Οι δέκα πιο επικίνδυνες γυναίκες – γκάνγκστερ στον κόσμο

gangster-1

Έχουμε διαβάσει και γράψει για επικίνδυνους εγκληματίες και για επικίνδυνες συμμορίες, τα μέλη των οποίων είναι συνήθως άνδρες, ωστόσο σπάνια έχουμε αναφερθεί στην εγκληματική φύση των γυναικών. Εκείνων που όχι μόνο δεν φοβούνται, αλλά εξουσιάζουν με τον δικό τους τρόπο τον κόσμο, που ασχολούνται με μια σειρά από εγκληματικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις.

Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με μερικές από τις πιο επικίνδυνες γυναίκες αυτού του κόσμου.

10. Sandra Ávila Beltrán

gangster 2

Η Sandra Ávila Beltrán γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1960 και αυτοανακηρύχθηκε η «Βασίλισσα του Ειρηνικού Ωκεανού». Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει η κεφαλή του μεξικάνικού καρτέλ ναρκωτικών και να αποκτήσει με τον «ιδρώτα» της περιουσία εκατομμυρίων.

Η ίδια παντρεύτηκε δυο φορές με αστυνομικούς, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από πληρωμένους από εκείνη δολοφόνους. Και παρόλο που ήταν πολύ καλή στο να καλύπτει τα ίχνη της προδόθηκε όταν ο γιος της απήχθη και έπρεπε να πληρώσει λίτρα 5 εκατομμύρια δολάρια για την απελευθέρωσή του. Έτσι, συνελήφθη από την αστυνομία όχι για εμπόριο ναρκωτικών, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να την ενοχοποιούσαν, αλλά για παράνομη οπλοκατοχή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

9. Claudia Ochoa Felix

 

gangster 1

Η Claudia Ochoa Felix είναι γνωστή και ως η Καρντάσιαν του Οργανωμένου εγκλήματος, χάρη στην εντυπωσιακή εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και τη μανία της με το Instagram. Το 2014 οι φήμες ανέφεραν πως κατάφερε να γίνει η κεφαλή της συμμορίας Los Ántrax, που είναι υπεύθυνη για τις άγριες δολοφονίες δεκάδων ανθρώπων.

Παράλληλα, οι αμερικανικές αρχές έχουν επανειλημμένα αναφέρει πως η συμμορία είναι η καλύτερα οργανωμένη και η πιο ισχυρή όσον αφορά στο εμπόριο λευκής σαρκός στον κόσμο.

Η Felix κληρονόμησε τη θέση από τον σύντροφό της Jose Rodrigo Arechiga «El Chino» Gamboa, όταν συνελήφθη και έπρεπε να διαλέξει διάδοχο.

8. Judy Moran

 

gangster 3
Η Judy Moran γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1944 και ήταν η «μητέρα» της συμμορίας «Moran», με έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η συμμορία κατάφερε να εδραιώσει ένα σημαντικό όνομα στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος και να αποτελεί τον φόβο των αρχών, αλλά και των πολιτών.

Το 1982 ο σύζυγος της Moran σκοτώθηκε σε ενέδρα που του είχαν στήσει αντίπαλοί του, ενώ ο γιος της δολοφονήθηκε το 2000 με αποτέλεσμα η ίδια να αναλάβει τα ηνία της επικερδούς «επιχείρησης». Η ίδια συνελήφθη το 2009 για τη δολοφονία μέλους της συμμορίας, δηλαδή του κουνιάδου και του ανιψιού της.

7. Thelma Wright

 

gangster 4

Ο σύζυγός της ήταν ένας από τους πιο γνωστούς εμπόρους ναρκωτικών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε το 1986, με αποτέλεσμα να αναλάβει την ηγετική  θέση της συμμορίας. Μάλιστα, η ίδια επέκτεινε την επιχείρηση και ξεκίνησε εμπόριο ναρκωτικών στο Λος Άντζελες. Στις καλές εποχές της επιχείρησης είχε έσοδα που ξεπερνούσαν τα 400.000 δολάρια ημερησίως, ωστόσο η ίδια αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στο έγκλημα όταν το 1991 της έστησαν ενέδρα και παραλίγο να χάσει τη ζωή της η ίδια και ο γιος της.

Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο που προτρέπει όσους ασχολούνται με εγκληματικές δράσεις να τις εγκαταλείψουν.

6. Maria Leon

gangster 5

Η Maria Leon ήταν μητέρα 13 παιδιών, κάτι που αποτελούσε μεγάλες αντοχές και απόλυτη πειθαρχία, προκειμένου να επιβάλλει την τάξη. Η ίδια κατάφερε να γίνει η κεφαλή μιας εγκληματική οργάνωσης που ασχολούνταν με ναρκωτικά, δολοφονίες, απάτες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εμπόριο λευκής σαρκός. Η ίδια είχε τη στήριξη των πιο επικίνδυνων μεξικάνικων συμμοριών και καρτέλ, με αποτέλεσμα να καταφέρει να δημιουργήσει μια περιουσία εκατομμυρίων.

Το 2008 ένας από τους γιους της έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, έτσι η ίδια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μυστική της κατοικία, ώστε να παραβρεθεί στην κηδεία του στις ΗΠΑ. Οργανώθηκε μια επιχείρηση τεραστίων διαστάσεων, κατά την οποία κινητοποιήθηκαν τα μεγαλύτερα μεξικανικά καρτέλ προκειμένου να περάσει τα σύνορα κρυφά, ωστόσο η αστυνομία παρακολουθούσε την κάθε τους κίνηση και την συνέλαβε.

5. Maria Licciardi

gangster 6

Η Maria Licciardi ήταν η γυναίκα ενός από τους πιο σημαντικούς μαφιόζους της Νάπολη, ήταν η κεφαλή της οικογενειακής επιχείρησης για 8 χρόνια, πριν συλληφθεί το 2001. Ήταν η πρώτη γυναίκα που αναλάμβανε τα ηνία της μαφίας στην περιοχή της, μετά από τις συλλήψεις του συζύγου και των δυο αδερφών της. Μάλιστα, ήταν γνωστή ως η «Νονά», καθώς έλεγχε το εμπόριο ναρκωτικών και αυτή της λευκής σαρκός, ξεγελώντας εκατομμύρια ανήλικα κορίτσι και εξωθώντας τους στην πορνεία.

Το 1999 η βασιλεία της ήρθε σε ένα τέλος όταν διαφώνησε για την ποιότητα ηρωίνης που επρόκειτο να προωθηθεί στην αγορά με άλλη συμμορία τους Lo Russo, καθώς υποστήριξε ότι θα οδηγούσε στον θάνατο τους καλύτερους πελάτες της. Κάτι που αποδείχθηκε πραγματικότητα με αποτέλεσμα οι αρχές, που γνώριζαν τη δράση της, να στραφούν εναντίων της και να τη κυνηγήσουν μέχρι τη σύλληψή της.

4. Rosetta Cutolo

gangster 7

Η Rosetta Cutolo είναι η αδερφή του μαφιόζου Raffaele Cutolo, του πρώην αρχηγού της Καμόρα. Επειδή ο αδελφός της πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του πίσω από τα κάγκελα ήταν η μόνη που μπορούσε να εμπιστευθεί με αποτέλεσμα να τον διαδεχθεί.

Η ίδια ζούσε σε κάστρο το » Castello Mediceo» του 16ου αιώνα, ωστόσο η «βασιλεία» της έληξε όταν το 1980 διέταξε την ανατίναξη του τοπικού αστυνομικού τμήματος, με αποτέλεσμα οι αρχές να ξεκινήσουν το ανθρωποκυνηγητό. Τελικά, κατάφερα να τη συλλάβουν το 1993, όταν παραδόθηκε, καθώς είχε κουραστεί να ταξιδεύει και να κρύβεται συνεχώς. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι ήταν αθώα, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με μόνο 9 χρόνια φυλάκισης.

3. Jemeker Thompson

gangster 8

Η Jemeker Thompson προέρχεται από μια πολύ φτωχή οικογένεια, με αποτέλεσμα να στραφεί προς το έγκλημα προκειμένου να επιβιώσει. Όταν γνώρισε τον άντρα της σταμάτησε να ασχολείται με μικροεγκλήματα και άρχισε να δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών. Σε λίγα μόλις χρόνια κατάφεραν να γίνουν οι σημαντικότεροι έμποροι ναρκωτικών στο Λος Άντζελες το 1980.

Όταν δολοφονήθηκε ο άνδρας της αναγκάστηκε να συνεχίσει μόνη της την επιχείρηση, με την αστυνομία να ψάχνει διαρκώς στοιχεία για αν τη συλλάβει. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα το έσκασε από το Λος Άντζελες και επέστρεψε για την αποφοίτηση του γιου της, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

2. Raffaella D’Alterio

gangster 9

Η Raffaella D’Alterio έγινε η κεφαλή της Καμόρα όταν ο σύζυγός της επικεφαλής της μαφία Nicola Pianese δολοφονήθηκε. Συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές το 2012 και στη βίλα της βρέθηκαν αυτοκίνητα 10 εκατομμυρίων, μεταξύ των οποίων μια Ferrari με χρυσές πινακίδες.

Μερικές από τις καθημερινές της δραστηριότητες ήταν η εμπορεία ναρκωτικών, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι απάτες, το εμπόριο λευκής σαρκός και άλλα. Εκτιμάται πως διαθέτει αμύθητη περιουσία, καθώς τα ετήσια έσοδα της μαφίας ανέρχονταν στα 200 δισ. δολάρια.

1. Anna Gristina

gangster 10

Το Σεπτέμβριο του 2012 το όνομά της έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο, καθώς αποκαλύφθηκε πως βρισκόταν πίσω από την εγκληματική δράση μιας συμμορίας που δραστηριοποιούνταν κυρίως στις ΗΠΑ. Η συμμορία ασχολούνταν με εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός και άλλα. Η ίδια παγιδεύτηκε από την αστυνομία, όταν αστυνομικός προσποιήθηκε τον πελάτη για την αγορά δυο γυναικών.

Η εγκληματική της δραστηριότητα της απέφερε περιουσία 10 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αναφέρεται πως μερικές από τις εργαζόμενες της ήταν τα κορίτσια του Playboy και Penthouse, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

 

mixanitouxronou.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *