6.000 βήματα την ημέρα, τον γιατρό κάνουν πέρα.

Οι γυναίκες που κάνουν έξι χιλιάδες βήματα την ημέρα κινδυνεύουν λιγότερο από παχυσαρκία και άλλα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με βραζιλιάνικη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Menopause το οποίο εκδίδεται από την Βορειοαμερικανική Εταιρία Εμμηνόπαυσης οι γυναίκες που κάνουν έξι χιλιάδες βήματα ή περισσότερα την ημέρα ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη είτε βρίσκονταν στην κλιμακτήριο είτε όχι.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν 292 γυναίκες ηλικίας 45-72 ετών στο Passo Fundo της Βραζιλίας και κατέγραψαν με βηματομετρητές τα βήματα που έκαναν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας  για τις γυναίκες μέσης ηλικίας φαίνεται ότι το ταξίδι προς την υγεία ξεκινά με 6.000 βήματα την ημέρα.

Επιπλέον, το περπάτημα συμβάλλει, όπως λένε οι ειδικοί, στο ψυχοσωματικό κομμάτι και στην ικανότητά μας να αποφορτιζόμαστε από το στρες.
Γι’ αυτό μόλις νιώσετε ότι έχετε νεύρα ή γενικότερα κάτι δεν πάει καλά, δοκιμάστε τεχνικές που μπορούν να σας κάνουν να αποβάλλετε την ένταση, το στρες αλλά και την κακή διάθεσή σας.
Βόλτα στο πράσινο και την παραλία
Μέσα στην πρωτεύουσα είναι αρκετά δύσκολο να βρείτε ένα ήσυχο μέρος όμως μια βόλτα σε ένα πάρκο ή σε κάποια παραλία, θα σας κάνει κατά κάποιο τρόπο να ηρεμήσετε. Είναι καλό όταν βρεθείτε εκεί, να περπατήσετε αρκετά σε χαλαρό ρυθμό.
Διώξτε την ένταση
Ασκήσεις όπως η γιόγκα αλλά και τεχνικές όπως ο διαλογισμός ενδείκνυνται για σωστές αναπνοές. Έτσι, την ώρα που περπατάτε, μπορείτε να κάνετε ήπιες ασκήσεις αναπνοών. Θα σας βοηθήσει πολύ να αποβάλλετε το στρες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *