Εκλεψε πίνακες του Πικάσο και ζητάει τα ρέστα- Θα κάνει μήνυση στο μουσείο γιατί η ληστεία ήταν πολύ εύκολη

Απίστευτο θράσος έχει ένας Ρουμάνος κλέφτης έργων τέχνης.

Αν και παραδέχθηκε πως άρπαξε πίνακες του Πικάσο, του Μονέ και του Γκογκέν, τώρα απειλεί πως θα κάνει μήνυση στο Μουσείο από το οποίο αφαίρεσε τα αριστουργήματα καθώς η ληστεία ήταν πολύ εύκολη!..

Ο Ράντου Ντογκάρου είναι ένας από τους έξι Ρουμάνους που δικάζονται για την εντυπωσιακή τρίλεπτη ληστεία στο μουσείο Kunsthal πέρυσι στο Ρότερνταμ. Αν και η αξία των συγκεκριμένων έργων ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ, κανένας από τους πίνακες δεν είχε συναγερμό.

 

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα μουσείο θα εξέθετε τέτοια πολύτιμα αριστουργήματα με τόσο μικρή ασφάλεια», είπε ο κλέφτης στο δικαστήριο την Τρίτη. «Προφανώς μιλάμε για αμέλεια με σοβαρές συνέπειες», υποστήριξε ο συνήγορός του που πρόσθεσε ότι ο εντολέας του είναι διατεθειμένος να κάνει μήνυση στο μουσείο!

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν αποδειχθεί πως οι άνθρωποι του Kunsthal έδειξαν αμέλεια, τότε θα πρέπει να επωμιστούν κι εκείνοι το βάρος της αποζημίωσης εκατομμυρίων με την οποία απειλείται ο Ντογκάρου από τους ασφαλιστές των έργων.

 

Οι πίνακες που εκλάπησαν καταστράφηκαν, καθώς η μητέρα του κατηγορούμενου τους έβαλε στο φούρνο και τους έκαψε προκειμένου να εξαφανίσει τις αποδείξεις που ενοχοποιούσαν το γιο της.

 

Αν και ο ίδιος ο Ντογκάρου απορρίπτει τους ισχυρισμούς της, επιμένοντας πως έχουν πουληθεί οι πίνακες, ερευνητές ανακάλυψαν στο φούρνο του σπιτιού του στάχτες που περιείχαν υπολείμματα από ελαιογραφίες και καρφιά που χρησιμοποιούνταν στις κορνίζες το 19ο αιώνα.

 

omg.yahoo.com

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *