Φρασεις που δεν λεµε πλεον εξαιτιας της κρισης

tomat12

Έχεις σκεφτεί ότι με την οικονομική κρίση κάποια πράγματα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί;

Πέρα από το γεγονός ότι έχει μειωθεί το εισόδημα όλων και εχει επηρεαστεί η ζωή μας σε τεράστιο βαθμό. Εχει αλλάξει ο τρόπος ζωής και υπάρχουν φράσεις που τις ακούς πλέον μόνο σε επανάληψη σίριαλ του ’90 και στο άκουσμα τους η αντίδραση είναι μια… Κλαυσίγελως. Κλάμα γιατί δύσκολα θα τις πεις και γέλιο γιατί η εποχή τους μοιάζει πολύ μακρινή. Στις συγκέντρωσα λοιπόν. Πάρε χαρτομάντιλα για τη συγκίνηση και ξεκινά.

1) Θέλω αύξηση: φράση προς εξαφάνιση. Ούτε καν προστατευόμενο είδος. Δεν τολμάς να τη πεις στο αφεντικό ούτε Πρωταπριλιά. Αν το πεις βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να το πάρει σοβαρά. Τέτοιο ανέκδοτο δεν έχει υπάρξει. Στη καλύτερη των περιπτώσεων και αν το διασκεδάσει αρκετά θα σου επιτρέψει να πάρεις τη προβλεπόμενη άδεια όποτε θέλεις.

2) Σκέφτομαι να πάρω δάνειο από την τράπεζα: και να το θες το δάνειο, δύσκολα θα το πάρεις. Πλέον το να πάρει δάνειο κάποιος είναι εξίσου σπάνιο με το μην είχε πάρει κάποιος δάνειο πριν την κρίση. Και τότε ήταν πραγματικά σπάνιο. Άλλωστε εκτός απο την τράπεζα δεν το θέλει και ο κόσμος.

3) Παραιτούμαι: φράση που σώζεται μέχρι και σήμερα αλλα σιγά σιγά μας εγκαταλείπει. Για κάποιους είναι ταμπού να παραιτηθούν από μια δουλειά τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι άνεργοι. Γι’ αυτό παραμένουν σε δουλειές που δεν τους ικανοποιούν επειδή χρειάζονται τα χρήματα και είναι δύσκολο να βρουν άλλη δουλειά.

4) Μαμά, θα πάω να μείνω μόνος/η: πριν την οικονομική κρίση και τις μειώσεις των μισθών, μόλις κάποιος έβρισκε δουλειά φρόντιζε να μείνει σε ενα δικό του σπίτι. Πλέον βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας να επιστρέφουν στο πατρικό τους γιατί δεν μπορούν να συντηρήσουν το σπίτι τους.

5) Πως ζει η γενιά των 700€: όταν κάποιοι διαμαρτύρονταν για τον βασικό μισθό που ήταν στα 700€ δεν ήξεραν ότι λίγο καιρό μετά, ο βασικός μισθός θα ήταν ακόμη χαμηλότερος και τα 700€ θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Πολλοί αναρωτιόντουσαν πως είναι να ζεις με τόσα χρήματα, τώρα το ζουν. Και οχι, δεν είναι καθόλου εύκολο.

6) Υπάλληλος οχι, μόνο αφεντικό: έχει πλέον αποδειχθεί ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας είχε και έχει σαν όνειρο να ανοίξει την δίκη του καφετέρια (κυρίως) ή γενικά επιχείρηση. Οι ευθύνες πολλές, πολλά και τα “λουκέτα”. Αρκετές επιχειρήσεις δεν είναι βιώσιμες και πολλοί επιλέγουν να εργαστούν ως υπάλληλοι για να αποφύγουν τις επιπλέον ευθύνες.

7) Ψάχνω δουλειά στο αντικείμενο μου: υπάρχουν πολλοί που μένουν ακόμα πιστοί σε αυτή τη φράση. Υπάρχουν ακόμη περισσότεροι που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη για μια δουλειά ανεξάρτητα από το αντικείμενο της. Φήμες που θέλουν ανέργους να στέλνουν πλέον το βιογραφικό τους χωρίς να κοιτούν καν τι ζητάει ο εργοδότης, είναι ανεπιβεβαίωτες.

 

 

savoirville.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *