Μικρό διαμέρισμα;Συμβουλές για να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο!

Αν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα που έχει αρχίσει να δείχνει περισσότερο  κλειστοφοβικό παρά χαριτωμένο, ήρθε η ώρα να λάβετε δράση. Χωρίς να μετακομίσετε  ή να διαθέσετε χρήματα για ανακαίνιση, είναι εύκολο να «μεγαλώσετε» το σπίτι  σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά tips που δημιουργούν αμέσως την  αίσθηση του χώρου, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα.

1) Ξεφορτωθείτε τα άχρηστα αντικείμενα Αν ζείτε στο  συγκεκριμένο σπίτι αρκετό καιρό, είναι πολύ πιθανόν να έχετε μαζέψει αρκετά  πράγματα που, ουσιαστικά, σας είναι άχρηστα. Το πρώτο βήμα για να δημιουργήσετε  χώρο είναι ένα καλό καθάρισμα αλλά και πέταμα πραγμάτων που δεν  χρησιμοποιείτε.

2) Μην αγοράζετε μεγάλα σε μέγεθος έπιπλα Μπορεί ένας  μεγάλος καναπές να φαίνεται πολύ αναπαυτικός, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα  καταλάβει πολύτιμο χώρο, κάνοντας το σαλόνι σας να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Περιορίστε το μέγεθος και, αν διαλέγετε τώρα έπιπλα, αγοράστε κομμάτια που  μπορούν να χρησιμέψουν σε παραπάνω από μία λειτουργίες, όπως για παράδειγμα ένα  τραπέζι που μπορεί να εκτελέσει και χρέη γραφείου κλπ.

3) Επενδύστε σε έναν καθρέφτη Οι καθρέφτες είναι ο  ευκολότερος τρόπος να «ανοίξετε» τον χώρο σας αλλά και να του δώσετε περισσότερο  φως.

4) Αλλάξτε θέση στα έπιπλα Πειραματιστείτε και  προσπαθείστε να βάλετε τα πιο ογκώδη κομμάτια στους τοίχους, και τα πιο ελαφριά  έπιπλα σε γωνίες.

5) Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα Μπορεί να είανι trendy, αλλά οι πιο σκούρες αποχρώσεις μικραίνουν περισσότερο τον χώρο. Δεν  χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μόνο λευκό, αλλά καλό είναι οι τοίχοι και τα  κουφώματά σας να είναι ανοιχτόχρωμα. Το ίδιο και οι κουρτίνες, ώστε ο ήλιος να  περνάει εύκολα από τα παράθυρα.

Πηγή: http://www.queen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *