4 Μύθοι Της Γυμναστικής

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να γκουγκλάρει «ασκήσεις cardio vs ασκήσεις με βάρη» καλό θα ήταν να ρίξεις μία ματιά στο παρακάτω άρθρο για την αλήθεια πίσω από τους μύθους της γυμναστικής.

Μύθος No. 1 Η πολλή άσκηση θα κάνει τους μύες μου τεράστιους Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και το σάλο με την ανδροπρεπή αθλήτρια με τους μύες, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για τη γυμναστική και τους μύες. Αν δούμε το θέμα πιο ρεαλιστικά, κάνοντας περισσότερη γυμναστική δεν θα μεταμορφωθούμε αυτόματα σε γυναίκα body-builder. Για να κάνεις ένα τέτοιο σώμα, χρειάζεται χρόνια άσκηση και βάρη καθώς και ειδική διατροφή. Αντιθέτως (και ευτυχώς) οι γυναίκες δεν παράγουν τόση τεστοστερόνη όσο οι άντρες (οπότε κορίτσια δεν κινδυνεύουμε). Η τεστοστερόνη είναι το κλειδί για να χτίσεις τους μύες. Υιοθέτησε μια πιο νορμάλ γυμναστική ρουτίνα, ακόμη και ασκήσεις με βάρη, θα κάνουν το σώμα σου πιο σμιλευμένο και αδύνατο.

Μύθος No.2 Οι ασκήσεις θα μου χαρίσουν κοιλιακούς Φυσικά μέσω των ασκήσεων μπορείς να γραμμώσεις του μύες του σώματός σου και να τους κάνεις ακόμη πιο δυνατούς, αλλά δεν θα μπορείς να τους ξεχωρίσεις δια γυμνού οφθαλμού! Για να κάνεις το λεγόμενο six pack, φέτες (όπως θέλεις πεσ’το), θέλει δουλειά και άσκηση χρόνων, καθώς και συνδυασμό από διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη.

Μύθος No. 3 Οι ασκήσεις Cardio «καίνε» το λίπος Απλά επειδή καίμε περισσότερες θερμίδες κάνοντας ασκήσεις Cardio αντί για push-ups, δεν σημαίνει ότι καίμε γρηγορότερα λίπος. Κάνοντας ασκήσεις με βάρη, ο μεταβολισμός μας «καίει» το λίπος για περισσότερη ώρα, δηλαδή καίμε θερμίδες ακόμη και μετά τις ασκήσεις και όχι μόνο την ώρα που τις κάνουμε (κάτι που ισχύει στις ασκήσεις Cardio).

Μύθος No. 4 Κανένας πόνος, κανένα κέρδος Πιέζοντας τον εαυτό σου στα όριά του, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. Αν γυμνάζεσαι και αισθάνεσαι τους μύες σου να καίνε και να σε τραβάνε, τότε θα πρέπει να μην συνεχίσεις, να τους ξεκουράσεις για λίγο και να αλλάξεις ασκήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *