Όταν τα Playmobil διηγούνται τρομακτικά την ελληνική πραγματικότητα (εικόνες).

Η συλλογή πάντως δεν αριθμεί τόσο πολλές φιγούρες όσες ίσως φανταζόμαστε «και σίγουρα δεν είμαι από τους συλλέκτες που αγοράζουν όλα τα σετ. Εγώ δεν τα χρειάζομαι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τα δικά μου Playmobil χωράνε σε πέντε κουτιά λίγο μεγαλύτερα από ένα τάπερ». Για την κάθε αναπαράσταση, δαπανά κατά μέσο όρο μια ώρα- αν και κάποιες είναι πιο απαιτητικές. Συνήθως οι παρεμβάσεις στις φιγούρες είναι μικρές. Κάποια ρούχα, μαλλιά και φυσικά ο χρόνος που απαιτείται για το backround που αλλάζει και την όλη οπτική στην κάθε θεματική.

Η αντίδραση της Playmobil, της Χ.Α. και ενός μεταπτυχιακού φοιτητή
Η κάθε αναπαράστασή όμως μετά την φωτογράφιση παύει να υφίσταται. «Μόλις τελειώσω έρχεται ο γιος μου και τα παίρνει για να παίξει και εκείνος», μας εξηγεί ενώ κάποια έργα του- φωτογραφίες αναπαραστάσεων- βρήκαν μια θέση σε ένα «κάπως underground καφέ εδώ στη Θεσσαλονίκη και στον συγκεκριμένο χώρο ταιριάζουν πολύ», όπως μας διαβεβαιώνει.

Οι αντιδράσεις όσων των ακολουθούν στο Facebook- και είναι περισσότεροι από 18.700- είναι θερμές αλλά δεν λείπουν και τα επικριτικά έως και απειλητικά σχόλια κυρίως από οπαδούς της Χρυσής Αυγής. Ακόμη και η ίδια η Playmobil ήταν εχθρική. «Κάποια στιγμή μου μπλόκαραν τη σελίδα και ήμουν σίγουρος πως θα ήταν κανένας χρυσαυγίτης που θα το είχε κάνει. Ήταν όμως η Playmobil από τη Γερμανία!». Τελικά όμως το θέμα ξεκαθαρίστηκε με μια δήλωση από τον ίδιο πως η Playmobil δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό περιεχόμενο το οποίο αποδίδει ο ίδιος στις αναπαραστάσεις του, ασχέτως εάν για αυτές χρησιμοποιούνται φιγούρες της εταιρείας.

«Παρά αυτή την περιπέτεια, τώρα θέλει ένα γερμανικό κανάλι να μου πάρει συνέντευξη στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για νέους Ευρωπαίους που δημιουργούν και αντιστέκονται στην κρίση ή  κάτι τέτοιο. Αυτός μάλλον δεν τους ενοχλούν οι αναπαραστάσεις», λέει γελώντας.

Από όλους όμως τους επαίνους, τα δημοσιεύματα, τις συνεντεύξεις, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για τον ίδιο είναι «είναι μια μεταπτυχιακή εργασία ενός παιδιού από την Ελλάδα που σπουδάζει στο εξωτερικό. Ασχολείται με τις τέχνες και μου έκανε την τιμή  να ασχοληθεί και να αναλύσει τη δουλειά μου», λέει με υπερηφάνεια.

Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
Plasticobilism
huffingtonpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *