Γυμναστείτε οικονομικά και αδυνατίστε γίνοντας ξανά παιδιά!

Η γυμναστική μπορεί να γίνει και διασκεδαστική και το λέμε εδώ και καιρό! Μπορείτε λοιπόν να ανοίξετε την πορτούλα και να απελευθερώσετε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και να γυμναστείτε μαζί του. Σας μπερδέψαμε; Τα πράγματα είναι απλά. Πάρτε το σκοινάκι με το οποίο παίζατε σαν παιδί και ετοιμαστείτε να ιδρώσετε.Γιατί να το επιλέξετε όμως;

  • Το σχοινάκι ταιριάζει αρμονικά με άλλες μορφές αερόβιας άσκησης όπως το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία, κλπ και αποτελεί μια πολλή καλή μορφή άσκησης.
  • Είναι οικονομικό: Σε περίπτωση που δεν έχετε αυτό από τα παιδικά σας χρόνια, μπορείτε με 10-20 ευρώ να πάρετε από το πιο απλό, μέχρι το πιο ποιοτικό σχοινάκι και να το κρατήσετε για πολλά χρόνια.
  • Μπορείτε να κάνετε σχεδόν παντού: είναι προτιμότερες οι επιφάνειες από ξύλο, λάστιχο ή τα λεπτά χαλιά, αλλά κάνουν και οποιεσδήποτε άλλες επιφάνειες, έξω ή μέσα στο γυμναστήριο ή στο σπίτι.
  • «Καίει» πολλές θερμίδες: υπολογίζεται ότι 10 λεπτά σχοινάκι έχει τα ίδια οφέλη με 30 λεπτά τρέξιμο.
  • Δεν πιάνει χώρο: το σχοινάκι δεν πιάνει χώρο, ούτε χρειάζεται πολύ χώρο για να γυμναστείτε με αυτό στο σπίτι σας.
  • Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση: το σχοινάκι βοηθά να αποκτήσουμε ελαστικότητα, ταχύτητα, ισορροπία και συντονισμό.

Ασκήσεις:

  • Κλασική θέση

Σταθείτε όρθιες με το λαιμό χαλαρό και το βλέμμα σας να κοιτάζει ευθεία και όχι κάτω, έτσι ώστε η σπονδυλική σας στήλη να είναι ευθυγραμμισμένη. Κρατάτε χαλαρούς τους ώμους και τα μπράτσα κοντά στο σώμα σας. Οι αγκώνες θα πρέπει να είναι λυγισμένοι 90° και η κίνηση να γίνεται κυρίως με τους καρπούς. Κατά τη διάρκεια της άσκησης σφίγγετε τρικέφαλους και δικέφαλους, για να ελέγχετε καλύτερα τις κινήσεις σας. Σε κάθε άλμα προσγειώνεστε με τα πέλματα, και όχι με τις φτέρνες, και με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Η πιο κλασική κίνηση στο σχοινάκι είναι εκείνη που πηδάτε και με τα δυο πόδια ταυτόχρονα.

  • Με αλλαγή ποδιού

Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι με το ένα πόδι κάθε φορά. Πρώτα με το δεξί και στην επόμενη κίνηση με το αριστερό. Θα πρέπει διαρκώς να στηρίζεστε στο έδαφος μόνο με το ένα πόδι. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για να βελτιώσετε την ισορροπία σας και να δυναμώσετε τους τετρακέφαλους.

  • Με τα γόνατα ψηλά

Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι με το ένα πόδι κάθε φορά σηκώνοντας το γόνατό σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Πρώτα με το δεξί και στην επόμενη κίνηση με το αριστερό. Θα πρέπει συνεχώς να είστε στηριγμένες μόνο στο ένα πόδι. Η συγκεκριμένη άσκηση δυναμώνει τους κάτω κοιλιακούς, αλλά βοηθάει και στην προπόνηση των αθλητών στίβου.

  • Σλάλομ

Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι και προσγειώνεστε και με τα δύο πόδια περίπου 15 εκ. πιο δεξιά. Στο επόμενο άλμα σας προσγειώνεστε και με τα δύο πόδια περίπου 15 εκ. πιο αριστερά.

  • Άλμα με άνοιγμα

Πηδάτε πάνω από το σχοινάκι και προσγειώνεστε με τα πόδια σας ταυτόχρονα ανοιχτά. Στο επόμενο άλμα προσγειώνεστε με τα πόδια κολλημένα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *