδες, ενώ άλλες, όπως η πρεσοθεραπεία, γίνονται πιο συχνά και προσφέρουν αποτέλεσμα στο μισό χρόνο. Οι επιστήμονες μας προτρέπουν στο διάστημα που απομένει μέχρι να φύγουμε για τον αγαπημένο μας προορισμό να επιτεθούμε στην κυτταρίτιδα με θεραπείες στο ιατρείο. Ποιες είναι αυτές;

1. Στο ιατρείο 7 εβδομάδες πριν

Μεσοθεραπεία για αποτοξίνωση:

Μετά από μακροχρόνιες έρευνες Ιταλοί επιστήμονες ρίχνουν πλέον μια άλλη πρόταση στο τραπέζι προκειμένου να μας βοηθήσουν να νικήσουμε την κυτταρίτιδα. Πρόκειται για ένα ενέσιμο υλικό που διευκολύνει την απομάκρυνση τοξικών ουσιών όπως ο σίδηρος και η αιμοσιδηρίνη που συσσωρεύονται στα προβληματικά σημεία, προκαλούν διόγκωση των λιποκυττάρων και κάνουν πιο έντονη την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Το Alidya, ένα επαναστατικό κοκτέιλ χημικών ενώσεων, βελτιώνει την οξυγόνωση των ιστών, ρυθμίζει τη λειτουργία των λιποκυττάρων και συμβάλλει στην αποτοξίνωση, αλλά δεν προκαλεί λιπόλυση. Η δερματολόγος Αννέτα Γράψα, δρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνει: «Η διαδικασία γίνεται με βελόνες μεσοθεραπείας μία φορά την εβδομάδα με βασικά συστατικά ένα σύμπλοκο αμινοξέων που τονώνει τη μικροκυκλοφορία και δρα κατά της πλεονάζουσας ποσότητας σιδήρου και αιμοσιδηρίνης».

Η ειδικός προτείνει έναν κύκλο 7-12 συνεδριών συνδυαστικά με ήπια άσκηση και υγιεινή διατροφή. Μετά τη θεραπεία παρατηρούνται μελανιές και κοκκινίλες στο δέρμα, που όμως υποχωρούν σε λίγες μέρες. Δεν ενδείκνυται για άτομα με ιστορικό αναφυλαξίας, όσους παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις, εκείνους που υποφέρουν από αυτοάνοσα νοσήματα, εγκύους ή γυναίκες που θηλάζουν. Κόστος: από € 80 έως € 120/συνεδρία. Info:www.dermatologyclinic.gr

2.  6 εβδομάδες πριν

Το μηχανικό λεμφικό μασάζ (Lipomassage):

Στη νέα της εκδοχή η διάσημη θεραπεία Lipomassage γίνεται σε ένα ειδικό κρεβάτι. Φοράτε ένα λευκό εφαρμοστό κορμάκι ειδικής ύφανσης ώστε να είναι γαντζωμένες στο σώμα σας οι κεφαλές Cellu M6. Η γιατρός κάνει πρώτα μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης -αν η κυτταρίτιδα συνυπάρχει με χαλάρωση και τοπικό πάχος- και μετά ρυθμίζει το πρόγραμμα από την οθόνη του υπολογιστή.

Όπως επισημαίνει η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Αναστασία Τζούμα, «η καινούρια τεχνολογία του Lipomassage έχει το πλεονέκτημα ότι μας επιτρέπει να δρούμε σε πολλά μέτωπα, π.χ. να κάνουμε λιπόλυση και λεμφικό μασάζ. Η συσκευή προκαλεί κινητοποίηση του ιστού σε βάθος διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η υφή του δέρματος. Στις πρώτες 2-4 συνεδρίες κάνουμε αποκλειστικά λεμφικό μασάζ για να αποβληθούν οι τοξίνες και να ξεπρηστεί το σώμα. Στις υπόλοιπες εστιάζουμε σε τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα, σύσφιγξη».

Οι προτεινόμενες επισκέψεις είναι περίπου 12-20 ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος, ενώ συστήνονται 2 επισκέψεις συντήρησης το μήνα. Το κόστος ξεκινά από € 40/συνεδρία. Info:www.tzouma.gr

3.  4 εβδομάδες πριν

Οι συνδυασμοί:

Εκτός από τα παραπάνω, οι γιατροί καταφεύγουν σε διαφορετικές τεχνολογίες για να επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Ο δερματολόγος Βασίλης Καραμαλάκης προτείνει ένα συνδυασμό θεραπειών: Στην ίδια συνεδρία γίνεται πρώτα εφαρμογή διπολικών ραδιοσυχνοτήτων και στη συνέχεια ακολουθεί πρεσοθεραπεία.

Στο πλαίσιο της τελευταίας ασκούνται πιέσεις σε όλο το σώμα με σκοπό τη λεμφική παροχέτευση. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 1 ώρα και κοστίζει € 50-€ 70. Η πρεσοθεραπεία μεμονωμένα εκτιμάται στα € 30, ενώ ο γιατρός συστήνει τουλάχιστον 8 συνεδρίες, 1-2 φορές την εβδομάδα. Info: Laser for all, τηλ.: 210 7718900.

Ενέσεις που διώχνουν κυτταρίτιδα και λίπος.

Τι γίνεται όταν, εκτός από κυτταρίτιδα, υπάρχει και τοπικό πάχος; Οι ενέσεις με μοναδικό συστατικό τη φωσφατιδυλοχολίνη δεν συστήνονται πλέον. Αντίθετα διάφορες έρευνες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού εστιάζουν τελευταία στο δεοξυχολικό οξύ ή ATX-101. «Τα αποτελέσματα από τη χρήση φωσφατιδυλοχολίνης, παρόλο που είναι μια ουσία δυνατή, ήταν κατά βάση αρνητικά λόγω του ότι είχαν προκληθεί πολλές ζημιές εξαιτίας της απειρίας εκείνων που την εφάρμοσαν. Πλέον τη χρησιμοποιούμε συνδυαστικά με δεοξυχολικό οξύ σε έναν κύκλο 3-6 συνεδριών που γίνονται ανά μήνα» επισημαίνει η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου, η οποία τονίζει ότι η βελτίωση που παρατηρείται είναι εντυπωσιακή.

Για μία εβδομάδα εμφανίζονται μελανιά, πρήξιμο, φαγούρα και κοκκινίλα τοπικά. Το κόστος της συνεδρίας είναι € 150. Info: Kosmesis, τηλ.: 210 6810490.

Πηγή: elle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *