Aυτοί είναι οι τρόποι για να μπορέσεις να οργανώσεις σωστά την καλοκαιρινή σου ντουλάπα!!

thehomeissue_closet0-1024x585Κεφάλαιο καλοκαιρινή ντουλάπα. Ένας μικρός εφιάλτης που επανέρχεται κάθε χρόνο και απαιτεί οργανωτικές δεξιότητες. Κάθε καλοκαίρι, έχεις να εκτελέσεις και να φέρεις σε πέρας αυτό το project, να βάλεις δηλαδή την ντουλάπα σου σε τάξη. Φορέματα, μπλούζες, φούστες, σορτσάκια, παντελόνια είναι μόνο τα βασικά που πρέπει να μπουν στην ντουλάπα σου. Στην εξίσωση, πρέπει να προσθέσεις και τα φουλάρια, τα καφτάνια (που πλέον φοράς και στην πόλη) και όλα εκείνα τα αξεσουάρ, τις τσάντες, τα παπούτσια και τα καπέλα που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα στο καλοκαιρινό σου στιλ.

palettinoss17

Πλέον, το πιθανότερο είναι να έχεις βγάλει από τις κούτες όλα τα καλοκαιρινά και ειδικά αν είσαι σαν κι εμένα, αυτή τη στιγμή θα επικρατεί ένα χάος. Πού είναι εκείνο το top με τα κερασάκια που ψάχνεις από τις αρχές Ιουνίου; Πώς θα ισιώσεις τώρα εκείνο το maxi φόρεμα με τα prints που είχε καταχωνιαστεί σε μία γωνία και τώρα είναι πιο τσαλακωμένο και από τη μουσούδα ενός pug;

Επειδή, είμαι από αυτές που σκέφτονται τι θα φορέσουν την επόμενη μέρα ξαπλωμένη στο κρεβάτι (περίεργο αλλά μου έρχεται έμπνευση εκεί), το πρωί κάνω τη διπλάσια ώρα να βρω αυτά που θέλω, απ’ ό,τι να έφτιαχνα το outfit εκείνη την ώρα. Γι’ αυτό αποφάσισα να αρχίσω την τακτοποίηση και τη σωστή οργάνωση για να τα βρίσκω όλα εύκολα, να μην ξεχνάω ρούχα που έχω και απλά χάνονται κάπου στην ντουλάπα και φυσικά για να μη χρειάζεται να τα σιδερώνω διπλά και τριπλά. Και επειδή είμαι άνθρωπος που σε σκέφτεται γι’ αυτές τις διπλές και τριπλές φορές, η λύση είναι μία. Ένα καλό σύστημα σιδερώματος, όπως το Braun CareStyle 5, θα σου λύσει τα χέρια. Πάρε μέρος στο διαγωνισμό μας (θα βρεις τη φόρμα συμμετοχής στο τέλος αυτού του κειμένου) και μπορεί να είσαι η τυχερή που θα το κερδίσει.

Οργάνωση καλοκαιρινής ντουλάπας (τονίζω το «καλοκαιρινής» γιατί έχει σημασία. Περισσότερα χρώματα, prints και πολλά διαφορετικά υφάσματα).

Εκτός από κρεμάστρες σε όλα τα είδη, για να γίνει σωστή δουλειά χρειάζεσαι ένα καλό σίδερο για να μπουν όπως πρέπει στην ντουλάπα και να βγουν ατσαλάκωτα. Θες δηλαδή για σύμμαχό σου το σύστημα σιδερώματος Braun CareStyle 5. Θα σου εξασφαλίσει ένα άψογο αποτέλεσμα χωρίς κόπο, αφού δεν είναι καθόλου βαρύ, ενώ ο ατμός θα βοηθήσει να εξαφανίζεις τις επίμονες ζάρες εύκολα. Ταυτόχρονα, αυτό το σίδερο διαθέτει ένα ευφυές σύστημα προστασίας των υφασμάτων που θα σε κάνει να το λατρέψεις.

Αν είσαι και λίγο απρόσεκτη, όπως εγώ, τότε πρέπει να σου αναφέρω ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Braun CareStyle 5. Διαθέτει τεχνολογία για να μην χρειάζεται να σκεφτείς εσύ τη σωστή θερμοκρασία για κάθε ύφασμα και να αποφύγεις τις δοκιμές που μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Επιπλέον, η iCare τεχνολογία σε λειτουργίες Normal και Eco ρυθμίζει την τέλεια θερμοκρασία για κάθε τύπο υφάσματος, ακόμα κι αν πρόκειται για τα πολύ ευαίσθητα ρούχα. Επομένως, δεν περιμένεις να ζεσταθεί ή να κρυώσει το σίδερο από το ένα ρούχο στο άλλο και το βασικότερο δεν έχεις καμία απώλεια.

Βήμα πρώτο

Βγάζεις όλα τα ρούχα έξω και τα χωρίζεις σε 3 κατηγορίες, αυτά που κρατάς, αυτά που θες να δώσεις κι αυτά που θες να μεταποιήσεις. Τώρα λοιπόν, ασχολούμαστε με αυτά που κρατάς και πρέπει να μπουν πίσω στη ντουλάπα.

palettinoss17

Βήμα δεύτερο

Χώρισε τα ρούχα που κρατάς ανά κατηγορία. Βάλε σε μία στοίβα όλα τα φορέματα, σε μία άλλη όλα μπλουζάκια και τα t-shirts και ούτω καθεξής. Λίγο πριν τα βάλεις στην ντουλάπα, σιδέρωσέ τα έτσι ώστε να κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά. Με το σύστημα σιδερώματος Braun CareStyle 5 θα τελειώσεις γρήγορα και αφού θα τα αποθηκεύσεις σωστά, θα γλιτώσεις το πάτημα με το σίδερο της τελευταίας στιγμής.

Βήμα τρίτο

Βάλε σε κρεμάστρα όλα τα φορέματα και όσα μπλουζάκια έχουν λεπτό ύφασμα. Κάνε το ίδιο με τις φούστες ή και τις παντελόνες σου και δίπλωσε προσεκτικά όλα σου τα μπλουζάκια και τα t-shirts. Ανάλογα το χώρο που έχει η ντουλάπα σου, θα διαχειριστείς τα παντελόνια. Είτε θα τα κρεμάσεις, είτε απλά θα τα διπλώσεις για να μπουν στο ράφι.

Βήμα τέταρτο

Κρέμασε τα φορέματα με βάση το χρώμα. Ξεκίνα από τα πιο σκούρα και κατάληξε στα πιο ανοιχτά, συνεχίζοντας με αυτά που έχουν prints. Μετά έχουν σειρά οι φούστες με τις οποίες θα κάνεις ακριβώς το ίδιο.

Τα πουκάμισα και τα tops που θα κρεμάσεις, το καλοκαίρι είναι μάλλον πολύχρωμα και εμπριμέ. Γι’ αυτό καλό είναι να τα χωρίσεις με βάση το είδος του print αλλά και τα χρώματα. Για παράδειγμα, ξεκίνα με τα ριγέ, προχώρα στα florals και κατάληξε σε όσα έχουν γεωμετρικά σχέδια.

Έτσι έχεις μία σωστή βάση για να συμπληρώσεις με τα λοιπά αξεσουάρ, για τα οποία θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως.

Tip1: Τα μαντήλια και τα φουλάρια σου, μπορείς να τα σιδερώσεις πολύ εύκολα με το σύστημα σιδερώματος Braun CareStyle 5, ακόμα κι αν είναι μεταξωτά, αφού δεν σου αφήνει περιθώριο λάθους. Έπειτα, για να μην χρειάζεται να τα φρεσκάρεις κάθε φορά πριν τα φορέσεις, τύλιξέ τα σωστά σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου και χρησιμοποίησε μία από τις ειδικές κρεμάστρες με πολλές μικρές ράγες για να μπορείς να τα βλέπεις όλα και να είναι άψογα όταν τα θες.


   Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Tip2: Τα τζιν παντελόνια που δεν θα τα βάλεις με τα χειμωνιάτικα, αλλά δεν τα φοράς και πολύ συχνά το καλοκαίρι καλό είναι να μην τα έχεις στις κρεμάστρες και πιάνουν χώρο. Δίπλωσέ τα χωρίζοντάς τα σε 3 μέρη και τοποθέτησέ τα σε ένα ράφι, ξεκινώντας από τα πιο σκούρα στο κάτω μέρος, καταλήγοντας στα πιο ανοιχτά.

Tip3: Αν έχεις πολύ χώρο για κρεμάστρες, τότε προτίμησε να είναι κρεμασμένα τα περισσότερα ρούχα, με προτεραιότητα αυτά που έχουν ντελικάτα υφάσματα που τσαλακώνουν εύκολα. Κρέμασε επίσης όλες τις ζώνες σου στις ειδικές, στρογγυλές κρεμάστρες, οι οποίες θα σου αφήσουν χώρο από κάτω για να βάλεις μερικά κουτιά από παπούτσια και κάποια από τα τσαντάκια σου.

Και τώρα που έμαθες πώς να οργανώσεις σωστά την ντουλάπα σου και σου σύστησα το σύστημα σιδερώματος Braun CareStyle 5, ήρθε η ώρα να το γνωρίσεις από κοντά. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και μπορεί να είσαι εσύ η τυχερή που θα βάλει τάξη στην ντουλάπα της με τον καλύτερο σύμμαχο.

ladylike.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *