Άνοιξη 2013: Τα πρώτα highlights της μόδας

Μπορεί για τον χειμώνα που μας πέρασε η μόδα να επέβαλλε πληθωρικές εμφανίσεις και «χλιδάτο» look, για την άνοιξη, ωστόσο, οι τάσεις δείχνουν πιο συγκρατημένες. Το αντίδοτο προς όλα αυτά τα χρυσοποίκιλτα μπροκάρ και τα κοσμήματα πάνω στα ρούχα; Επιστροφή στα πολύ βασικά: Λευκό και μαύρο.

Μη βιαστείτε να γκρινιάξετε, όμως. Δεν είναι τόσο βαρετό όσο ακούγεται. Οι σχεδιαστές έδωσαν έμφαση στις γραμμές και στα κοψίματα, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που πρότειναν για το φετινό καλοκαίρι λεπτεπίλεπτες διαφάνειες, βολάν υψηλής ραπτικής και την επιστροφή του κιμονό… with a twist!

Δείτε τι προτείνουν οι επώνυμοι οίκοι για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι 2013

Αντιθέσεις

(από αριστερά: Marc Jacobs, Jil Sander, Celine, Narciso Rodriguez)

Η αντίθεση λευκού-μαύρου ήταν από τις επικρατέστερες τάσεις που πρότειναν οι σχεδιαστές για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013.

Διαφάνειες

(από αριστερά: Roberto Cavalli, Haider Ackermann, Tom Ford, Rochas)

Οι σχεδιαστές πρότειναν φέτος διαφορετικές προσεγγίσεις της διαφάνειας, με υφάσματα απαλά σαν πούπουλο, σε λεπτεπίλετες μεταλλικές υφές, όπως μεταξωτό σιφόν, οργάντζα και μουσελίνα.

Κολάζ

(από αριστερά: Proenza Schouler, Rodarte, Thakoon, Bottega Veneta)

Multi-layering, κολάζ από εξωτικά δέρματα και αναμειγμένες πατέντες στο ίδιο ρούχο ήταν επίσης κάποιες από τις τάσεις που ξεχώρισαν και που έδωσαν χρώμα και ένταση στις πασαρέλες.

Πολύπτυχα

(από αριστερά: Givenchy, Balenciaga, Chloe, Acne)

Οι σχεδιαστές επανέφεραν το βολάν για το καλοκαίρι, προσθέτοντας μπορντούρες σε γιακάδες και βολάν σε σχιστές μέχρι τους μηρούς φούστες που παραπέμπουν σε κοστούμια φλαμένγκο.

Alpha Θηλυκά

(από αριστερά: Christian Dior, Stella McCartney, Mary Katrantzou, Saint Laurent)

Το κοστούμι, είτε πρόκειται για επαγγελματικό ραντεβού στελεχών είτε για απογευματινή βόλτα, μετά την δουλειά, στη μαρίνα, δεν παύει να προσδίδει στη γυναίκα κύρος αλλά και σέξι γοητεία…

Asian style

(από αριστερά: Prada, Dries Van Noten, Emilio Pucci, Aquilano.Rimondi)

Το παραδοσιακό κιμονό και την τέχνη του οριγκάμι φαίνεται πως επιστράτευσαν πολλοί σχεδιαστές για το φετινό καλοκαίρι, φέρνοντας εξωτικό αέρα στις πασαρέλες και -αν σας αρέσει αυτό το στιλ- στις ντουλάπες σας.

mama365.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *