Σαλπάρει το πειρατικό … ‘ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ‘ φωνάζει όλη η Ελλάδα !

Η ώρα της Ελλάδας έφτασε! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ρίχνεται στη μάχη του Μουντιάλ, με στόχο τίποτα λιγότερο από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Κολομβία κατά πολλούς είναι το δυσκολότερο από τα τρία, με τους διεθνείς μας να γνωρίζουν πολύ καλά πως πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, αν θέλουν να διεκδικήσουν βαθμό ή βαθμούς, κόντρα στους φιλόδοξους Κολομβιανούς.

Το πλήγμα της απουσίας του Ρανταμέλ Φαλκάο είναι πολύ μεγάλο για το συγκρότημα του Χοσέ Πέκερμαν, ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός έχει αρκετά όπλα στη φαρέτρα του, έτσι ώστε να καλύψει το κενό του αστέρα της Μονακό. Η συγκεκριμένη φουρνιά της Κολομβίας σφύζει από ταλέντο και εμπειρία, γεγονός που ανεβάζει ψηλά τον πήχη της δυσκολίας για την Εθνική μας.

Οσπίνα, Ζούνιγκα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Ραμίρεζ, Κουαδράδο, Γκουτιέρεζ, Ροντρίγκεζ και Μαρτίνεζ συνθέτουν το πιθανότερο σχήμα για τον Πέκερμαν. Όπως είναι λογικό, με δεδομένη την απουσία του Φαλκάο, ο Αργεντινός τεχνικός σκοπεύει να στήσει την ομάδα του πάνω στον Τζάκσον Μαρτίνεζ. Ο φορ της Πόρτο αναμένεται να έχει άξιους συμπαραστάτες, τους Χαμές Ροντρίγκεζ, Κουαδράδο, αλλά και τον Φρέντι Γκουαρίν της Ίντερ.

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Σάντος σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα μας με σύστημα 4-3-3, με τον Καρνέζη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Η αμυντική γραμμή θα απαρτίζεται από τους Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Χολέμπας, ενώ την τριάδα των χαφ θα συνθέσουν οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Κονέ. Σαμαράς και Σαλπιγγίδης έχουν το προβάδισμα για να ξεκινήσουν πίσω -πιθανότατα- από τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να επιλεγεί για την κορυφή της επίθεσης, σε σχέση με τον Κώστα Μήτρογλου.

Το πλάνο του Πορτογάλου είναι δεδομένο: παιχνίδι υπομονής, κάλυψη όλων των χώρων, αφοσίωση στην άμυνα, και όταν βρεθεί η ευκαιρία “χτύπημα” στην αντεπίθεση. Με άλλα λόγια, πρόκειται για το γνωστό πλάνο της Εθνικής μας την τελευταία δεκαετία. Μένει να δούμε αν θα έχει για άλλη μια φορά θετικά αποτελέσματα…

PREVIEW ΣΤΑ… ΝΟΥΜΕΡΑ

* Με τον Σάντος στον πάγκο, η Ελλάδα μετρά μόλις τρεις ήττες σε 26 επίσημα παιχνίδια.

* Η Ελλάδα ήταν η ευρωπαϊκή ομάδα που κράτησε τις περισσότερες φορές (8) ανέπαφη την εστία της στην προκριματική φάση.

* Οι Κολομβιανοί είχαν τα περισσότερα σουτ στο στόχο (99) απ’ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής.

* Σε έξι αναμετρήσεις σε τελική φάση Μουντιάλ, η Εθνική μας έχει καταφέρει να σκοράρει μόλις σε ένα παιχνίδι: στη νίκη επί της Νιγηρίας με 2-1 το 2010.

Πιθανές ενδεκάδες:

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζούνιγκα, Ζαπάτα, Γιέπες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Ραμίρεζ, Κουαδράδο, Γκουτιέρεζ, Ροντρίγκεζ, Μαρτίνεζ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας

Γήπεδο: Εστάντιο Μινεϊράο, Μπέλο Οριζόντε

Διαιτητής: Μάρκ Γκάιγκερ (ΗΠΑ)

msn.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *