Το Ντουμπάι μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για τα πυροτεχνήματα της Πρωτοχρονιάς του 2014

Το Ντουμπάι έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τα πιο εντυπωσιακά μέχρι σήμερα πυροτεχνήματα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με μια επίδειξη που περιλάμβανε περισσότερα από μισό εκατομμύριο πυροτεχνήματα.

Πολλοί μήνες προετοιμασίας, πάνω από 500.000 πυροτεχνήματα και μια επίδειξη που διήρκεσε περίπου έξι λεπτά, είχαν ως αποτέλεσμα το Ντουμπάι να «μπει» στο βιβλίο Γκίνες.

Τα πυροτεχνήματα απλώνονταν για 94 χιλιόμετρα, στην ακτή του Ντουμπάι, εκεί όπου βρίσκεται το αρχιπέλαγος των τεχνητών νησιών και ο ουρανοξύστης Burj Khalifa, ο υψηλότερος στον κόσμο.

Αρκετά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό κατά το πρώτο λεπτό της επίδειξης, προκειμένου να καταρριφθεί το προηγούμενο ρεκόρ, που κατείχε το Κουβέιτ το 2011 με ένα ωριαίο σόου 77.282 πυροτεχνημάτων.

Τα περισσότερα πυροτεχνήματα «έπεσαν» στην περιοχή όπου βρίσκεται το Burj Khalifa και το πολυτελές ξενοδοχείο Atlantis, στο Palm Jumeirah, ένα από τα τρία νησιά σε σχήμα φοίνικα.

Η αμερικανική εταιρεία Fireworks by Grucci, σχεδίασε το όλο εγχείρημα, χρησιμοποιώντας 100 υπολογιστές και 200 τεχνικούς, για να συγχρονίσουν τα πυροτεχνήματα, με ένα κόστος που υπολογίζεται στα € 4.300.000.

Το Ντουμπάι διαθέτει το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, το μεγαλύτερο τεχνητό νησί και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο.
Σημείωσε το προηγούμενο ρεκόρ του τον περασμένο Μάιο, με το Princess Tower, που καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως το υψηλότερο κτήριο κατοικιών του κόσμου.

 

clickatlife.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *