Καλή καρδιά!

Η άσκηση κάνει την καρδιά μας πιο δυνατή βοηθώντας τη ν’ αντλήσει περισσότερο αίμα με κάθε κτύπο που εκτελεί. Το αίμα προσδίδει έπειτα περισσότερο οξυγόνο στο σώμα μας, γεγονός που το βοηθά να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
Επίσης η άσκηση μπορεί να χαμηλώσει την πίεση του αίματος, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης, που παρεμποδίζει τις αρτηρίες με πιθανή συνέπεια να προκληθεί έμφραγμα. Συγχρόνως, η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, που ενισχύει την προστασία κατά των καρδιακών παθήσεων.
Η σωματική άσκηση είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος να διατηρείτε σταθερό το βάρος μας. Επιπλέον, η άσκηση βοηθά το σώμα μας να κάψει τις θερμίδες γρηγορότερα, ακόμα κι όταν καθόμαστε.
Ο καλύτερος τύπος άσκησης για την καρδιά
Η αεροβική άσκηση μας αναγκάζει να αναπνέουμε πιο βαθιά και κάνει την καρδιά μας να δουλέψει δυνατά, ώστε ν’ αντλήσει περισσότερο αίμα. Η αεροβική άσκηση περιλαμβάνει: Tο περπάτημα, το τρέξιμο και την κολύμβηση.
Οι ασκήσεις αναπνοής είναι επίσης ευεργετικές. Διάρκεια των ασκήσεων
Όσοι αρχίσατε τώρα ν’ ασκήστε, προσπαθήστε σταδιακά να φτάσετε μέχρι τα 30 λεπτά άσκησης, 4 έως 6 φορές, την εβδομάδα. Ρωτήστε το γιατρό σας τι είναι καλύτερο για σας. Εάν νιώσετε ενοχλήσεις όσο ασκήστε (διακοπή ή σταμάτημα της αναπνοής), συνεχίστε πιο ήπια. Είναι καλύτερο να εναλλάσσονται οι ημέρες άσκησης με τις ημέρες χαλάρωσης, για ν’ αποφεύγονται πιθανοί τραυματισμοί. Περισσότερη κίνηση
Υπάρχουν πολλοί καθημερινοί τρόποι μέσω των οποίων μπορείτε ν’ αυξήσετε την κίνησή σας:

  • Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί του ασανσέρ.
  • Περπατήστε κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος που θα κάνετε στη δουλειά σας.
  • Περπατήστε στο χώρο εργασίας σας ή στο πάρκο.
  • Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας πιο μακριά από το σημείο προορισμού σας ή κατεβείτε μια στάση νωρίτερα με το λεωφορείο.
  • Κάντε τις δουλειές του σπιτιού με γρηγορότερο ρυθμό και συχνότερα (π.χ. καθημερινή χρήση ηλεκτρικής σκούπας).

belife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *