Φλοράλ για άντρες … ήμαρτον που λέει και ο Γεωργίου,αλλα περι ορέξεως…!

Μια από τις πιο ωραίες ατάκες στην ταινία Ο Διάβολος Φορούσε Prada ήταν όταν οι συντάκτες του περιοδικού πρότειναν στην Miranda Priestly να κάνουν αφιέρωμα σε floral prints και εκείνη απάντησε:

Και παρότι εσύ μπορεί να πιστεύεις πως η ταινία αυτή – όπως και τα floral prints – απευθύνονται μόνο σε κορίτσια, εμείς εδώ πιστεύουμε στην ελευθερία. Πιστεύουμε πως ο καθένας μπορεί να βλέπει όποια ταινία γουστάρει, ν’ ακούει όποια μουσική θέλει και φυσικά να φοράει ό,τι τον εκφράζει, χωρίς παρωχημένα στερεότυπα του τύπου “γαλάζιο για τα αγοράκια, ροζ για τα κοριτσάκια”. Επίτρεψέ μας να διαφωνούμε, λοιπόν, για το ποιος μπορεί να φοράει τα floral και να θεωρούμε πως αφού ένα πουκάμισο με λουλούδια ήταν αρκετά καλό για τον Elvis, ε, είναι αρκετά καλό και για σένα.

Και τελοσπάντων, αν δεν είσαι ψυχολογικά έτοιμος για το floral πουκάμισο, μπορείς να ξεκινήσεις από τη floral γραβάτα. Ή το floral t-shirt. Ή την floral βερμούδα. Είπαμε, ελευθερία. Εμείς σου παραθέτουμε τις floral προτάσεις μας και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε καλόγουστη προσπάθεια να ανθίσει το στιλ σου.

T-shirts και μπλούζες

 

Είναι η καλή ανοιξιάτικη εναλλακτική σε περίπτωση που βαρέθηκες τις μαρινιέρες και τα t-shirts με graphic στάμπες. Φόρεσε τα t-shirts μέσα από τζιν πουκάμισα που θα αφήσεις ανοιχτά και τις μακρυμάνικες μπλούζες με χρωματικά ουδέτερα παντελόνια ή βερμούδες.

 

Εμπριμέ φούτερ, €35,95

 

Εμπριμέ μακρυμάνικη μπλούζα, €22,99

 

Εμπριμέ t-shirt, €85

 

T-shirt με τριαντάφυλλα, €39

 

T-shirt με τσέπη, €9,95

Πουκάμισα

 

Δεν είναι λίγα τα looks που μπορούν να προκύψουν απλά και μόνο φορώντας ένα floral πουκάμισο – από την κλασική χαβανέζικη περιβολή του ηλιοκαμένου τουρίστα και το Californian attitude των surfers ως το retro brit στιλ -αν τα λουλούδια είναι ψιλά και τα συνδυάσεις με blazer και στενή γραβάτα, όπως θα σου έλεγε ο Sir Paul Smith να κάνεις- οι πειραματισμοί με τα άνθη στο πουκάμισο δεν έχουν τελειωμό. Βρες το πουκάμισο που σου αρέσει και εκείνο θα σε καθοδηγήσει μέσα στις δεκαετίες.

 

Πουκάμισο, €39,99

 

Εμπριμέ πουκάμισο, €85

 

Εμπριμέ κοντομάνικο πουκάμισο, €70

 

Εμπριμέ πουκάμισο, €39,95

Βερμούδες

 

Σίγουρα περιμένουμε και φέτος να σε δούμε να φοράς μετριοπαθώς λουλούδια επάνω στο μαγιό σου. Ο κοντινότερος τρόπος σε αυτό να τα φορέσεις, αλλά και λιγότερο αναμενόμενος, είναι επάνω στην βερμούδα σου, την οποία θα συνδυάσεις με μονόχρωμα πουκάμισα, t-shirts ή λεπτά μακρυμάνικα και με sneakers, σαγιονάρες ή εσπαντρίγες. Και κάπως έτσι, ακόμη και το πιο βαρετό σύνολο για θερινό σινεμά ξαφνικά αποκτά αυξημένο στιλιστικό ενδιαφέρον.

 

Εμπριμέ βαμβακερή βερμούδα, €36

 

Εμπριμέ βερμούδα, €86,10

 

Εμπριμέ βερμούδα με ζώνη, €35

Αξεσουάρ

 

Ακόμα κι αν τίποτα από όλα αυτά δεν σε ψήνει, μπορείς πάντα να ακολουθήσεις τον πιο εύκολο τρόπο για να υιοθετήσεις τα floral prints, δηλαδή με μικρές, συγκρατημένες προσθήκες λουλουδάτων αξεσουάρ στο ντύσιμό σου. Μια γραβάτα ή ένα καπέλο με λουλούδια μπορούν να δημιουργήσουν διαμετρικά αντίθετα στιλ και να δώσουν ένα old-school ύφος στα σύνολα σου.

 

Floral γραβάτα, €70

 

Floral τζιν γραβάτα, €39

 

Εμπριμέ καπέλο, €40

 

Πάνινα παπούτσια με floral μοτίβο, €80

Τα συμπεράσματα δικά σας!

oneman.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *