Οι Κουζίνες του 2025: Θα είναι Κάπως Έτσι…

thehomeissue_kitchen2

Όσα και αν έχετε φανταστεί για την κουζίνα του μέλλοντος είναι λίγα συγκριτικά με αυτά που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα. Πώς θα είναι άραγε οι κουζίνες μας το 2025;

Μια πολύ γνωστή εταιρία επίπλων παρουσίασε σε έκθεση στο Μιλάνο το Concept Kitchen του 2025 και αυτά που είδαμε ήταν εκπληκτικά. Η κουζίνα σχεδιάστηκε από την IDEO London, που είναι μια παγκόσμια εταιρεία σχεδιασμού η οποία ασχολείται με καινοτόμες τεχνολογικές ιδέες. Στην υλοποίησή της βοήθησαν και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Lund και Eindhoven, που έκαναν έρευνες για να δουν ποια είναι η σχέση των ανθρώπων με το φαγητό και πώς θα μπορούσεσ να βλετιωθεί αυτή η σχέση στο μέλλον.

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε μια γενική όψη της κουζίνας του μέλλοντος. Αρχικά τίποτα δεν φαίνεται διαφορετικό ή καινοτόμο. Κοιτώντας, όμως, το κάθε αντικείμενο προσεκτικά θα δείτε πόσο διαφορετικά είναι όλα και πόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή μας στο μέλλον.

Η κουζίνα του 2025!

Η κουζίνα του 2025!

Νεροχύτης Στο νεροχύτη υπάρχει ολόκληρη τεχνολογία έξυπνου συστήματος νερού για περισσότερη οικονομία. Θα υπάρχουν 2 νιπτήρες, ένας για το «μαύρο νερό» που θα πηγαίνει στους υπονόμους και δεν θα χρησιμοποιείται ξανά από εσάς και ένας για το «γκρίζο νερό» που θα επαναχρησιμοποιείται για το πλυντήριο πιάτων αλλά και το πότισμα των φυτών που θα υπάρχουν πάνω από το νεροχύτη.

Στο νεροχύτη θα υπάρχουν δύο νιπτήρες για πιο σωστή χρήση του νερού.

Στο νεροχύτη θα υπάρχουν δύο νιπτήρες για πιο σωστή χρήση του νερού.

Συνταγές Στη μέση της κουζίνας θα υπάρχει ένα τραπέζι που θα έχει πολλαπλές χρήσεις. Εκεί θα μπορείτε να πρετοιμάζετε το φαγητό σας, να το μαγειρεύετε και να βρίσκετε μοναδικές συνταγές για να φτιάχνετε διαφορετικά πιάτα κάθε μέρα. Για παράδειγμα, τοποθετώντας μια ντομάτα πάνω στο ειδικό αυτό τραπέζι, θα μπορείτε αμέσως να μαθαίνετε εύκολες συνταγές για να την χρησιμοποιήσετε. Θέλετε επίσης να μάθετε τι μπορείτε να φτιάξετε με ένα κομματάκι μπρόκολο που σας περίσσεψε; Το τραπέζι θα σας αποκαλύψει υπέροχες συνταγές και tips. Ο στόχος αυτούς του εγχειρήματος είναι να πετάμε όσο το δυνατόν λιγότερα απομεινάρια φαγητού.

Όπως βλέπετε στην εικόνα, στο τραπέζι έχουν τοποθετηθεί 3 πατάτες και ντομάτα. Πάνω και κάτω από το πιάτο προτείνονται δύο συνταγές για αν χρησιμοποιήσετε αυτά τα δύο είδη μαζί.

Τοποθετώντας πάνω στο τραπέζι διάφορα τρόφιμα, θα σας προτείνονται συνταγές για να τα αξιοποιείτε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τις συνταγές μπορείτε να τις δείτε είτε πάνω στον τοίχο είτε πάνω στο τραπέζι.

Οι συνταγές μπορούν να φανούν στο τραπέζι ή στον τοίχο.

Οι συνταγές μπορούν να φανούν στο τραπέζι ή στον τοίχο.

Μαγείρεμα Το τραπέζι θα διαθέτει πηνία ώστε να μπορείτε ταυτόχρονα να μαγειρεύετε το φαγητό σας. Τα συγκεκριμένα πηνία θα ζεσταίνουν μόνο το εσωτερικό του τηγανιού ή της κατσαρόλας σας και όχι το ίδιο το σκεύος. Στον ίδιο χώρο θα μπορείτε να τρώτε το φαγητό σας, όταν αυτό ετοιμάζεται.

Στο τραπέζι υπάρχουν επίσης κρυφά πηνία για να μαγειρεύετε ή να ζεσταίνετε το φαγητό σας.

Στο τραπέζι θα υπάρχουν επίσης κρυφά πηνία για να μαγειρεύετε ή να ζεσταίνετε το φαγητό σας.

Ψυγείο Αυτό που μας εντυπωσίασε σε αυτήν την κουζίνα περισσότερο, όμως, είναι το ψυγείο. Το ψυγείο του μέλλοντος δεν θα έχει πόρτα για να μπορείτε να βλέπετε συνέχεια τι υπάρχει στο εσωτερικό του. Όσα τρόφιμα θα χρειάζονται καλύτερη ψύξη θα μπαίνουν μέσα σε ειδικά πλαστικά δοχεία.

Στο ψυγείο δεν υπάρχουν πόρτες.

Στο ψυγείο δεν θα υπάρχουν πόρτες.

Στα ράφια θα τοποθετούνται τα διαφανή δοχεία και εσείς θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βλέπετε τι έχετε στην κατάψυξή σας.

Τα φαγητά που χρειάζονται καλή ψύξη τοποθετούνται μέσα σε πλαστικα΄δοχεία στα οποία υπάρχει η κατάλληλη θερμοκρασία.

Τα φαγητά που χρειάζονται καλή ψύξη θα τοποθετούνται μέσα σε πλαστικά δοχεία στα οποία θα υπάρχει η κατάλληλη θερμοκρασία.

Απορρίμματα Ακόμα και στα απορρίμματα θα γίνεται σωστός διαχωρισμός για να κάνει κάθε σπίτι σωστή ανακύκλωση. Τα σκουπίδια θα ταξινομούνται σε επιμέρους κατηγορίες, θα συνθλίβονται και θα τοποθετούνται στο τέλος σε ειδικές σακούλες με ετικέτες.

Τα απορίμματα τοποθετούνατι στους κατάλληλους κάδους για σωστή ανακύκλωση.

Τα απορρίμματα θα τοποθετούνται στους κατάλληλους κάδους για σωστή ανακύκλωση.

spirossoulis.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *