Μάθετε τι καιρό θα κάνει απο Χριστούγεννα έως την Πρωτοχρονιά.(Video)

kairos3-1024x677

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται μετά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μετά και τα Χριστούγεννα αναμένονται διαδοχικές κακοκαιρίες που θα δώσουν αρκετές βροχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Με την αλλαγή του χρόνου, «τσουχτερό» κρύο και τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους,μάλιστα, σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

diagonismos

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Τοπική συννεφιά και πρωινές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Λίγες βροχές το επόμενο τριήμερο.

-Η θερμοκρασία θα ανέβει από την Τετάρτη έως τα Χριστούγεννα

 -Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ και μόνο την Τρίτη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 6 με 7

Η τάση που διαμορφώνεται με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα μετεωρολογικά στοιχεία οδηγεί σε έναν ήπιο καιρό τις ημέρες των Χριστουγέννων. Δεν φαίνεται το ίδιο όμως και για την Πρωτοχρονιά μιας και η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί την εκτίμηση του καιρού για τις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά

kairos_prin_tin_protoxronia
kairos_protoxronia_ellada

palettino banner gia magazino mikro epano gia arxi

Σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μμ

 

Την παραμονή Χριστουγέννων προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

Ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων  

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos_emy_xristoygenna

diagonismos

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *