Πέτρος Λαγούτης

ΟΙ ΠΕΔΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΠΙΣΤΑ. Παρότι γνωρίζω τα της τηλεόρασης από τη συμμετοχή μου σε σίριαλ, αλλά και ως καλεσμένος σε εκπομπές, οι ΠΕΔΕΣ ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, επειδή ήταν live και με πέντε ανθρώπους που δεν τους γνώριζα καλά. Μερικά πράγματα με δυσκόλεψαν. Τελικά, όμως, ήταν μια δουλειά που με προχώρησε, έμαθα πολλά.

TO HANGOVER IV, συνεχίζεται. Είναι μια κωμωδία, που από την αρχή συμφωνήσαμε να την χτίσουμε με τον καλύτερο εαυτό μας και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Πάνω που δέσαμε ως παρέα, φεύγει ο Πάνος Μουζουράκης και έρχεται ο Σωτήρης Καλυβάτσης, που ευτυχώς κουβαλάει τη δική του τρέλα. Και οι πρώτες πρόβες έδειξαν ότι όλα θα πάνε καλά.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ εξλίχθηκε από το σανίδι του θεάτρου Αθηνά, στο studio της εκπομπής. Η μόνη μου ανάσα ήταν η Δευτέρα και η Τρίτη που πήγαινα στην Εύβοια, στα παιδιά μου. Για πρώτη φορά έμεινα καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά έτσι κι αλλιώς όλοι ζούμε περίεργες μέρες.

ΔΕΝ ΛΕΩ ΔΥΣΚΟΛΕΣ, λέω περίεργες μέρες. Επειδή πιστεύω ότι τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τον εαυτό μας, να ξεψαχνίσουμε τις δυνατότητές μας, να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας και να υπερβούμε αυτό που ξέραμε ως εαυτό. Να δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι καινούριο.

ΒΙΩΝΩ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, να μου πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Θεωρώ ότι αποτέλεσμα τύχης μαζί με προσπάθεια. Όμως αυτή η προσωπική μου πορεία δεν αναιρεί τη δυσκολία που υπάρχει τώρα στην ζωή μας. Και ξέρω ότι σ’ αυτό το επάγγελμα, είναι στη φύση του να είσαι “επάνω” όσο σε χρειάζονται, αλλά είναι και πολύ εύκολο να χαθείς. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν υπάρχει και οικονομική κρίση.

ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ αλλά δεν πήρα πτυχίο. Ήθελα να σπουδάσω Ψυχολογία στο Πάντειο και, παράλληλα, να ασχοληθώ επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Τελικά, έγινα ηθοποιός.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, μου λέγανε, δεν συνδυάζονται. Όμως όλα έχουν τη δική τους κρυφή σχέση. Το ποδόσφαιρο το αγάπησα από μικρό παιδί, ακόμη και σήμερα ζηλεύω ορισμένες στιγμές των ποδοσφαιριστών. Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου να παίζει μπάλα στιςπλατείες και Στις πυλωτές του Νέου Ψυχικού. Αργότερα γράφτηκα και στην τοπική ομάδα.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ.
 Πάντα μου άρεσε η συζήτηση, η προσπάθεια να κατανοήσεις τους άλλους και τον εαυτό σου, αυτό με οδήγησε στην Ψυχολογία, που για λίγα μόρια δεν κατάφερα να την ακολουθήσω. Ως ηθοποιός όμως εκτονώνω πολλά πράγματα στη σκηνή. Μερικές φορές αυτό γίνεται και λίγο ανεξέλεγκτα και τότε είναι πιο όμορφο. Το θέατρο πάντως λειτουργεί αν όχι ψυχαναλυτικά, σίγουρα ψυχοθεραπευτικά.

ΕΓΙΝΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ οι άλλοι με έσπρωξαν προς τα εκεί. Η αδελφή μου και ο άντρας της είναι θεατρόφιλοι και αυτοί μου έβαλαν την ιδέα. Πάντα βέβαια ήμουν η ψυχή της παρέας, μου άρεσε να διηγούμαι ιστορίες… Δεν είχα όμως καμία σχέση με το θέατρο – μέχρι τα 22 μου είχα δει μόνο τρεις παραστάσεις. Έδωσα εξετάσεις στο Εθνικό και στο Θέατρο Τέχνης, στο οποίο πέρασα τελικά.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, ήρθα σε επαφή με σημαντικά κείμενα, ένιωσα επιβεβαίωση, έζησα την αναγνώριση και την αποδοχή του κόσμου. Όλα αυτά σε μαθαίνουν πολλά για τον εαυτό σου, χτίζουν σιγά σιγά το μονοπάτι της αυτογνωσίας σου, που είναι μακρύ και δεν τελειώνει.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, επειδή είναι απρόβλεπτη. Το μυστικό της είναι να μάθεις να απολαμβάνεις τα πάντα, ό,τι ζεις και ό,τι σου συμβαίνει. Και να τα κάνεις όλα με χαρά, μόνο έτσι δεν θα κουράζεσαι. Αυτό μου το επισήμανε ο Γιάννης Ζουγανέλης και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Ο ΓΑΜΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΚΟΜΗ, παρότι με τη Μυρτώ Αλικάκη έχουμε χωρίσει. Όταν όμως μ’ έναν άνθρωπο έρχεσαι τόσο κοντά και αποκτάς δυο παιδιά, αυτό γίνεται σχέση ζωής, δεν τελειώνει επειδή δεν μένετε μαζί. Και ζεις μια διευρυμένη αγάπη πέρα από την κτητικότητα που έχει ο έρωτας. Όσο για τα παιδιά, είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση, αποστολή και ομορφιά της ζωής μου. Και με συνδέουν πάντα με τη μητέρα τους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ, στη φοβερή εποχή της ανεμελιά, που τη ζω ξανά, έστω και ως ενήλικας. Και κατάλαβα ότι αν προσπαθήσω να τα φέρω στον δικό μου κόσμο, θα αποτύχω. Αν όμως μπω εγώ στον δικό τους, τότε και μαζί τους θα είμαι και πολλά θα μάθω από αυτόν. Επειδή ζουν στο τώρα και με διδάσκουν κάτι πολύτιμο: το παιχνίδι.

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ και τον ιδιαίτερα έντονο συναισθηματικό μου κόσμο που κουβαλάω ακόμα, έναν κόσμο που χάνομαι μέσα του, μέσα σε όλα αυτά που αισθάνομαι, που με κατακλύζουν και με καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό. Και μερικές φορές στο αφηρημένο τους βλέμμα, αναγνωρίζω τον εαυτό μου. “Έτσι ήμουν κι εγώ”, σκέφτομαι.

ΑΝΤΛΩ ΧΑΡΑ από τα παιδιά μου, από τα νέα πράγματα που ανακαλύπτω και διευρύνουν τη σκέψη μου, απολαμβάνω την παρέα με φίλους. μου αρέσει να γνωρίζω φωτεινούς ανθρώπους, που υπηρετούν το καλό και προσφέρουν χωρίς συμφέρον.

Βιογραφικό Σημείωμα
Ο Πέτρος Λαγούτης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και είναι απόφοιτους της Δραματικής Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσει,ς μεταξύ των οποίων οι Μέθοδος Γκρόνχολμ του Δ. Χρονόπουλου, Το Γάλα του Ν. Μαστοράκη, Τα Ορφανά του Δ. Παπαδόπουλου, Διπλή Απιστία και Το Σκλαβί του Θωμά Μοσχόπουλου. Σημαντική είναι η συμμετοχή του και στον κινηματογράφο ( Επικίνδυνες Μαγειρικές του Βασίλη Τσελεμέγκου, Λούφα και Απαλλαγή-Ι4 του Βασίλη Κατσίκη κ.ά). Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε αρκετές σειρές, ενώ πέρυσι το χειμώνα συμμετείχε στην εκπομπή μαγειρικής Dr. Cook του Mega και το καλοκαίρι παρουσίασε το καθημερινό μαγκαζίνο ΠΕΔΕΣ στον Alpha.
Από το γάμο του με τη Μυρτώ Αλικάκη έχει δύο γιους.
Αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στην παράσταση Hangover IV, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, στο θέατρο Αθηνά

 

madamefigaro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *