«Η Αρχόντισσα & ο αλήτης»: Δε θα πιστέψεις πόσα εκατομμύρια στοίχισε

newego_LARGE_t_248161_106916217_type12905

Πρόκειται για την ταινία- σταθμό στην καριέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη αφού σηματοδότησε την επιστροφή της στη Finos Film μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας με άλλες εταιρείες.

Ο Φίνος λέγεται πως είχε απαιτήσει από τους συνεργάτες του να φέρουν πίσω στην εταιρεία με όποιο κόστος την Αλίκη και φυσικά, τη χρυσοπλήρωσε αφού οι ταινίες της εθνικής μας σταρ έσπαγαν ταμεία κι εκείνη ήταν σταθερά πρώτη στην προτίμηση του κοινού που τη λάτρευε.

“Η Αρχόντισσα κι ο αλήτης” έκανε πρεμιέρα στις 30 Δεκεμβρίου 1968 κι έκανε το μεγαλύτερο -μέχρι τότε- ρεκόρ εισιτηρίων ελληνικής ταινίας, ξεπερνώντας τα 750.000.

 

Πόσο κόστισε όμως η ταινία; Η απάντηση είναι το ιλιγγιώδες ποσό των 6.500.000 δραχμών, αλλά παίζει να μην είναι η ακριβότερη ταινία στα χρονικά της Φίνος Φιλμ.

Το “Aliki, my love” με πρωταγωνίστρια πάλι τη Βουγιουκλάκη λέγεται ότι κόστισε τα πιο πολλά χρήματα στον Φίνο αφού εκείνος φέρεται να ξόδεψε περίπου 9 εκατομμύρια δραχμές για την παραγωγή του εν έτει 1962.

 

womenonly.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *