Πώς πρέπει να βάψεις τα χείλη σου ανάλογα με το σχήμα τους

Το στόμα και τα χείλη είναι ένα ενδιαφέρον μέρος της έκφρασης του προσώπου. Συχνά ένα μικρό ή ένα μεγάλο στόμα ή χείλη που δεν παρουσιάζουν συμμετρία προσδίδουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο πρόσωπο και υποδηλώνουν την προσωπικότητα του ατόμου.

Το διορθωτικό μακιγιάζ μπορεί να εφαρμοστεί για να επιτευχθεί η σωστή αναλογία στα χείλη. Αν γίνει με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να ενισχύσει παρά να ελαττώσει την ομορφιά του προσώπου.

Παρακάτω προτείνονται τρόποι διορθωτικού μακιγιάζ με βάση τις ιδιαιτερότητες των χειλιών και την ηλικία:

Υπερβολικά στενό στόμα

Καλύπτουμε με make up και πούδρα τα χείλη, τοποθετούμε κραγιόν με πινέλο σε μικρή ποσότητα. Σχεδιάζουμε το περίγραμμα των χειλιών βγαίνοντας ένα χιλιοστό από τη φυσική τους γραμμή. Σκουπίζουμε ταμποναριστά με χαρτομάντιλο. Τοποθετούμε ξανά κραγιόν με πινέλο ακολουθώντας με ακρίβεια τη γραμμή του μολυβιού. Επιλέγουμε κραγιόν σε σκούρες κόκκινες και καφέ αποχρώσεις.

Ασύμμετρο στόμα

Αφού προηγηθεί η κάλυψη με make up και πούδρα στα χείλη, σχεδιάζουμε με ένα μολύβι νέο περίγραμμα διορθώνοντας την ασυμμετρία. Απλώνουμε το κραγιόν με πινέλο, σκουπίζουμε ταμποναριστά και ξαναβάζουμε κραγιόν.

Λεπτά χείλη

Τοποθετούμε make up και πούδρα ξεκινώντας από το V των χειλιών και σχεδιάζουμε με προσοχή ένα καινούργιο περίγραμμα με σκοπό να μεγαλώσουμε τα χείλη. Προσοχή! Δεν πρέπει όμως να ξεφύγουμε πολύ από τη φυσική γραμμή τους και να αλλάξουμε το σχήμα τους. Στην περίπτωση αυτή επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα κραγιόν και περιγράμματα.

Κρεμασμένα χείλη

Βάζουμε make up και πούδρα, σχεδιάζουμε το περίγραμμα στο άνω χείλος ανεβάζοντας το κέντρο του V. Μακιγιάρουμε τα χείλη πιο μέσα από τη φυσική τους γραμμή, εκεί όπου υπάρχει το πρόβλημα.

Ρυτιδιασμένα χείλη

Βάζουμε πούδρα και make up τεντώνοντας απαλά το κάθε σημείο που βάφουμε. Σχεδιάζουμε το περίγραμμα και χρησιμοποιούμε λιπαρά κραγιόν. Αποφεύγουμε τα στεγνά κραγιόν, γιατί τονίζουν τις ρυτίδες.

Πλατιά χείλη

Τέτοια χείλη συναντάμε σε μεγάλο στόμα. Διορθώνουμε το V των χειλιών χρησιμοποιώντας σκούρα περιγράμματα και κραγιόν και δε γεμίζουμε τις άκρες.

 

govastileto.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *