Ονειρα και ερμηνείες -Τι σημαίνουν 5 κοινές ονειρικές καταστάσεις.

568c2662bce67

Περπατάτε και εκεί που κάνετε τη βόλτα σας μέσα στη φύση, στέκεστε σε ένα βράχο. Ξαφνικά πέφτετε. Σηκώνεστε τρομαγμένοι και συνειδητοποιείτε πως ήταν απλά ένα όνειρο. Ξαναπέφτετε στο μαξιλάρι σας.

palettino

Λένε πως τα όνειρα είναι η φωνή του υποσυνείδητου. Αλλοι τα ερμηνεύουν, άλλοι τα αφήνουν στο κρεβάτι τους. Ο ψυχολόγος Δρ. Ουίλιαμ Μπράουν μίλησε για την ερμηνεία ονείρων, τονίζοντας πως το νόημα εξαρτάται από τον εσωτερικό ψυχισμό του ατόμου. «Τα όνειρα έχουν πολλούς τρόπους», λέει.

Σε μια προσπάθεια ερμηνείας των ονείρων, δίνει εξηγήσεις για τα πιο κοινά.

Όνειρο: Στέκεστε σε έναν βράχο και ξαφνικά πέφτετε

Το όνειρό της πτώσης μπορεί να σχετίζεται με το συναίσθημα απώλειας ελέγχου ή αισθάνεστε συγκλονισμένοι. Μπορεί, επίσης, να σχετίζεται με την ανασφάλεια.

Αυτό είναι που είναι σημαντικό σε ένα τέτοιο όνειρο είναι ποιο είναι το άτομο και ποιες οι εμπειρίες του. Αυτός θα έχει πολύ διαφορετικές ενώσεις με τη λεπτομέρεια του ονείρου.


 Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio



Όνειρο: Χάσατε τη φωνή σας και δεν μπορείτε να φωνάξετε βοήθεια

Αυτό μπορεί να μην είναι όνειρό, αλλά αποτέλεσμα της παράλυσης στον ύπνο. Κατά τη διάρκεια αυτής, υπάρχει ατονία, που αποτρέπει το σώμα να ενεργεί ή μετακινηθεί, όταν ονειρεύεται. Οι άνθρωποι, που την βιώνουν, συνήθως ξυπνούν πριν ολοκληρωθεί.

Όνειρο: Γυμνός μπροστά σε κοινό

Συνήθως αυτά τα όνειρα συνοδεύονται από συναισθήματα αμηχανίας και ντροπής ή ακόμα ευπάθειας και έκθεσης. Σε περίπτωση που δεν αισθάνεστε ντροπή, το άτομο θέλει να το δουν, να το αναγνωρίσουν και να το θαυμάσουν.

Όνειρο: Πέφτουν τα δόντια σας

Μήπως ανησυχείτε; Πιθανότατα να αγχώνεστε για ένα άτομο με ισχύ και ικανότητα. Αυτό το κοινό όνειρο μπορεί, ακόμη, να σχετίζεται με τους χρόνους αλλαγής και μετάβασης.

Όνειρο: Σας κυνηγούν

Ολα εξαρτώνται από το ποιος σας κυνηγά. Συχνά στα όνειρα εμφανίζεται ένα «τέρας», το οποίο αποτυπώνει κάποιον εθισμό ή χρέος. Εάν βλέπετε έναν άνθρωπο, τότε αναλογιστείτε τις σχέσεις που έχετε με αυτό. Επίσης, να θυμάστε πως ο άνθρωπος-κυνηγός μπορεί να είναι και κάποια πτυχή του εαυτού μας.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *