“3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας”:Στην τελική ευθεία η επιλογή των 100 καλύτερων ντοκιμαντέρ απ’ολο τον κόσμο!(Video)

festival1
Στις 20 Ιουλίου 2016, η προκριματική επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας θα ανακοινώσει τα 100 καλύτερα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ από τις 890 συμμετοχές, τα οποία θα προβληθούν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, 6 – 10 Αυγούστου 2016. Εκτός τις περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας, σχεδόν όλες οι πόλεις του Νομού Λασιθίου, θα συμμετέχουν στα Φεστιβαλικές εκδηλώσεις προβάλλοντας ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, από τα οποία θα βραβευτούν τα καλύτερα.

eleni vlassi

Ελένη Βλάσση

Ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη, καθώς το Φεστιβάλ διανύει μόλις τη 3ηχρονιά διοργάνωσης του και έχει ήδη κατακτήσει με ταχύτητα φωτός παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Μόλις ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των αιτήσεων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, υπήρχε πληθώρα συμμετοχών από τις περισσότερες Χώρες του Κόσμου.  Οι συμμετοχές είχαν ήδη ξεπεράσει τις 400 και απείχαμε ακόμα 2 μήνες πριν τη λήξη των αιτήσεων.

Ενόψει αυτής της τεράστιας συρροής ντοκιμαντέρ, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην προκριματική επιτροπή, που θα έχει τεράστιο βάρος εργασίας φέτος, για να επιλέξει τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που θα διαγωνιστούν στην Ιεράπετρα 6 – 10 Αυγούστου. Ο αριθμός των συμμετοχών ο οποίος στατιστικά φαινόταν, ότι θα ξεπεράσει τις 900 ελληνικές και ξένες συμμετοχές συνολικά αποδεικνύει, ότι ο στόχος του Φεστιβάλ έχει απόλυτα επιτευχθεί. Εν τέλει, μετά το κλείσιμο των αιτήσεων στις 20 Ιουνίου 2016, οι συμμετοχές ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ, έφτασαν τον αριθμό των 890, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες μου.

Οι Χώρες που έκαναν αίτηση συμμετοχής στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, προέρχονται από όλο τον κόσμο έχουν κόκκινο χρώμα στο χάρτη και είναι οι εξής: Ελλάδα, Κύπρος, Αμερική, Αυστρία, Σουηδία, Ρωσία, Ολλανδία, Νορβηγία, Κίνα, Γερμανία, Ισπανία, Τουρκία, Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Αγγλία, Ισραήλ, Ιταλία, Φιλιππίνες, Ιράν, Αίγυπτο, Κάιρο, Βραζιλία, Χιλή, Εκουαδόρ, Περού, Κολομβία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Αφρική κλπ.

ΓΗ copy

Βλέποντας όλες αυτές τις χώρες να στέλνουν ήχο και εικόνα στην Ιεράπετρα, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους σκηνοθέτες, σεναριογράφους, κριτικούς κινηματογράφου, διεθνούς αναγνωρισιμότητας, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι μας πρότειναν να παρουσιάσουν σεμινάρια σκηνοθεσίας, σεναρίου, σκηνογραφίας, μοντάζ , διεύθυνσης φωτογραφίας, για να μυήσουν τις νέες γενιές στην τέχνη του κινηματογράφου για τη δημιουργία μιας ταινίας.

Ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς την ομάδα διοργάνωσης του Φεστιβάλ, όλους και όλες που συνέβαλαν στη μέχρι τώρα επιτυχία του. Όλοι μαζί με αγάπη μεράκι και επιμονή πετύχαμε, ώστε το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας να  προβάλλεται και να θεωρείται από άλλα  παγκόσμια φεστιβάλ, ως ένα από τα μεγαλύτερα ποιοτικά και Διεθνή Φεστιβάλ του κόσμου, πράγμα που είναι μεγάλο επίτευγμα.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *