Νηστεία πέντε μέρες τον μήνα ,ένας πολύ καλός τρόπος αποτοξίνωσης και ενίσχυσης του οργανισμού. 

diet_nistisimi_h_645_450

Ερευνητές του Ινστιτούτου Μακροζωίας του UCLA διαπίστωσαν πως πέντε ημέρες νηστείας τον μήνα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

Οι επιστήμονες περιόρισαν τη λήψη θερμίδων σε ομάδα ανθρώπων μία εβδομάδα τον μήνα για τρεις μήνες. Η διατροφή ήταν σχεδιασμένη έτσι που επέτρεπε στους συμμετέχοντες να καταναλώσουν μεταξύ 750 και 1.100 θερμίδων την ημέρα.

Εκατό άνθρωποι, ηλικίας 20 μέχρι 70 ετών, όλοι υγιείς, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ήταν αυτή του ελέγχου, η οποία συνέχισε να έχει της κανονικές διατροφικές της συνήθειες. Από την άλλη, η δεύτερη ομάδα έκανε νηστεία για πέντε ημέρες μια φορά τον μήνα. Τα γεύματά της είχαν ακριβείς αναλογίες πρωτεϊνών, λιπαρών και υδατανθράκων.


BANNER PALETTINO SALE

Μέχρι το τέλος της μελέτης, οι συμμετέχοντες στη δεύτερη ομάδα είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και καλύτερες τιμές χοληστερόλης σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν.

sarakosti

«Αυτή η μελέτη παρέχει στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία τους μέσα από μια περίοδο νηστείας», αναφέρει ο Δρ. Βάλτερ Λόνγκο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Από την πλευρά της, η διατροφολόγος Ασλει Μπράν υποστηρίζει πως ακόμη δεν είναι γνωστό εάν η συγκεκριμένη μορφή διατροφής είναι το ίδιο ευεργετική, όπως η μεσογειακή, για παράδειγμα.

Σημασία βέβαια έχει κάθε φορά που θέλετε να επιλέξετε ένα διατροφικό πλάνο να συμβουλεύεστε κάποιον ειδικό.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *