Κορονοϊός:Δείτε τις μάσκες που θα μοιραστούν δωρεάν στα σχολεία. (Video)

maskes
Ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου

Οι μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούςπροκειμένου να μην υπάρξει διάδοση του κορονοϊού στα σχολεία, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας». Οι μάσκες είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα:

  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου – λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Από τις εταιρείες – παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Όπως ανέφερε ο κύριος Γιάννης Σταθόπουλος, στον οποίο ανήκει μια από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν από τον διαγωνσμό για να κατασκευάσουν μάσκες, «οι έλεγχοι στα δείγματα προς έγκριση ήταν ιδιαίτερα αυστηροί. Αρχικά εγκρίθηκαν από κλωστοϋφαντουργό και στη συνέχεια από το χημείο του κράτους».


Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2020 . Καθημερινή τσάντα Anekke AN30702-119 από δερματίνη Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


Στη συνέχεια ο κύριος Σταθόπουλος ξεκαθάρισε ότι «ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η ΚΕΔΕ (που ανέλαβε τον διαγωνισμό) να τις διαθέσει στα σχολεία».

Από τις συνολικά 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόλις οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκώνΑνώτατη τιμή για την κάθε μάσκα είχαν οριστεί από τον διαγωνισμό, τα 1,2 ευρώ και η κάθε εταιρεία έκανε την δική της προσφορά.

ethnos.gr – open tv

ekptvseis palettino

                   Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *