Πρωϊνό Ξύπνημα: 4 πράγματα που κάνεις λάθος πριν το ρολόι δείξει 9:00

Το ξυπνητήρι χτυπάει και πατάς την πρώτη, την δεύτερη, την τρίτη αναβολή μέχρι να αισθανθείς έτοιμη να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι. Αυτό φυσικά επαναλαμβάνεται κάθε πρωί.Έχεις σκεφτεί όμως ότι αυτό σε βάζει σε μία συναισθηματική και πνευματική αδράνεια, που θα σου πάρει όλη την ημέρα για να την αποβάλλεις;

Φυσικά και δεν είσαι η μόνη που λειτουργεί έτσι. Γι’ αυτό και σου παρουσιάζουμε τις τέσσερις πιο «κακές» πρωϊνές συνήθειες και τον τρόπο για να τις αποβάλλεις.

1. Μην προσπαθείς να προβλέψεις πώς θα είναι η ημέρα που αρχίζει, απλά απόλαυσέ την.
Αντί να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα «ωχ» και να σκέφτεσαι όλα αυτά που μπορεί να στην καταστρέψουν, είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα πράγμα για το οποίο είσαι ευγνώμων που υπάρχει. Μπορεί να είναι ένα όμορφο πρωινό. Μπορεί πάλι να είναι ένα πολύ κρύο, μίζερο πρωινό, αλλά εσύ έχεις ένα ολοκαίνουριο, ζεστό παλτό να φορέσεις. Ίσως είναι το πρόσωπο που κοιμήθηκε δίπλα ή ίσως το γεγονός ότι είχες όλο το κρεβάτι δικό σου. Πάντα υπάρχει κάτι και είναι στο χέρι σου να το βρεις.

2. Μην χρησιμοποιείς την δικαιολογία μιας πρωινής κακοτυχίας για όλη την υπόλοιπη ημέρα.
Βιάζεσαι πολύ, δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις πρωϊνό και τρως ότι βρεις. Στη συνέχεια και με τη δικαιολογία ότι ήδη χάλασες τη δίαιτά σου, τρως ένα μεγάλο μπέργκερ με πολλές τηγανιτές πατάτες. Όμως αυτή δεν είναι η σωστή αντίδραση που πρέπει να έχεις. Σίγουρα κάποιο πρωινό θα φας κάτι πιο λιπαρό και πρόχειρο λόγω βιασύνης, όμως σκέψου ότι αυτό πρέπει να το «διορθώσεις» με έναν μεγάλο περίπατο μετά τη δουλειά ή κάτι αντίστοιχο και όχι να το μεγενθύνεις με ακόμη περισσότερες ‘αταξίες’.

3. Μην ξυπνάς σκεπτόμενη όλα αυτά που έχεις να κάνεις.
Οι πολυάσχολοι άνθρωποι συνηθίζουν να φτιάχνουν λίστες με τις υποχρεώσεις τους για κάθε ημέρα ξεχωριστά, στην οποία συγκαταλέγουν από το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο σημαντικό πράγμα. Και φυσικά σκέφτονται τη λίστα αυτή καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα να αγχώνονται υπερβολικά. Όμως αντι γι’ αυτό, μπορείς να υποχρεώνεις το εαυτό σου να σκέφτεται ένα και μόνο πράγμα το οποίο πρέπει οπωςδήποτε να γίνει και να εστιάζεις την προσοχή σου εκεί, χωρίς βέβαια να αγνοείς τα υπόλοιπα. Έτσι το άγχος σου θα μειωθεί.

4. Σταμάτα να πατάς την «αναβολή» στο ξυπνητήρι σου. 
Κάθε φορά που πατάς «αναβολή» και δεν σηκώνεσαι από το κρεβάτι, αυτομάτως καθυστερείς και παρατείνεις αυτά που έχεις να κάνεις για 5 ακόμη λεπτά ύπνου και βέβαια ταλαιπωρείς τον εαυτό σου κάνοντας το ξύπνημα πολύ πιο δύσκολο και επώδυνο. Αντ’ αυτού λοιπόν, βάλε το ξυπνητήρι να χτυπήσει την ώρα που όντως θέλεις να ξυπνήσεις, σήκω κατευθείαν από το κρεβάτι σου και άρχισε την μέρα σου με τις πιο θετικές σκέψεις.

 

madamefigaro.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *