7 άσχημες στιγμές υπέρβαρων γυναικών που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση

Ο ψυχολόγος Jason Seacat δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη στο περιοδικό Journal of Health Psychology, με τίτλο “Ένα ημερολόγιο για τον στιγματισμό της υπέρβαρης γυναίκας.” Ως μέρος της έρευνάς του, ο  Seacat ζήτησε από μια ομάδα 50 γυναικών που αυτοπροσδιορίζονται ως υπέρβαρες ή παχύσαρκες να κρατήσουν αρχείο από όλα αυτά που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση – την άσχημη συμπεριφορά ή τις παρατηρήσεις που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα του μεγέθους τους.

Κατα μέσο όρο αισθάνθηκαν άσχημα 3 φορές την ημέρα και 1077 περιστατικά σημειώθηκαν σε μία εβδομάδα. Διαβάστε ένα απόσπασμα από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές που πέρασαν αυτές οι γυναίκες

Έφηβοι έκαναν σαν αγελάδες έξω από ένα κατάστημα.

Ο οδοντίατρος ανησύχησε μήπως σπάσει η καρέκλα

Μου είπαν ότι είμαι πολύ κακή μητέρα γιατί δεν μπορώ να θέσω όρια στον εαυτό μου και έτσι δεν μπορώ να θέσω όρια και στη διατροφή του παιδιού μου και των φίλων του

Το πρώην αφεντικό μου με κοίταξε πολλές φορές σε ένα εστιατόριο αλλά έκανε πως δεν με ήξερε. Δούλευα για αυτόν 5 χρόνια και πάντα μισούσε τους χοντρούς.

Δεν άντεχα να βλέπω να μας κοιτάει όλος ο όροφος του νοσοκομείου γιατί έπρεπε να έρθουν 4 άτομα για να με βάλουν από το ένα φορείο στο άλλο και σαν δικαιολογία η κόρη μου προσπαθούσε να τους δώσει να καταλάβουν πως το πρόβλημα ήταν το πόδι και όχι η ίδια.

Πέρασα τη μέρα μου στον κήπο – με αυτή την έρευνα συνειδητοποίησα πόσο μένω μόνη

Η μητέρα του φίλου μου δεν μου έδωσε να φάω και μάλιστα μου είπε ότι είμαι πολύ χοντρή γιατί είμαι τεμπέλα

 

cosmopolitan.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *