Στολίζοντας το δέντρο ανάποδα!

 Κάντε τη διαφορά και κερδίστε χώρο

Τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα δίνουν φέτος δυναμικά το ‘παρών’. Είτε  κρεμασμένα από την οροφή, είτε στηριζόμενα σε βάση, είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα. Αν και το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο δείχνει exterme και μοντέρνο, η  ιστορία του  ξεκινά από τον 7ο αιώνα ο Άγιος Βονιφάτιος της δυτικής  εκκλησίας , όντας μοναχός ταξίδεψε από την Αγγλία στην παγωμένη Γερμανία ώστε να  διδάξει στους παγανιστές κατοίκους της περιοχής το λόγου του Θεού.
Οι  παγανιστές υιοθέτησαν αυτές τις απόψεις και μέχρι τον 12ο αιώνα στόλιζαν τα  σπίτια τους με έλατα που τα κρεμούσαν ανάποδα σαν σύμβολο χριστιανισμού. Αργότερα και μέχρι σήμερα παρόλο που ο στολισμός του έλατου παρέμεινε σαν έθιμο, κυριάρχησε η τάση που το ήθελε να στέκεται όρθιο με την κορφή του προς τον  ουρανό δηλαδή προς τον Θεό. Ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν μπορείτε να  βρείτε στην αγορά προς το παρόν, ενώ τεχνητό ανάποδο δέντρο υπάρχει σε δύο  τύπους, κρεμαστό και με βάση.

1

 

Πέρα από την πρωτοτυπία, με ένα ανάποδο δέντρο αξοικονομείται χώρος, για να  τοποθετήσετε περισσότερα πράγματα κάτω από το δέντρο αν πρόκειται για δέντρο με  βάση και ή ασφάλεια αν πρόκειται για κρεμαστό, αφού δεν θα είναι εύκολα  προσεγγίσιμο από μικρά παιδιά και ζώα που μπορεί να κυκλοφορούν στο σπίτι σας, ειδικά αν διαθέτετε ψιλοτάβανο χώρο. Μπορείτε να στολίσετε το ανάποδο δέντρο σας  όπως κάνατε συνήθως με τα κανονικά δέντρα. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό  είναι να ξεκινήσετε το στολισμό από την κορυφή του δέντρου (που τώρα θα κοιτάζει  προς τα κάτω) και να συνεχίσετε προς τα πάνω.  έτσι ώστε να φαίνεται σαν να  στολίσατε ένα κανονικό δέντρο ανάποδα.  Τα πιο λεπτομερή στολίδια θα  δείχνουν ακόμα πιο όμορφα σε αυτό το είδος χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αν  επιλέξετε ένα κρεμαστό δέντρο στολίστε το σαν να είναι πολυέλαιος. Χρησιμοποιήστε κρυστάλλινα στολίδια, και μπάλες από γυαλί. Σκορπίστε λίγη  χρυσόσκονη ανάμεσα στα κλαδιά για να προσθέσετε λίγη μαγεία.
Αφήστε το  δέντρο να γίνει το επίκεντρο του δωματίου. Αν προσπαθήσετε να κάνετε εκκεντρική  χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε όλο τον υπόλοιπο χώρο το αποτέλεσμα θα δείχνει  υπερβολικό και δεν θα αρέσει. Δοκιμάστε οτιδήποτε απλό και κομψό, πετυχαίνοντας  έτσι το εκπληκτικό σας δέντρο να αποσπά όλη την προσοχή.

 

queen.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *