Οι καλοκαιρινές τάσεις στα νύχια …

1. “Επιστροφή του λευκού”
Πριν από περίπου μία δεκαετία (ίσως και λίγο παραπάνω) θυμάμαι τη  μαμά μου, τις θείες μου κλπ να έχουν τα νύχια τους λευκά. Μου άρεσε πάρα πολύ τότε αλλά όταν μεγαλώνοντας προσπάθησα να στρώσω λευκό μανό, τα βρήκα μπαστούνια. Το λευκό λοιπόν επιστρέφει για να κάνει την εμφάνισή του στα καλοκαιρινά μας μανικιούρ και πεντικιούρ. Είναι όμορφο, ουδέτερο και ταιριάζει με όλα αλλά στρώνει αρκετά δύσκολα.
2. “Στα χρώματα του ουράνιου τόξου”
Αν δεν είναι το καλοκαίρι η εποχή των φανταχτερών και πολύχρωμων μανικιούρ και πεντικιούρ τότε ποια είναι; Έντονα χρώματα, συνδυασμός χρωμάτων με τις τεχνικές του γαλλικού ή του ombre ακόμα και διαφορετικό χρώμα σε κάθε νύχι. Ειδικά για αυτό το τελευταίο μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά χρώματα αλλά και διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος συνθέτοντας ένα ιδιότυπο ombre.
3. “Βάψτε τα μαύρα”
Μία λίγο ασυνήθιστη τάση για καλοκαίρι είναι να επιλέξετε μαύρα ή σκούρα μπλε βερνίκια. Συνδυασμένα με μεταλλικές αποχρώσεις όπως ασημί και κυρίως χρυσό αναδεικνύονται ως το must του φετινού καλοκαιριού. Να σας πω βέβαια την αλήθεια εγώ δεν θα έβαφα τα νύχια μου μαύρα το καλοκαίρι κι ας το επιτάσσει η μόδα.
4. “Η ανθισμένη αμυγδαλιά”
Floral παντού. Σε ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια… τώρα και στα νύχια! Σε σας με τις καλλιτεχνικές ανησυχίες θα πρότεινα πινέλα και χρωματιστά βερνίκια ενώ σε όσες ψάχνουν κάτι πιο εύκολο και γρήγορο θα πρότεινα nail wraps με floral prints.
5. Πεντικιούρ ≠ Μανικιούρ
Ποτέ δεν ήμουν υπέρ του να ταυτίζεται το χρώμα στα πόδια με το χρώμα στα χέρια. Φέτος (αν και νομίζω και πέρσι) αυτό πια επιβάλλετε. Κάνετε έξυπνους συνδυασμούς χρωμάτων, βάλτε διαφορετικές αποχρώσεις ή συνδυάστε ένα διακριτικό γαλλικό με ένα εντυπωσιακό χρώμα.
Αυτές λοιπόν ήταν κάποιες από τις επιταγές της μόδας για τα νύχια αυτό το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά εγώ που δεν τα πάω πολύ καλά με την εκάστοτε μόδα και κάνω ό,τι μου αρέσει έχω κάποια στάνταρ αγαπημένα καλοκαιρινά χρώματα.
Ροζ
Το ροζ είναι ένα χρώμα παντός καιρού. Το καλοκαίρι όμως μπορούμε να το φορέσουμε από την πιο ανοιχτή μέχρι την πιο έντονή του απόχρωση.
Πορτοκαλί & Κοραλί
Τα κατεξοχήν καλοκαιρινά χρώματα κατά τη γνώμη μου μαζί με τα neon που θα δείτε παρακάτω.
 
Neon ή Fluo 
Τα φανταχτερά φωσφοριζέ βερνίκια μπορεί σε πολλές να φαίνονται κιτς. Παρόλα αυτά η γνώμη μου είναι ότι κάνουν πολύ ωραία αντίθεση με το μαυρισμένο δέρμα.
Tip: Για να αποδώσουν σωστά τα fluo μανό χρειάζονται οπωσδήποτε μία στρώση λευκό από κάτω (κάτι που δεν έχω κάνει εγώ στην φωτογραφία).
 Μπλε
Από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά χρώματα!

http://tonesesermou.blogspot.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *