Οι 10 καλύτερες συμβουλές ομορφιάς για το 2013!

Εύκολη και γρήγορη φροντίδα; To Shape σου κάνει δώρο την ομορφότερη beauty agenda για το 2013. Κάνε μία νέα αρχή με το ημερολόγιο του Shape: ακολούθησέ το πιστά και πες «αντίο» στη ρουτίνας της φροντίδας σου με μια ξεχωριστή ιεροτελεστία ομορφιάς μήνα μήνα.

1

Φεβρουάριος: Βάλε Κρέμα στα Χέρια 

Το κρύο και ο αέρας τα αφυδατώνουν και τα ξηραίνουν αφού είναι εκτεθειμένα όσο και το πρόσωπό σου. Προστάτεψέ τα με κρέμα χεριών πλούσια σε μαλακτικά, επουλωτικά και ενυδατικά συστατικά (γλυκερίνη, βαζελίνη, πανθενόλη κ.λπ.). Κάνε τακτικά ένα απαλό μασάζ στα νύχια –ταλαιπωρούνται εξίσου από το κρύο– με βαζελίνη, αμυγδαλέλαιο, αλλά και με την ίδια κρέμα που χρησιμοποιείς.

2

Μάρτιος: Πάρε τις Βιταμίνες σου

Την άνοιξη παρατηρείται συνήθως διαστολή των πόρων του δέρματος και είναι η εποχή που διαταράσσεται η μελανίνη της επιδερμίδας. Αντικατάστησε τις πλούσιες κρέμες προσώπου με προϊόντα που έχουν ελαφριά υφή (fluid gel κ.λπ.), καθώς προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία. Προτίμησε συνθέσεις πλούσιες σε βιταμίνες C και Ε και μην ξεχνάς την αντιηλιακή σου προστασία.

3

Απρίλιος: Κάνε Κρέμα για την Κυτταρίτιδα

Θα χρειαστείς Μια χούφτα θαλασσινό αλάτι, 15 ml (περίπου 1 κ.σ.) αμυγδαλέλαιο, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ.
Εφαρμογή Ανακάτεψε καλά τα υλικά και άλειψε με το μείγμα τις περιοχές που υπάρχει κυτταρίτιδα (συνήθως στο επάνω μέρος των μηρών και στους γλουτούς), αφού προηγουμένως τις έχεις βρέξει με σφουγγάρι. Κάνε μασάζ με γρήγορες τονωτικές μαλάξεις και κατόπιν ξέβγαλε με χλιαρό νερό. Είναι προτιμότερο η θεραπεία αυτή να γίνεται βράδυ ώστε να δράσουν τα υλικά καλύτερα ενόσω κοιμάσαι. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά, αν επαναλαμβάνεις την κούρα τρεις φορές την εβδομάδα.

4

Μάιος: Μαύρισμα σε ένα Απόγευμα

Είναι ακόμη Μάιος, αλλά εσύ βιάζεσαι να αποκτήσεις το μεταξένιο χρώμα των καλοκαιρινών διακοπών, ή έστω το πρόσκαιρο μπρονζέ look έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο σε κάποιο νησί; Δε χρειάζεται να ανυπομονείς άλλο: η λύση είναι τα προϊόντα self tanning. Μην ξεχνάς όμως ότι για να διατηρήσεις το «χρυσαφένιο» χρώμα σου αναλλοίωτο μέχρι τα πρώτα μπάνια, πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία αυτο-μαυρίσματος κάθε 2-3 ημέρες. Αν δεν αγαπάς τα προϊόντα self-tanning, χρησιμοποίησε μια BB Cream.

5

Ιούνιος: Βάλε Δείκτη Προστασίας 

Κάνε την εφαρμογή του αντιηλιακού μέρος της ρουτίνας πριν από την έξοδό σου στην παραλία και, κυρίως, μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να εκτίθεται πάνω από μία ώρα την ημέρα (συνολικά) στον ήλιο. Βάζοντας προϊόντα με υψηλό SPF δεν εμποδίζεις το μαύρισμα, απλώς πολλαπλασιάζεις την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας σου στις επιθέσεις της UV ακτινοβολίας. Αυτό σημαίνει ότι μαυρίζεις σταδιακά και ομοιόμορφα, έχοντας και ένα αβαντάζ ισχυρότερης άμυνας απέναντι στον καρκίνο του δέρματος.υδατωμένης και λαμπερής όψης.

6

Ιούλιος: Τέλεια ως τα Άκρα

Τα περιποιημένα χέρια και πόδια είναι απαραίτητο στοιχείο της καλοκαιρινής σου εμφάνισης. Κέρδισε τις εντυπώσεις φροντίζοντας μόνη σου τα άκρα σου, με λίγες, πρακτικές και έξυπνες κινήσεις. Άπλωσε το βερνίκι σου από τη βάση προς την άκρη του νυχιού, με τρεις κινήσεις: πρώτα στο κέντρο και μετά στις άκρες. Άφησε 2-3 λεπτά να στεγνώσει το πρώτο στρώμα και πέρασε το δεύτερο. Ολοκλήρωσε το home made μανικιούρ-πεντικιούρ σου με ένα διάφανο, σκληρυντικό βερνίκι για προστασία, λάμψη και δύναμη.

7

Αύγουστος: Διακοπές στην Τρίχα

Η αλλοίωση του χρώματος των βαμμένων ή με ανταύγειες μαλλιών, η απώλεια υγρασίας εξαιτίας του ήλιου, της ζέστης ή της θάλασσας και του νερού της πισίνας ευθύνονται για το γεγονός ότι τα μαλλιά καταλήγουν να δείχνουν λιγότερο υγιή το καλοκαίρι απ’ ό,τι τον υπόλοιπο χρόνο. Η χρήση ειδικών αντιηλιακών και προϊόντων περιποίησης σε συνθέσεις και υφές που ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε γυναίκας ενισχύει την άμυνάτων μαλλιών ενάντια στις επιθέσεις της καλοκαιρινής περιόδου και τα προστατεύει από τις ανεπιθύμητες συνέπειες: το ξεθώριασμα, τις αδύναμες άκρες, την ψαλίδα και την έλλειψη λάμψης.

8

Σεπτέμβριος: Λεύκανση με Χυμό Λεμονιού

Σεπτέμβριος Αν μετά τις διακοπές εμφανίστηκαν στο πρόσωπό σου πανάδες, μια καλή συμβουλή είναι να απλώνεις με μια μπατονέτα στην επιφάνειά τους καθημερινά, πριν πέσεις για ύπνο, χυμό λεμονιού. Αν οι πανάδες επιμένουν, μπορείς να κάνεις το ίδιο δύο φορές την ημέρα.

9

Οκτώβριος: Σώσε το Μέλλον της Επιδερμίδας σου

Χρειάζονται περίπου 10 χρόνια για να σχηματιστεί μια ρυτίδα. Άρα, η έγκαιρη πρόληψη από την ηλικία των 25 χρόνων είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αντιγήρανσης. Από τα 20 απόκτησε τη συνήθεια να χρησιμοποιείς κάθε πρωί μια ενυδατική σύνθεση με αντιηλιακά φίλτρα και ενυδατικούς παράγοντες. Μετά τα 25 πρόσθεσε στη ρουτίνα σου κάθε βράδυ και ένα serum με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

10

Νοέμβριος: Εξαφάνισε Ρυτίδες και Σακούλες

Αν θέλεις να ελαχιστοποιείς τις σακούλες και τις ρυτίδες στο πλάι, χρησιμοποίησε ένα βαμβάκι όπου θα έχεις στάξει λάδι macademia nut. Αυτό το αγνό συστατικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και F και μπορεί να προσφέρει πολύτιμες αναπλαστικές ιδιότητες στο κουρασμένο ή γερασμένο δέρμα της επιδερμίδας. Ρίξε μερικές σταγόνες λαδιού στο βαμβάκι και άπλωσέ το μαλακά στο κάτω μέρος του ματιού και στο πλάι, εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα.

shape.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *