Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Ιουνίου;

Οι Δίδυμοι είναι το πρώτο ζώδιο του Αέρα και σχετίζεται με την ατομική γλωσσική ικανότητα, τη σκέψη και την επικοινωνία. Οι Δίδυμοι αισθάνονται στα καλύτερά τους όταν είναι συνεχώς περίεργοι και μπορούν να ακούσουν και να μιλήσουν, να συνδεθούν και να συνδέσουν. Η σκοτεινή τους πλευρά είναι το σύνδρομο «Τα ξέρω όλα» ή η ακατάσχετη φλυαρία. Ο Τοξότης, αντίθετα, είναι το τρίτο σε σειρά ζώδιο της Φωτιάς και σχετίζεται με τη γνώση που αποκτιέται μέσα από την εμπειρία και την επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και αντιλήψεις.

Η καλύτερη πλευρά του Τοξότη είναι ο σοφός που βλέπει την ευρύτερη εικόνα. Η αρνητική του η αδιαλλαξία και ο φανατισμός. Τι χρειάζεται να ακούσουμε και τι χρειάζεται να πούμε; Ο Δίας, ο κυβερνήτης του Τοξότη, βρίσκεται στις 22° Καρκίνου, «τετραγωνίζοντας» -με ανοχή αρκετών μοιρών- τον Ουρανό στον Κριό: Χρειαζόμαστε πίστη και αλήθεια, όχι μισαλλοδοξία. Η αλήθεια του ενός μπορεί να μην είναι η αλήθεια του άλλου.Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, νέες ιδέες και ελευθερία σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, και αυθεντικότητα στη ζωή μας.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης των Διδύμων (Ερμής) είναι ανάδρομος (7/6-1/7) στον Καρκίνο, καλώντας μας να ελέγξουμε την καρδιά μας: Αν ακούγεται καλά αλλά δεν αισθάνεται καλά, τότε δεν είναι καλά.

Η πανσέληνος «τριγωνίζει» τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στις 26° του Κριού και κάνει εξάγωνο με τον Βόρειο Δεσμό στις 26° του Ζυγού: Οι Δίδυμοι μαθαίνουν και επικοινωνούν, ο Ζυγός ισορροπεί και σχετίζεται, ο Τοξότης ερμηνεύει και διδάσκει και ο Κριός ανοίγει δρόμους και αναλαμβάνει δράση. Οι παραπάνω όψεις μας προσκαλούν – προκαλούν να χρησιμοποιήσουμε τα θετικά κάθε ζωδίου με προσοχή, ενσωματώνοντάς τα στη ζωή μας ώστε να εξελιχτούμε.

Ο διελαύνων Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό (επηρεάζει Ζυγούς, Αιγόκερους, Κριούς και Καρκίνους του τρίτου δεκαημέρου αυτή την περίοδο) προτείνει να φέρουμε στην επιφάνεια κρυμμένα, παραγκωνισμένα ή παραμελημένα ταλέντα, τη συνεργασία, τη διπλωματία και το τακτ, να συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων, να καλλιεργήσουμε την αμοιβαιότητα, το μοίρασμα, τη δοτικότητα, να υποστηρίξουμε τους γύρω μας χωρίς την προσδοκία της ανταμοιβής, να δημιουργήσουμε ομάδες με σκοπό το κοινό όφελος, να επικοινωνήσουμε στους άλλους την ταυτότητά μας.

Η διέλευση του Νότιου Δεσμού (που είναι πάντα συμμετρικά αντίθετος στον Βόρειο) απεικονίζει το παρελθόν, από πού ερχόμαστε και τι χρειάζεται να αφήσουμε πίσω μας ώστε να προχωρήσουμε. Με τους σεληνιακούς Δεσμούς στον Ζυγό – Κριό (από 18 Φεβρουαρίου ’14 έως τις 12 Νοεμβρίου ’15) η ανθρωπότητα και ο καθένας μας ξεχωριστά καλούμαστε να συνεργαστούμε, να ενδιαφερθούμε βαθιά για το διπλανό, να σχετιστούμε ουσιαστικά, να εξισορροπήσουμε τις αντιθέσεις, να αναπτύξουμε το αίσθημα της δικαιοσύνης, να αγαπήσουμε. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται να αφήσουμε στην άκρη τον εγωκεντρισμό, το θυμό, την εμμονή με την προσωπική επιβίωση, την έλλειψη κατανόησης απέναντι στις επιθυμίες των άλλων, την τάση να επιθυμούμε διακαώς να μας μοιάσουν, την αντίσταση στο συμβιβασμό ή την παρορμητικότητα, που γκρεμίζει.

Εχε κατά νου ωστόσο ότι, αν κάποιος σε απειλήσει ή εμποδίσει το δρόμο της εξέλιξής σου, είναι ευνόητο ότι θα αισθανθείς ή θα εκφράσεις θυμό. Εδώ να θυμίσω την ιστορία του γκουρού με το φίδι: Ενα υγιές φίδι ακούει τη διάλεξη που δίνει κάποιος πνευματικός δάσκαλος που βρίσκεται στην πόλη του. Ο δάσκαλος εκθειάζει τις αρετές της αγάπης, της ειρήνης και της φιλοσοφίας της ahimsa (στα σανσκριτικά σημαίνει «μη βία»). Εντυπωσιασμένο το φίδι περνάει μια περίοδο μεταμόρφωσης αποφασίζοντας να μην κάνει ποτέ πια κακό στους ανθρώπους. Δύο μήνες αργότερα ο πνευματικός δάσκαλος ξανάρχεται στην πόλη. Το φίδι είναι σε άθλια κατάσταση, καταπατημένο, σχεδόν πεθαμένο. Πηγαίνει στον πνευματικό δάσκαλο και του λέει: «Θέλω τα λεφτά μου πίσω. Εκανα ότι δίδαξες και σχεδόν κόντεψα να πεθάνω». Ο δάσκαλος του απάντησε: «Μα δεν σου είπα ποτέ ότι πρέπει να σταματήσεις τους συριγμούς!». Αν σου καταπατάνε το χώρο ή σου κλείνουν το δρόμο, ή κάποιοι άνθρωποι γύρω σου προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν ή να σε ελέγξουν, έχεις κάθε δικαίωμα να τους προειδοποιήσεις να κάνουν στην άκρη.

Την τελευταία φορά που ο Βόρειος Δεσμός ήταν στον Ζυγό (μεταξύ Αυγούστου ’95 και Ιανουαρίου ’97) αρχίσαμε να σχετιζόμαστε άμεσα μέσω του διαδικτύου, που η διάδοσή του υπήρξε κεραυνοβόλα, ώστε να αντιληφθούμε μια για πάντα ότι όλοι συνδεόμαστε με όλους, συνεχώς και παντού. Παράλληλα, αυτό το διάστημα η Μεγάλη Βρετανία έδωσε πίσω το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα ο Ζυγός είναι το ζώδιο των συμφωνιών και της διπλωματίας.

Τις ημέρες κοντά στην πανσέληνο ας κάνουμε μια προσπάθεια να παρατηρήσουμε τις σκέψεις, τις αντιδράσεις μας, τις καταστάσεις γύρω μας, μένοντας ανοιχτοί. «Η αναζήτηση της αλήθειας», λέει ο Αϊνστάιν, «είναι πιο πολύτιμη από την κατοχή της».

To βασικό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως πρέπει να κάνουμε focus στους πιο μακροπρόθεσμους στόχους παρά να πήξουμε με λεπτομέρειες και μικροπράγματα. Για να δεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω.

Κριός: τα ταξίδια, η εκπαίδευση είναι τα βασικά που τραβούν το ενδιαφέρον σου αυτό το διάστημα. Μπορεί να χρειαστεί να δώσεις την μάχη σου για να κατακτήσεις έναν σημαντικό στόχο σου ή απλά να επικεντρωθείς σε ένα πράγμα που το ήθελες για καιρό!
Ταύρος: αυτή η Πανσέληνος στον Τοξότη σε κάνει να βλέπεις τα αισθηματικά σου μέσα από ένα διαφορετικό πιο «ελεύθερο» και χαλαρό πρίσμα. Αν και λατρεύεις την σταθερότητα αυτό το διάστημα φλερτάρεις έντονα με τον αέρα της αλλαγής και αναζητάς νέες εμπειρίες. Η ειλικρίνεια είναι το πιο δυνατό όπλο που έχεις στα χέρια σου για να κάνεις όλα όσα θέλεις πραγματικότητα!

Δίδυμοι: οι σχέσεις σου είναι το επίκεντρο καθώς οι αλήθειες βγαίνουν την επιφάνεια με την Πανσέληνο να σε επηρεάζει σε θέματα που σχετίζονται με τους γύρω σου. Αν έχεις γύρω σου ενθουσιώδεις ανθρώπους τότε σίγουρα θα αισθάνεσαι και εσύ η ίδια γεμάτη ενέργεια και πάθος να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς. Επαγγελματικές και προσωπικές ευκαιρίες εμφανίζονται τώρα και σε γεμίζουν χαρά αλλά και επιλογές!

Καρκίνος: το να φτάσεις στα άκρα τον εαυτό σου για κάποιο θέμα δουλειάς είναι κάτι που μπορεί να ζήσεις αυτό το διάστημα με την Πανσέληνο να επηρεάζει τα εργασιακά σου. Μπορεί να νιώσεις πως πιέζεσαι επειδή σου έχουν αναθέσει πολλές αρμοδιότητες και δεν προλαβαίνεις να ολοκληρώσεις όλα όσα πρέπει να κάνεις. Μπορεί απλά να συνειδητοποιήσεις πως όντως πρέπει να καταβάλεις μια παραπάνω προσπάθεια για να πετύχεις κάποια πράγματα. Μπορεί να χρειαστεί να μάθεις κάτι καινούργιο που θα απογειώσει την καριέρα σου. Όλα είναι στο πρόγραμμα.

Λέων: η δημιουργικότητα σου είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα και το να χαίρεσαι και να ευχαριστιέσαι την ζωή είναι στην ουσία αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα! Αν αναζητάς την προσοχή από τους γύρω σου τότε δεν χρειάζεται να καταβάλεις ιδιαίτερο κόπο για να την έχεις. Το να πειραματιστείς στον τρόπο με τον οποίο πλησιάζεις τους γύρω σου σε βάζει στο τρυπάκι να βρεις νέες δημιουργικές ιδέες και να συνεχίσεις να προσπαθείς!

Παρθένος: αν δεν είσαι ικανοποιημένη με την δουλειά σου μπορεί αυτό το διάστημα να ψάξεις να βρεις δημιουργικούς τρόπους για να δεις με φρέσκια ματιά την δουλειά που κάνεις ή απλά να αλλάξεις πορεία και να ασχοληθείς με κάτι άλλο εφόσον δεν είσαι ικανοποιημένη. Οικογενειακά θέματα ζητούν την προσοχή σου αλλά αν εκφραστείς με ειλικρίνεια θα βρεις το δίκιο σου.

Ζυγός: η γοητεία σου αλλά και η διπλωματική στάση που κρατάς κάποιες φορές βγαίνουν στην επιφάνεια αυτό το διάστημα με την Πανσέληνο στον Τοξότη να επηρεάζει τον οίκο της επικοινωνίας σου. Τώρα γεμίζεις ενθουσιασμό και θέλεις να μάθεις νέα πράγματα αφού σίγουρα είναι μια καλή περίοδος για να βρεις ένα αντικείμενο που σε ενθουσιάζει και να ασχοληθείς με αυτό!

Σκορπιός: τα οικονομικά θέματα που θέλουν ξεκαθάρισμα με την Πανσέληνο στον δεύτερο οίκο των εσόδων σου να σου θυμίζει να ασχοληθείς λιγάκι μαζί τους. Αν έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου μπορείς να βρεις το κίνητρο που ζητάς για να βγάλεις και έξτρα χρήματα ενώ καλά θα κάνεις να μην πάρεις κάποιο οικονομικό ρίσκο αυτό το διάστημα.

Τοξότης: αυτό το διάστημα με την Πανσέληνο παίρνεις πρωτοβουλίες σε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα και «πουλάς» τον εαυτό σου διαφορετικά. Οι γύρω σου καταλαβαίνουν πως έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και εσύ δείχνεις να μην έχεις υπομονή με τους ανθρώπους που δεν εκφράζονται και δεν λένε τα όσα σκέπτονται. Μπορείς κάλλιστα να τους εμπνεύσεις εσύ με τις ιδέες σου να κάνουν πράγματα που πάντα ήθελαν!

Αιγόκερως: μια πνευματική επαγρύπνηση σου επιφυλάσσει αυτή η Πανσέληνος και το διάστημα αυτό πιάνεις τον εαυτό σου να απολαμβάνει τον χρόνο που έχεις με τον εαυτό σου. Αν βάλεις μια τάξη στο …μυαλό σου και δεις ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και ποια μπορούν να πάρουν μια μικρή αναβολή για αργότερα τότε θα δεις πως η καθημερινότητα σου θα είναι πολύ πιο ωραία.

Υδροχόος: θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο αλλά δεν γίνονται όλα με την μια! Το να πιστεύεις σε όσα κάνεις είναι το βασικό τώρα που αγωνίζεσαι για ένα σκοπό. Αν οι γύρω σου δεν έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό προσπάθησε εσύ να μείνεις πιστή στον σκοπό και θα δεις πώς η επιμονή και η υπομονή σου θα σου βγουν σε καλό.

Ιχθείς: η περιπετειώδης Πανσέληνος στον Τοξότη σε επηρεάζει σε θέματα καριέρας και σε βάζει να βρίσκεις το κίνητρο για να πάρεις ρίσκα στη δουλειά σου. Αν βάλεις την φαντασία σου να δουλέψει και δεις με άλλο μάτι την δουλειά θα καταλάβεις προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κάνεις βήματα!

 

womenonly.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *