Ρέικι: Νιώσε τη δύναμη της συμπαντικής ενέργειας

reiki-d

“Το ρέικι επιδρά σιγά-σιγά, είναι σαν να ξεφλουδίζουμε ένα κρεμμύδι. Βγάζουμε φυλλαράκι –φυλλαράκι το παλιό και φθαρμένο για να φτάσουμε στην καρδιά” λέει η Γωγώ Βαφείδου, θεραπεύτρια, δασκάλα στο Usui Reiki και τη yoga. Η Γωγώ ασχολείται με τη yoga από το 2004 (έχει κάνει πρακτική σε συστήματα Hatha,Ashtanga και Vinyassa) ενώ πρόσφατα εκπαιδεύτηκε στο Thai Yoga Massage και τη Yin Yoga. Η δική μου σχέση με το ρέικι ξεκίνησε μόλις πριν από έναν μήνα, όταν μετά από μία περίοδο πίεσης, αποφάσισα να στραφώ στις πιο εναλλακτικές θεραπείες. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η γνωριμία μου με τη Γωγώ έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς είναι ένας ήρεμος άνθρωπος που το χαμόγελο και η φωνή του σού εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια. Αυτό νομίζω ότι με οδήγησε στο κρεβάτι του ρέικι.

“Ο όρος ρέικι σημαίνει συμπαντική ενέργεια. Προέρχεται από την Ιαπωνική λέξη “rei” που περιγράφει την παγκόσμια εκδήλωση αυτής της ενέργειας και το “ki “ που είναι η ίδια η ενέργεια εγκλωβισμένη μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και σε ότι είναι ζωντανό. Το ρέικι θεωρείται ότι είναι ένα πανάρχαιο σύστημα ίασης που ξανά-ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία τον 19 αιώνα από τον Μικάο Ουσούι . Η λειτουργία του στηρίζεται στην πνευματική αρχή ότι το σώμα δεν αρρωσταίνει από μόνο του. Αυτό που λέμε «αρρώστια » θεωρείται από τις ανατολικές παραδόσεις δυσαρμονία του νου και του πνεύματος με τους παγκόσμιους πνευματικούς νόμους . Οι αρνητικές συμπεριφορές δημιουργούν δυσαρμονία στο σύστημα μας” εξηγεί η Γωγώ και μας μιλά για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η θεραπεία. “Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ο θεραπευτής τοποθετεί τα χέρια του σε συγκεκριμένες θέσεις στο σώμα του δεκτή . Μέσα από τα χέρια του θεραπευτή το Ρεικι μεταδίδεται στο σώμα του ασθενούς .Ο θεραπευτής δεν δίνει διάγνωση στον ασθενή και δεν καθοδηγεί το ρέικι .Το ρέικι δεν καθοδηγείται ούτε από τη θέληση του ασθενούς. Καθοδηγείται μόνο από το υποσυνείδητο αυτού που το παίρνει”.

Είναι δύσκολο να περιγράψεις τι νιώθεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας και φαντάζομαι ότι για τον καθένα αποτελεί μια διαφορετική εμπειρία. Προσωπικά, ένιωσα την αναπνοή μου να ηρεμεί και να συγχρονίζεται με το σώμα μου, να με διαπερνούν κύματα ζεστασιάς να με διαπερνούν, χαλάρωση, αλλά ενίοτε και τη δυσκολία να διώξω το άγχος και τις σκέψεις που με ταλαιπωρούν. Όταν τελείωσε όμως η θεραπεία, ένιωσα σαν να ξυπνάω μετά από έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο, απαλλαγμένη από μυϊκούς πόνους και με καλή διάθεση – κι αυτό φαινόταν ακόμα και στο πρόσωπό μου. Μάλλον, η συμπαντική ενέργεια είχε κάνει τη δουλειά της.

“Το ρέικι προάγει γενικά την καλή υγεία ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ παράλληλα βοηθάει στις διαταραχές που προκαλεί το στρες και η αϋπνία καθώς μας ηρεμεί. Επίσης, μπορεί να ανακουφίσει χρόνιους πόνους, αλλεργίες ,πονοκεφάλους, ενώ καταπραΰνει τους σφιγμένους μυς του σώματος οδηγώντας το σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Τέλος, το ρέικι μπορεί να θεραπεύσει κάθε είδους συναισθηματικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει κανείς. Νομίζω ότι με όλα τα παραπάνω αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος και να νιώσει την εμπειρία”.

“Η θεραπεία που προσφέρει η ενέργεια ρέικι δεν έχει να κάνει μόνο με το σώμα στη φυσική του υπόσταση. Τα συμπτώματα μιας αρρώστιας προέρχονται πολλές φορές από το άγχος, τον φόβο και την αγωνία της καθημερινότητας.Θυμώνουμε με το παραμικρό και είμαστε νευρικοί. Όλα αυτά τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα, αν δεν θεραπευτούν από εμάς τους ίδιους, εξαντλούν τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού μας με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε. Επομένως, το ρέικι μάς βοηθά να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας”.

“Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία από τον δεκτή πριν τη θεραπεία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει τη δύναμη της πρόθεσης. Η δύναμη αυτή είναι καθοριστική για την έκβαση της θεραπείας .Ο μόνος τρόπος είναι να δεσμευτεί απέναντι στον εαυτό του για τη θεραπεία και να συμμετέχει ενεργά σε αυτή, κάνοντας εσωτερική δουλειά με σκοπό την προσωπική του αυτοβελτίωση”.

gwgwvafidou

Αν αγαπάς ήδη τη yoga, ο συνδυασμός της με το ρέικι, μπορεί να αποδειχτεί πολύ θεραπευτικός, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απαραίτητος. “Όσον αφορά τον διαλογισμό, το ρέικι μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ ήπια εισαγωγή στον κόσμο του διαλογισμού. Ο χρόνος που περνάμε θεραπεύοντας τον εαυτό μας ή τους άλλους μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε διαλογισμό αν κάνουμε τη θεραπεία με πολλή προσοχή” εξηγεί η Γωγώ και καταλήγει ότι η σχέση με τον δάσκαλο πρέπει να είναι σχέση εμπιστοσύνης. “Όπου υπάρχει ανοιχτή καρδιά ,όλα τα άλλα παίρνουν το δρόμο τους”.

 

 

Missbloom.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *