Τρέξιμο το χειμώνα: Συμβουλές για να πάρουν φωτιά τα πόδια σου ακόμα και στο κρύο

Ποιος σου είπε πως τώρα που η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει πρέπει μαζί να πέφτει και το ηθικό του δρομέα; Η Νίκη Χάγια φόρεσε τα σωστά ρούχα, πήρε τους δρόμους (μπας και χάσει και καμία θερμίδα από τα μελομακάρονα) και σου δίνει συμβουλές για να συνεχίσεις να τρέχεις και τον χειμώνα.

Όταν ξυπνάς το πρωί και έξω κάνει κρύο το μόνο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να πιεις ένα ζεστό τσάι με κάρδαμο, κανέλα και πορτοκάλι (θα σου πω μία άλλη φορά τη συνταγή) και να βάλεις στο repeat αυτό:

httpv://youtu.be/JWpEACgxjLo 🙂

Όσο ωραίο όμως και να είναι το τραγούδι, εσύ δρομέα (το λέω και σε μένα) πρέπει να βγεις έξω και να κάνεις αυτά τα πόδια να τρέξουν.

 

 

Προσωπικά, τον χειμώνα προτιμώ να τρέχω κατά τη διάρκεια της μέρας και συγκεκριμένα τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Γιατί; Μα γιατί τότε έχει ήλιο (και μην το ξαναπώ, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ήλιο 365 μέρες το χρόνο). Είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το να ξυπνάς τα χαράματα, καθώς τότε έχει και παγετό, αλλά και υγρασία, ή το βράδυ που πραγματικά το μόνο πράγμα που θέλει να κάνεις είναι να βάλεις καμιά σειρά να παίζει και εσύ να αράζεις στον καναπέ.

 

 

Αν δίνω σε κάτι περισσότερο προσοχή αυτόν τον καιρό είναι σίγουρα το ζέσταμα. Οι μύες, λόγω κρύου είναι πιο stiff, που λένε και στο χωριό μου και άρα οι διατάσεις στην αρχή, αλλά και οι διατάσεις στο τέλος είναι απαραίτητες. Καλύτερα να χαραμίσεις μερικά λεπτά παραπάνω για να ζεσταθείς, παρά να τραυματιστείς και να μείνεις εκτός προπόνησης μερικές μέρες.

 

Και τώρα φτάνουμε στα ρούχα. Και κύριοι ας με συγχωρήσετε, αλλά εμείς τα κορίτσια έχουμε ένα θέμα με το κρύο. Το έχετε καταλάβει όταν το βράδυ τρίβουμε ύπουλα τις πατούσες μας στις δικές σας για να πάρουν λίγο από την ωραία σας θερμοκρασία. Και δεν φτάνει που κρυώνουμε, αλλά θέλουμε να νιώθουμε και στυλάτες και όμορφες την ώρα που τρέχουμε. Δηλαδή να το φορέσω το θερμό εσώρουχο, το αντιανεμικό jacket, το κολάν, τα γάντια, το καπελάκι ή το σκουφάκι, αλλά βρε παιδάκι μου να νιώθω και λιγάκι θηλυκό.

 

Τα δικά μου essentials για το χειμερινό τρέξιμο είναι το Nike Relay Top (t-shirt από βαμβακερό ύφασμα με τεχνολογία Dri-FIT που απομακρύνει τον ιδρώτα από το δέρμα και έτσι παραμένω ζεστή), το Nike Element Shield FZ jacket (που διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματός μου – καλά να ‘ναι αυτός που το σχεδίασε) με το κρυφό τσεπάκι που χωράει το κινητό ή τα κλειδιά και το Nike Relay Print Capri από Dri-FIT ύφασμα και pattern το οποίο με κάνει να μην θέλω να το βγάλω από πάνω μου (τόσο άνετο που το έχω φορέσει και σε μάθημα yoga – να τα λέμε και αυτά).

 

Όσο αφορά τα παπούτσια μία μόνο λέξη θα σας πω (εντάξει μερικές παραπάνω από μία): Nike Free Run+ 3 Shield. Τα λατρεύω. Η τεχνολογία Nike Free παρέχει τόσο φυσική κίνηση που πραγματικά αισθάνομαι την κάθε κίνηση του πέλματος μου και έτσι βελτιώνεται η ισορροπία, η αντοχή και η ευκαμψία του πέλματος. Τα φοράω και πετάω ρε παιδάκι, πώς να τα πω διαφορετικά.

 

Και εννοείται πως δεν πάω πουθενά χωρίς να ενεργοποιήσω το app Nike+Running, όπου παρέχει φουλ κίνητρο τις χειμωνιάτικες ημέρες, μου δείχνει πόσο έτρεξα, με πόσα χιλιόμετρα έτρεξα, πόση ώρα έκανα, τη διαδρομή που έκανα και μπορώ όλα αυτά να τα κοινοποιήσω και στα social media. Αμέ.

cosmos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *