Πώς να κάνετε τα μαλλιά σας να δείχνουν πλούσια και γεμάτα όγκο

Μαλλιά άτονα και πεσμένα που δεν παίρνουν όγκο με τίποτα; Δοκιμάστε τις παρακάτω συμβουλές των ειδικών και… επιστρέψτε για να μας πείτε τα αποτελέσματα!

Αέρα στα… μαλλιά σας

Μερικές παραλλαγές στον τρόπο με τον οποίον στεγνώνετε τα μαλλιά σας μπορούν να τονώσουν σημαντικά τον όγκο τους. Ξεκινήστε στρίβοντας το κεφάλι προς τη μία και στην άλλη πλευρά καθώς τα στεγνώνετε, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα. Έπειτα, καθώς θα τα χτενίζετε με την στρογγυλή βούρτσα σηκώστε την κάθε τούφα σε γωνία 90 μοιρών, αντί να γυρίσετε εντελώς ανάποδα το κεφάλι σας και να τα χτενίσετε σε ευθεία. Η τεχνική αυτή θα προσδώσει πάχος και κίνηση κατά μήκος των μαλλιών και όχι μόνο στις ρίζες.

Αλλάζετε προϊόντα

Αναζητήστε μους που δίνουν όγκο στα μαλλιά, αντί για σπρέι που σκοπό έχουν να «παχαίνουν» τις τούφες. Γιατί; Γιατί ενώ συνήθως επιδιώκετε να δίνετε όγκο στα μαλλιά από τη ρίζα, απλώνοντας τη μους κατά μήκος της τούφας «παχαίνει» όλη η τρίχα και ο όγκος διατηρείται περισσότερη ώρα.

Κάντε κύματα

Αποχαιρετήστε τα βαρετά ίσια μαλλιά και προσθέστε μερικούς απαλούς, λαμπερούς κυματισμούς στα μαλλιά σας, οι οποίοι θα τα κάνουν να δείχνουν πιο πλούσια. Για να το πετύχετε χρησιμοποιήστε το ειδικό στρογγυλό σίδερο, γύρω από το οποίο θα τυλίξετε μεγάλα τμήματα των μαλλιών σας. Όταν τελειώσετε «ανοίξτε» τις μπούκλες με τα δάχτυλά σας, για να δείχνουν πιο φυσικές.

Ρόλεϊ

Κάτι ξέρουν οι μαμάδες μας που ενώ κάνουν φασίνα στο σπίτι είχαν τυλιγμένα τα μαλλιά τους με ρόλεϊ. Πώς θα το κάνετε σωστά; Το πρωί που θα ξυπνήσετε και καθώς ετοιμάζεστε για τη δουλειά, στεγνώστε με το μπιστολάκι τις πάνω-πάνω και μπροστινές τούφες των μαλλιών σας και τυλίξτε τις γύρω από μεγάλα ρόλεϊ. Αφήστε τα έτσι μέχρι να είστε έτοιμες για να φύγετε. Έπειτα, αφού τα βγάλετε, τινάξτε τα μαλλιά σας για να αποκτήσουν φυσικό όγκο και ψεκάστε με ένα σταθεροποιητικό αλλά ελαστικό σπρέι.

Ψηλά και στεγνά

Τα στεγνά σαμπουάν είναι πραγματικά σωτήρια τα πρωινά, μόλις ξυπνάτε για περισσότερους από έναν λόγους: Χάρη στην «τραχιά», άνυδρη φόρμουλά τους απορροφούν τη λιπαρότητα και σας βγάζουν από τον κόπο και τη χρονοτριβή του πρωινού λουσίματος. Επιπλέον, «αγριεύουν» λίγο και τις ρίζες των μαλλιών, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο γεμάτα. Ψεκάστε το στεγνό σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών και στη συνέχεια χτενίστε τα για επιπλέον όγκο στο λεπτό.

Βαφές και ανταύγειες

Αν είχατε σκοπό να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος να τονίσετε τον όγκο τους. Είτε επιλέξετε βαφή είτε ανταύγειες, το υλικό που θα απλωθεί στα μαλλιά σας θα κάνει την τρίχα να φαίνεται πιο «παχιά». Έστω και μερικά «φλασάκια» θα κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο ογκώδη.

Όγκος ενώ κοιμάστε

Αυτό κι αν είναι εύκολο. Πριν ξαπλώσετε πιάστε όλα τα μαλλιά σας στην πιο ψηλή αλογοουρά που μπορείτε και δέστε τα με ένα μαλακό λαστιχάκι. Αφήνοντας την αλογοουρά όλη τη νύχτα θα διατηρήσει τον όγκο στις ρίζες των μαλλιών και θα τα εμποδίσει από το να «πατικωθούν» με το μαξιλάρι καθώς θα κοιμάστε. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε το πρωί, αφού τα λύσετε, είναι ταρακουνήσετε καλά τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα.

Με φυσικό τρόπο

Ποιος περίμενε ότι το να αφήσετε τα μαλλιά σας εντελώς φυσικά μπορεί να τα κάνει να δείχνουν τόσο εντυπωσιακά; Για όγκο χωρίς ταλαιπωρία ξεχάστε εντελώς το σεσουάρ. Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν μόνα τους ώστε να μην αφυδατωθεί η τρίχα με τον ζεστό αέρα και να διατηρήσουν τον φυσικό τους όγκο. Για φυσική κίνηση των μαλλιών λουστείτε με σαμπουάν που δίνει όγκο και χρησιμοποιήστε ελαφρύ μαλακτικό, μόνο στις άκρες των μαλλιών.

Στρογγυλές βούρτσες

Η σωστή βούρτσα μπορεί να μεταμορφώσει τα μαλλιά από άτονα και πεσμένα σε πλούσια και ογκώδη. Χρησιμοποιήστε μία στρογγυλή βούρτσα για να χτενίσετε τα μαλλιά από τη ρίζα προς κάθε πιθανή φορά της ρίζας. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη βούρτσα αν έχετε μακριά μαλλιά και μία μικρότερη αν τα μαλλιά σας είναι κοντά.

Χωρίστρα στο πλάι

Έχοντας τα μαλλιά σας στραμμένα μονίμως προς μία πλευρά, τα κάνει να «κολλούν» προς τα εκεί. Χτενίστε τα ανάποδα και αυτόματα οι ρίζες θα αποκτήσουν όγκο. Μπορείτε μάλιστα να τα ψεκάσετε και με λίγο σπρέι για να σταθούν καλύτερα.

mama365.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *