Οι τοπ 10 τροφές για… βελούδινο δέρμα!

Η χρήση διάφορων καλλυντικών προϊόντων αποτελεί σίγουρα μια καλή, και κάπως απαραίτητη, λύση για τη διατήρηση μιας υγιούς και λαμπερής επιδερμίδας, όμως δεν είναι η βασική. Η διαδικασία αυτή μπορεί να αποβεί αναποτελεσματική, αν δεν καταφέρεις να την συνδυάσεις με μια ισορροπημένη διατροφή, αποφεύγοντας τα τρόφιμα που είναι εμπλουτισμένα με τρανς λιπαρά και πολλή ζάχαρη. Για το λόγο αυτό, προσπάθησε να προσθέσεις στη διατροφή σου καθημερινά κάποιες από τις παρακάτω τροφές, που είναι από τις καλύτερες για να επιτύχεις το στόχο σου, να έχεις δηλαδή ένα υγιές και χωρίς σημάδια και ρυτίδες δέρμα.
1.Κόκκινες πιπεριές
Μαγειρεμένες ή ωμές οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν μια θρεπτική και πολύ νόστιμη τροφή, που θα σε βοηθήσει να λάβεις το 100% των ημερήσιων αναγκών σου σε βιταμίνη C. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε καροτενοειδή, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ρυτίδων, ενώ παράλληλα αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα σου.
2.Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και φλαβανόλες που βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει λάμψη. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της τραχύτητας του δέρματος και το προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, το κακάο χαλαρώνει τις αρτηρίες, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που οδηγεί σε πιο υγιή επιδερμίδα.
3.Σολωμός
Το ψάρι αυτό αποτελεί εξαιρετική τροφή για πολλούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους είναι και το γεγονός πως περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι τα καλύτερα για την καταπολέμηση των φλεγμονών, των ρυτίδων και της ακμής. Οι πλούσιες σε ωμέγα-3 τροφές μας βοηθούν επίσης να ενυδατώσουμε το δέρμα μας από μέσα προς τα έξω. Τέλος, η κατανάλωση σολομού διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο με αποτέλεσμα να έχεις πιο γερά και υγιή μαλλιά.
4.Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές κορεσμένου λίπους, ενώ περιέχει λαυρικό οξύ, ένα ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιικό συστατικό, που κρατά μακριά ιούς, λοιμώξεις, φλεγμονές και ακμή. Είναι επίσης πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, που είναι ιδανικά για να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο, απαλό και χωρίς ρυτίδες.
5.Πράσινο τσάι
Πρόσθεσε καθημερινά στη διατροφή σου το πράσινο τσάι, αφού αποτελεί μια σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών και είναι ένας μοναδικός τρόπος για να χαλαρώσεις το σώμα σου και να αποβάλλεις το άγχος. Ειδικά, όταν το τσάι είναι ζεστό, περιέχει κατεχίνες, ένα είδος αντιοξειδωτικού με αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
6.Σπανάκι
Αποτελεί μια θαυμάσια πηγή σιδήρου, φυλλικού οξέος, χλωροφύλλης, βιταμίνης Ε, C και A, μαγνησίου και φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχοντας όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά, αποτελεί μια εξαίρετη τροφή που μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου σε κάθε επίπεδο και να καταπολεμήσει οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα.
7.Σπόροι
Λιναρόσποροι, σπόροι ηλίανθου ή κολοκύθας ή οποιοιδήποτε άλλοι μπορούν να συμβάλλουν δραστικά στην βελτίωση του δέρματος, αφού είναι πλούσιοι σε σελήνιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεΐνη. Όλα αυτά τα συστατικά ενισχύουν την υγρασία στο δέρμα σου και καταπολεμούν την εμφάνιση ρυτίδων και ακμής.
8.Σέλινο
Μπορεί να μην συνηθίζουμε να το καταναλώνουμε συχνά, όμως το σέλινο περιέχει βιταμίνη Κ, που διατηρεί την κυκλοφορία του αίματος υγιή και βοηθά στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Το σέλινο επίσης περιέχει φυσικό νάτριο, κάλιο και το νερό, και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Για να αποφύγεις λοιπόν την ξηρότητα, την απολέπιση και τις πρόωρες ρυτίδες, φρόντισε να τρως λίγο πιο συχνά αυτό το λαχανικό.
9.Παπάγια
Η παπάγια μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για σνακ, αφού είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και φτωχή σε… θερμίδες. Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα μόνα οφέλη της για τον οργανισμό σου, αφού οι αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες που περιέχει, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και E, συμβάλλουν στη μείωση των φλεγμονών και της ακμής. Παράλληλα, η βιταμίνη C μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου.
10.Καρότα
Τα καρότα δεν είναι ωφέλιμα μόνο για τα μάτια σου αλλά και για το δέρμα σου. Η θαυματουργή βιταμίνη Α που περιέχουν, εμποδίζει την υπερβολική παραγωγή κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι πόροι σου να μην φράζουν τόσο εύκολα. Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που η βιταμίνη αυτή θα σε ωφελήσει, αφού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Πηγή: http://www.queen.gr/

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *