Επίδομα 800 ευρώ: Άρχισε η πληρωμή στους 445.365 εργαζόμενους για τις αναστολές Νοεμβρίου.

800-ΕΠΙΔΟΜΑ-1000x564

Ήδη τα ποσά ξεκίνησαν να μπαίνουν στους λογαριασμούς της πρώτης τράπεζας και ακολουθούν και οι υπόλοιπες. Σήμερα θα πληρωθούν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ 445.365 εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο είτε από πληττόμενες επιχειρήσεις είτε από κλειστές με κρατική εντολή. Ειδικότερα τα χρήματα συνολικού ύψους 251,668 εκ. ευρώ υπολογίζεται να φανούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τις επόμενες ώρες.

Πέρα από τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή από πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα πληρωθούν σήμερα και περίπου 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις) από κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή.


diagonismos


Ειδικά για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλώθηκαν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ. Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. Ενδεικτικά :

– Το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 746,5 ευρώ για 28 ημέρες θα λάβουν οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή από 3 Νοεμβρίου.

– Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τέθηκε σε αναστολή από τις 7 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των γενικευμένων μέτρων για το σύνολο της Επικράτειας θα λάβουν 640 ευρώ για 24 ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

-Εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση τίθεται σε αναστολή από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 586,5 ευρώ για 22 ημέρες αναστολής.

– Ολόκληρη την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ την παίρνουν οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, αθλητισμό
εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ήταν σε αναστολή τον Οκτώβριο
εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με αναστολή λειτουργίας ήδη από τον Οκτώβριο και ειδικότερα στην Κοζάνη από 16/10 και στην Καστοριά από 23/10 καθώς και οι εργαζόμενοι Επιχειρήσεων Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ), που έχουν τοποθετηθεί σε έμμεσο εργοδότη ο οποίος εμπίπτει σε πληττόμενο ΚΑΔ για τον Οκτώβριο.

dikaiologitika.gr

palettino banner gia magazino mikro epano gia arxi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *