10 τρόποι για να κάνεις τη ζωή σου πιο απλή από σήμερα κιόλας

Ακόμα κι αν οι ρυθμοί της ζωής σου είναι τόσο γρήγοροι που νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι να πάρεις ανάσα, δες πώς μπορείς να κάνεις λίγο πιο απλή τη ζωή σου.

Δεν είναι εύκολο να τρέχεις από δουλειά σε δουλειά και σε αμέτρητες άλλες υποχρεώσεις και να είσαι ταυτόχρονα χαλαρός και ευτυχισμένος. Μπορείς όμως, με μικρές αλλαγές, να κάνεις πιο απλή τη ζωή σου και να κερδίσεις περισσότερη ενέργεια και χρόνο για αυτά που σου αρέσουν. Το Cosmo.gr σου προτείνει 10 τρόπους για να κάνεις την αρχή:

1. Βρες χρόνο για να τρως αργά το φαγητό σου, χωρίς να κάνεις ταυτόχρονα άλλα πράγματα. Αφιέρωσε έστω και δεκαπέντε λεπτά μόνο στο γεύμα σου μακριά από κινητά, υπολογιστές και εφημερίδες.

2. Μην ξοδεύεις ώρες ολόκληρες γράφοντας email. Φρόντισε να μην ξεπερνούν τις 5 σειρές.

 

3. Έλεγξε τα email σου μία ή δυο φορές την ημέρα (όχι συχνότερα) και σβήσε άμεσα όσα δεν χρειάζεσαι για να μην γεμίζει το inbox σου.

4. Προσπάθησε οι στόχοι και οι προσδοκίες σου να μην είναι εκτός πραγματικότητας.

5. Βάλε κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείς στη θέση του. Έτσι δεν θα τρως το χρόνο σου προσπαθώντας να βρεις πού είναι τα πράγματά σου.

 

6. Δώσε προσοχή σε αυτό που κάνεις τώρα αντί να σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις την επόμενη ώρα ή μέρα.

7. Κάνε περισσότερη παρέα με ανθρώπους που βλέπουν και αυτοί τη ζωή πιο απλά και λιγότερη με εκείνους που κάνουν τη ζωή τους όλο και πιο περίπλοκη.

8. Πάρε συμβουλές από ανθρώπους που έχουν βρεθεί στη θέση σου. Το πιο πιθανό είναι να έχουν κάτι χρήσιμο να σου πουν που θα σε βοηθήσει.

 

9. “Σπάσε” τους στόχους σου σε μικρότερα κομμάτια που μπορείς να πραγματοποιήσεις ευκολότερα.

10. Μην προσπαθείς να τους ευχαριστήσεις όλους, είναι αδύνατο. Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν τους αρέσει αυτό που κάνεις ή δεν συμφωνούν μαζί σου. Ε, και;

 

cosmos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *