18 τρόποι για να κρατάτε ζεστό το σπίτι τον χειμώνα, χωρίς κόστος.(Photos)

Όχι μόνο χρειάζεται να ανάψετε την θέρμανση σε κάθε δωμάτιο, αλλά πρέπει και να θυμάστε να την κλείνετε κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι. Ευτυχώς, σας έχουμε την λύση.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μια λίστα με χρήσιμα κόλπα που θα κρατήσουν ζεστούς αυτόν τον χειμώνα:

Βγάλτε τα χαλιά

Τα γυμνά πατώματα μπορεί να κρατάνε το σπίτι σας κρύο. Ο ζεστός αέρας μπορεί να διαφεύγει μέσα από το πάτωμα. Για να το αντιμετωπίσετε δώστε στο πάτωμα σας το αντίστοιχο ενός πουλόβερ – στρώστε χαλιά!

4

Καuτό ντουζ

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον κρύο καιρό, είναι ένα καuτό, αχνιστό ντουζ. Απλά αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Ο ζεστός αέρας του ντουζ θα ζεστάνει και το υπόλοιπο σπίτι.

Πάρτε μαζί σας το μπουκαλάκι σας

Γεμίστε ένα μπουκαλάκι με βραστό νερό και πάρτε το μαζί σας στο κρεβάτι. Αυτό είναι ένα εύκολο κόλπο για να παραμείνετε ζεστοί το βράδυ χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

6

Αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή

Αφότου χρησιμοποιήσετε τον φούρνο, βεβαιωθείτε ότι αφήσατε την πόρτα του ανοιχτή. Έτσι, ο ζεστός αέρας δεν θα πάει χαμένος και θα μεταφερθεί και στο υπόλοιπο σπίτι σας.

Σφραγίστε τα παράθυρα σας

Μην αφήνετε τον ζεστό αέρα να περάσει μέσα από μικροσκοπικά ανοίγματα ή από τα παράθυρα. Σφραγίστε τα κουφώματα σας έτσι ώστε ο ζεστός αέρας να παγιδεύεται μέσα στο σπίτι. Αυτή είναι μια οικονομική λύση που μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι palettino-ekptvseis.jpg

Σταματήστε τον εξαερισμό

Κλείστε τον εξαερισμό στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε, ώστε η ζέστη να κυκλοφορεί εκεί που πρέπει να πάει.

9

Φανελένιο ύφασμα

Το φανελένιο ύφασμα διατηρεί το σώμα σας ζεστό και το ίδιο ισχύει και για το κρεβάτι σας. Τα σεντόνια από φανελένιο ύφασμα κρατάνε την ζέστη καλύτερα και είναι απίστευτα απαλά.

10

Επιπλέον στρώμα

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσοι δεν το κάνουν. Αντί να ανάψετε την θέρμανση, φορέστε ακόμα μια στρώση ρούχων. Είτε ένα πουλόβερ, είτε μια κάλτσα ή μια κουβέρτα, θα κάνει τεράστια διαφορά στο πώς αισθάνεστε το κρύο.

11

Ανοίξτε τα παντζούρια

Αφήστε το φως του ήλιου να μπει στο σπίτι σας. Είναι 100% φυσική θέρμανση και μπορεί να ζεστάνει σημαντικά το σπίτι σας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι palettino-ekptvseis.jpg

Προσέξτε τα έπιπλα σας

Βεβαιωθείτε ότι δεν μπλοκάρετε το σύστημα θέρμανσης με τον καναπέ ή κάποιο άλλο έπιπλο.

Κλείστε τις κουρτίνες όταν πέφτει ο ήλιος

Όταν ο ήλιος αρχίζει να βασιλεύει, φεύγει μαζί του και η ζέστη του σπιτιού σας. Επομένως, καλό είναι να κλείνετε τις κουρτίνες για να διατηρείτε την ζέστη στο σπίτι σας. Δοκιμάστε να βάλετε θερμικές κουρτίνες σαν ένα επιπλέον στρώμα προστασίας της ζέστης.

Βάλτε τάπα στο τζάκι σας

Αν δεν σφραγίσετε το τζάκι, ο ζεστός αέρας θα φεύγει από την καμινάδα. Μην ξεχνάτε ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω. Μπορείτε να αγοράσετε τάπα για το τζάκι σας από ένα κατάστημα με εργαλεία και να την τοποθετήσετε μόνοι σας.

15

Τσεκάρετε την μόνωση σας

Μπορεί να σας φαίνεται ότι το κόστος αντικατάστασης της μόνωσης σας είναι τεράστιο, αλλά μην ξεχνάτε ότι θα εξοικονομήσετε τα χρήματα από την θέρμανση ενός ολόκληρου χειμώνα. Η μόνωση μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και στον λογαριασμό του ρεύματος, γι’αυτό έχετε το υπόψη!

Σταματήστε τον αέρα που περνάει κάτω από την πόρτα

Χρησιμοποιήστε ένα αεροστοπ στο κάτω μέρος των πορτών του σπιτιού σας έτσι ώστε να μην μπαίνει στο σπίτι σας αέρας από έξω.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι palettino-ekptvseis.jpg

Βάλτε αεροπλαστ στα παράθυρα σας

Έτσι θα καταφέρετε να βελτιώσετε την μόνωση του σπιτιού σας.

Τοποθετήστε προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Επενδύστε σε έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη. Έτσι, οι λογαριασμοί θα σας έρχονται πιο χαμηλοί μακροπρόθεσμα. Μην αφήνετε την θερμοκρασία του σπιτιού σας να πέφτει όταν λείπετε.

Ελέγξτε τον ανεμιστήρα σας

Αν βάλετε τον ανεμιστήρα ταβανιού να λειτουργήσει ανάποδα, θα κάνει το δωμάτιο πιο ζεστό.

Βάλτε λάστιχα στις πόρτες σας

Με τα λάστιχα θα σφραγίσετε τυχόν διαρροές κρύου αέρα στο σπίτι σας.

Πώς σας φαίνονται τα παραπάνω κόλπα;

palettino banner gia magazino mikro epano gia arxi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *