Μυστικά για τέλειο ξύρισμα ποδιών !

Τι μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε βαθύτερη αποτρίχωση.

Το ξύρισμα των ποδιών είναι μια κουραστική ρουτίνα ειδικά για τις πολυάσχολες γυναίκες. Δεν είναι η καλύτερη λύση αποτρίχωσης, αφού δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, αφήνει σημάδια στο δέρμα, καμιά φορά προκαλεί κοψίματα και οι τρίχες είναι άγριες. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν έχουν όλες οι γυναίκες την οικονομική ευχέρεια να κάνουν μόνιμη αποτρίχωση σε κέντρα αισθητικής.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να βρείτε τις καλύτερες τεχνικές και συμβουλές για να κάνετε μια τέλεια αποτρίχωση ποδιών με ξυραφάκι.

Δείτε παρακάτω μερικά tips:

1. Το ξύρισμα πρέπει να γίνετε μετά το μπάνιο ή ντους και όσο το δέρμα είναι μαλακό.

2. Από το προηγούμενο βράδυ απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα για να μαλακώσει το δέρμα, έτσι θα αποφύγετε τους έντονους ερεθισμούς.

3. Πριν το ξύρισμα χρειάζεται να κάνετε πολύ καλή απολέπιση, είναι βασικό για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και για να βγουν στην επιφάνεια όλες οι κρυμμένες τρίχες. Όσο πιο καλή απολέπιση κάνετε τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα πετύχετε. Προμηθευτείτε scrub σώματος με σαλικυλικό οξύ ή ένζυμα φρούτων που απολεπίζουν τέλεια το δέρμα.

4. Αντί για κρέμες και αφρούς ξυρίσματος χρησιμοποιήστε εναλλακτικά προϊόντα όπως baby oil, οργανικό λάδι ή μαλακτικό μαλλιών. Όλα δημιουργούν ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος και βοηθούν το ξυραφάκι να γλιστράει, χωρίς να γεμίζει υπολείμματα, όπως γίνετε με τις κρέμες και τους αφρούς.

5. Επιλέξτε το καλύτερο γυναικείο ξυραφάκι για πόδια, υπάρχουν διάφορα στην αγορά ακόμα και για ευαίσθητα δέρματα. Προτιμήστε τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες για πιο βαθύ ξύρισμα. Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε είναι επίσης σημαντικά όπως και η προετοιμασία του δέρματος. Αποφύγετε τα φτηνά ξυραφάκια μιας χρήσης, χρησιμοποιήστε τα μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

6. Αλλάξτε συχνά το ξυραφάκι σας, ακούγεται υπερβολικό, όμως είναι σημαντικό, όσο λιγότερα ξυρίσματα έχετε κάνει με ένα ξυραφάκι, τόσο πιο βαθύ ξύρισμα θα κάνει.

7. Ξυρίστε τα πόδια κόντρα στη φορά των τριχών, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, γιατί κάποιες τρίχες έχουν οριζόντια και όχι κάθετη φορά. Γι’ αυτό πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα κοιτάξτε καλά τη φορά των τριχών σε κάθε σημείο των ποδιών.

8. Αν παρατηρήσετε μετά το ξύρισμα ότι κάποιες τρίχες ξέφυγαν, βγάλτε τις με το τσιμπιδάκι.

9. Ανάμεσα στα ξυρίσματα και σε καθημερινή βάση να ενυδατώνετε το δέρμα στα πόδια με μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ώστε να είναι απαλά και λαμπερά και το πιο σημαντικό για να μην κρύβονται οι τρίχες μέσα στο δέρμα.

jenny.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *