Σπιτικές μάσκες για φωτεινό δέρμα.

Δοκιμάστε μερικές σπιτικές μάσκες που φωτίζουν το δέρμα και προσφέρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μας χαρίζει υπέροχο εξωτικό χρώμα, παράλληλα όμως καταστρέφει το δέρμα με αποτέλεσμα να είναι θαμπό και με δυσχρωμίες, που άλλες φορές είναι προσωρινές και άλλες φορές μόνιμες.

Μάσκα με λεμόνι, μέλι και γιαούρτι:

– 1 κουταλιά γιαούρτι

– 1 κουταλιά μέλι

– 1 κουταλιά φρέσκο χυμό από λεμόνι

Αναμίξτε πολύ καλά και τα 3 υλικά, απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό εκτός από την περιοχή κάτω από τα μάτια, αφήστε για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα με γιαούρτι και πορτοκάλι:

– 1 κουταλιά γιαούρτι

– 1 κουταλιά φρέσκο χυμό από πορτοκάλι

Αναμίξτε πολύ καλά τα 2 υλικά, απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό εκτός από την περιοχή κάτω από τα μάτια, αφήστε για 15-20 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Ας μιλήσουμε λίγο για τα υλικά:

Λεμόνι και Πορτοκάλι – περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη C που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει την παραγωγή των κυττάρων. Τα οξέα των δυο φρούτων επαναφέρουν το Ph και προσφέρουν εντατική απολέπιση με αποτέλεσμα ένα φωτεινό, λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Μέλι – είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα και πολλά θρεπτικά συστατικά για το δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος, διατηρεί την υγρασία του και προσφέρει απαλή απολέπιση.

Γιαούρτι – περιέχει γαλακτικό οξύ που προσφέρει απολέπιση και σύσφιξη. Επίσης, περιέχει βιταμίνες, ασβέστιο, φώσφορο και κάλιο που δρουν κατά την πρόωρης γήρανσης του δέρματος, αναπλάθουν, καταπραΰνουν, φωτίζουν και τρέφουν το δέρμα.

Tip:

Για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα κάντε τις μάσκες τακτικά για 20-30 μέρες.

jenny.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *