Τα ιδανικά προϊόντα περιποίησης για άντρες τον χειμώνα

Το δέρμα του άντρα δεν διαφέρει σε τίποτα από το δέρμα μιας γυναίκας και χρειάζεται καθημερινή περιποίηση για να διατηρηθεί υγειές και νεανικό. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η κακή διατροφή, το άγχος, το στρες, η κούραση και άλλα, συμβάλλουν στην κακή λειτουργία του δέρματος με αποτέλεσμα να εμφανίζει έντονα σημάδια γήρανσης και κούρασης.

 

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές περιποίησης για το χειμώνα:

1. Άσχετα αν το δέρμα σας συνήθως είναι λιπαρό, παράλληλα είναι και αφυδατωμένο, γι’ αυτό πολλές φορές παρουσιάζει έντονη ξηρότητα, τράβηγμα και ξεφλούδισμα. Το αφυδατωμένο δέρμα είναι πιο έντονο σε αυτούς που οδηγάνε καθημερινά μηχανή ή που εργάζονται σε κλειστούς χώρους με κλιματισμό. Για να επαναφέρετε το δέρμα σας σε μια υγιή κατάσταση θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάθε πρωί μια ενυδατική κρέμα ή γαλάκτωμα κατά προτίμηση με αντηλιακό δείκτη προστασίας.

2. Απαραίτητη είναι και η καθημερινή περιποίηση των ματιών, άλλωστε στα μάτια εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της κούρασης και της γήρανσης. Ειδικά εσείς που έχετε μούσια, να ξέρετε ότι τραβάτε όλη την προσοχή στα μάτια. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα ματιών με απαλή υφή.

3. Για το ξύρισμα επιλέξτε κρέμες ξυρίσματος αντί του κλασικού αφρού που αφυδατώνει περισσότερο το δέρμα. Και αντί του κλασικού στυπτικού after shave επιλέξτε ένα σε μορφή balm που ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα χωρίς να το ερεθίζει.

4. Κάτι που παρατηρούμε συχνά στους άντρες είναι τα σκασμένα χείλη το χειμώνα. Απλώστε καθημερινά και πολλές φορές την ημέρα ένα lip balm για να είναι τα χείλη σας μαλακά και απαλά.

5. Μια κρέμα χεριών είναι επίσης απαραίτητη για να μην φαίνονται τα χέρια σας σκασμένα και ταλαιπωρημένα.

6. Τα κλασικά σαπούνια και τα αφρόλουτρα ξηραίνουν επίσης το δέρμα στο σώμα. Επιλέξτε ενυδατικά αφρόλουτρα που αφήνουν το δέρμα απαλό χωρίς να τραβάει.

7. Ο έντονος ιδρώτας είναι συχνό φαινόμενο στους άντρες κάθε εποχή. Ειδικά όμως το χειμώνα τα πολλά και ζεστά ρούχα προκαλούν ακόμα πιο έντονη εφίδρωση. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε το αποσμητικό σας σε καθημερινή βάση. Επιλέξτε ένα ήπιο αποσμητικό χωρίς έντονο άρωμα, για να μην αναμειγνύονται οι μυρωδιές με το άρωμα σας ή επιλέξτε το αποσμητικό του αρώματος σας.

koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *