Πού θα πάνε φέτος το καλοκαίρι οι Ρώσοι τουρίστες;

38923_russian-visa

Μεγάλη πτώση στα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό για τουριστικούς σκοπούς έχει επισημάνει για το 2016 η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία.

Το ποσοστό αγγίζει το 31% και αποτελεί το πρώτο αρνητικό ρεκόρ από το 1998 και έπειτα, σύμφωνα με τη γραμματέα Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Ταξιδιωτικής Βιομηχανίας, Irina Turina.
Στη χώρα μας το ποσοστό των Ρώσων τουριστών μειώθηκε κατά 48%, ρίχνοντας την Ελλάδα στην 5η θέση από την 3η που είχε το 2014 μεταξύ των 10 αγαπημένων ευρωπαϊκών χωρών.
Και στις υπόλοιπες χώρες της πρώτης δεκάδας των Ρώσων στην Ευρώπη, η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Κροατία είχαν, η κάθε μια, 41% λιγότερους Ρώσους τουρίστες.

Ενώ, και η γειτονική Τουρκία, αν και παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους, βλέπει τις κρατήσεις για φέτος να μειώνονται.

Η οικονομική κρίση και το προσφυγικό είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τους τουρίστες στην επιλογή προορισμού. Όπως και οι σχέσεις της Ρωσίας με τα άλλα κράτη σε επίπεδο διπλωματίας.

Ωστόσο, πιστεύεται πως φέτος -τουλαχιστον για την Ελλάδα- θα βελτιωθεί η κατάσταση μέσα στους επόμενους μήνες, μιας και διανύουμε έτος συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας και μια σειρά δράσεων για άνοιγμα στη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης θα λειτουργήσει ανασταλτικά.

 

travelstyle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *