Τα γραφικά resolutions της νέας χρονιάς που δεν θα τηρήσεις ποτέ

resolutions

Καλή χρονιά να πούμε παιδιά. Με υγεία, ευτυχία, ηρεμία και φυσικά, τα κλασικά, προβλέψιμα, γραφικά resolutions, στα οποία καταλήγουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση λίγες ημέρες πριν μπει ο νέος χρόνος κι έχουμε ήδη ξεχάσει μόλις το νέο έτος συμπληρώσει εβδομάδα.

Ξέρεις, εννοώ αυτές τις βαρύγδουπες αποφάσεις για γενναίες αλλαγές στη ζωή σου με αφορμή το γεγονός ότι στο τέλος της ημερομηνίας δεν βάζεις πια 2015 αλλά 2016. Κάτι που μοιάζει απολύτως λογικό. Ποιος σοβαρός άνθρωπος αποφασίζει να αλλάξει οτιδήποτε στη ζωή του Σεπτέμβρη μήνα; Ποιος κάνει το βήμα παραπάνω τον Απρίλη; Γίνονται αυτά;

 

Ας είμαστε σοβαροί. Ο μήνας των μεγάλων αλλαγών, είναι μόνο ο Ιανουάριος. Τα πάντα στη ζωή σου είναι διαφορετικά τον Ιανουάριο. Ήδη από τα πρώτα του δευτερόλεπτα, αφού φιλήσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ανταλλάξεις τις απαραίτητες ευχές, αισθάνεσαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρωτοχρονιά του 2012. Λίγα λεπτά πριν αλλάξει το έτος, όταν τα ημερολόγια έδειχναν ακόμα Δεκέμβρη του 2011, θυμάμαι ότι είχα αφήσει μια στοίβα πιάτα στο νεροχύτη. Είχα όμως αποφασίσει, σαν resolution του 2012, πως θα συμμαζεύω το σπίτι συχνότερα. Έτσι, μόλις η χρονιά άλλαξε, ένιωσα μια αδιόρατη ορμή να με σπρώχνει προς την κουζίνα. Μέσα σε μερικά λεπτά είχα πλύνει τα πιάτα, είχα σφουγγαρίσει κι είχα βάλει σκούπα. Ήμουν πια ένας άλλος άνθρωπος.

Μια μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να μάθεις για την παραπάνω ιστορία. Είναι πέρα για πέρα ψεύτικη. ΟΧΙ. Κανείς δεν λειτουργεί έτσι. Δεν παίρνουμε γενναίες αποφάσεις επειδή απλά αλλάζει η χρονιά, αλλά επειδή το θέλουμε.

 

Γι’ αυτό λοιπόν, ας κράξουμε επιτέλους τα γραφικά resolutions της νέας χρονιάς κι ας συνειδητοποιήσουμε πως αν δεν είμαστε έτοιμοι να τα υλοποιήσουμε, απλά θα παραμείνουν για πάντα ανεκπλήρωτα.

Φέτος επιτέλους θα αρχίσω να τρώω καλύτερα

Προβλέψιμο, το ξέρω, αλλά δεν γινόταν να μην το αναφέρω. Μακράν το συνηθέστερο και γραφικότερο resolution, στο οποίο καταλήγεις κατά τη διάρκεια των εορταστικών τραπεζιών, με μια γαλοπούλα στο στόμα και εκατοντάδες μελομακάρονα στο στομάχι.

Πράγματι, τις πρώτες ημέρες του νέου έτους το ρίχνεις στις σαλάτες, τους χυμούς και τα φρούτα και ξαφνικά αισθάνεσαι κάτι ανάμεσα σε επαγγελματία αθλητή και ασκητή μοναχό. Μέχρι που αρχίζεις να πεινάς, αποφασίζεις πως ένα μπέργκερ δεν κάνει τόσο κακό και μέχρι να βγει ο Γενάρης ξανακυλάς στις παλιές και αγαπημένες διατροφικές σου συνήθειες.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 3%

Βασικότερος λόγος που δεν τηρείται: Ποιος άκαρδος άνθρωπος μπορεί να λέει συνεχώς όχι σε πίτσες και μπέργκερ;

Με τη νέα χρονιά κομμένα τα ξενύχτια και το πολύ αλκοόλ

 

Χεράκι-χεράκι με το φαγητό των γιορτών, πάνε και τα ξενύχτια. Όχι, δεν εννοώ τα ξενύχτια που αφιερώνεις στο binge watching και το NBA, εννοώ τα άλλα, αυτά που έρχονται μαζί με πολύ αλκοόλ και σου αφήνουν για δωράκι έναν υπέροχο πονοκέφαλο για να έχεις κάτι να ασχολείσαι το επόμενο πρωί.

Ένα τέτοιο πρωί λοιπόν, περιφερόμενος από καναπέ σε κρεβάτι, παίρνεις και τη μεγάλη απόφαση: “Δεν ξαναπίνω, αυτό ήταν, τη νέα χρονιά θα απέχω από το αλκοόλ”. Πράγματι για μερικά βράδια μένεις μακριά από το αλκοόλ, προτιμώντας να κάτσεις στο σπίτι. Την πρώτη βραδιά που βγαίνεις όμως με τους κολλητούς σου, το resolution καταλήγει στον πάτο κάποιου ποτηριού τζιν τόνικ. Στην υγειά του επόμενου resolution.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 10% (αυξημένες πιθανότητες λόγω κάποιων βραδιών που δεν θα μπορείς να πίνεις επειδή παίρνεις αντιβίωση)

Βασικότερος λόγος που δεν τηρείται: Μια ζωή την έχουμε, κι αν δεν γλεντήσουμε (δικό σας).

Το 2016 θα βάλω επιτέλους λεφτά στην άκρη

Αφού ίδρωσες να αγοράσεις τα απαραίτητα δώρα για τις γιορτές, ψωνίζοντας μόνο στις εκπτώσεις και δίνοντας και μερικά δώρα που σου είχαν κάνει παλαιότερα σε κάτι μακρινά ξαδέρφια (έλα τώρα, όλοι τα κάνουμε αυτά), απηύδησες με την μόνιμα τραγική οικονομική σου κατάσταση.

Μέχρι πότε θα σου τελειώνουν τα λεφτά πριν ο μήνας φτάσει στη μέση του; Ως πότε θα ζητάς δανεικά; Πότε θα αρχίσεις να κάνεις οικονομίες; Μα φυσικά, τη νέα χρονιά, είναι χρυσή ευκαιρία. Εκεί γύρω στον Απρίλη, όταν θα έχεις αγοράσει το καινούριο iPhone και θα έχεις κλείσει εισιτήρια για Λονδίνο, θα πεις ένα “γιατί να κάνω οικονομία μωρέ; σάμπως μαζί μου θα τα πάρω;” όσο ανεβαίνεις με το ασανσέρ στη μάνα σου για να ζητήσεις δανεικά για το νοίκι.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 15%

Βασικότερος λόγος που δεν τηρείται: Γιατί οι Έλληνες γεννήθηκαν χωρίς το γονίδιο της αποταμίευσης, η οικονομική κατάσταση της χώρας θα έπρεπε να σου λέει κάτι.

Φέτος θα ξεπεράσω επιτέλους την πρώην μου

 

Είναι γνωστό ότι τα αισθήματα δουλεύουν ακριβώς έτσι. Η καρδιά άλλωστε διαθέτει έναν ειδικό μηχανισμό, κάτω από τα λευκά αιμοσφαίρια και λίγο δεξιά όπως την κοιτάζεις, ο οποίος αναγνωρίζει την αλλαγή του έτους και δίνει εντολή για να ξεπεραστεί επιτέλους το μεγάλο σου κόλλημα. Όσο εγώ έπλυνα  τα πιάτα την πρωτοχρονιά του 2012, άλλο τόσο ισχύει κι αυτή η επιστημονική αλήθεια.

Επομένως, ίσως για μερικές ημέρες να καταφέρεις πράγματι να κόψεις κάθε επαφή με την πρώην σου. Ένα περίεργο πράγμα όμως ρε παιδί μου. Αυτές οι μέρες θα συμπέσουν και θα συγχρονιστούν άψογα με τις ημέρες που αποφάσισες να μείνεις μακριά από το αλκοόλ.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 17%

Βασικότερος λόγος που δεν τηρείται: Γιατί, δυστυχώς, η καρδιά δεν ελέγχεται με τίποτα.

Η νέα χρονιά θα με βρει να διαβάζω πολλά βιβλία

Σειρές που είδες το 2015: 11

Βιβλία που διάβασες το 2015: 0,5 (ξεκίνησες ένα στις καλοκαιρινές σου διακοπές μέχρι να φορτίσει το iPad).

Αλλά τη νέα χρονιά θα αλλάξουν αυτά. Αμ πως. Θα βρεις χρόνο να διαβάζεις. Βέβαια. Όχι μόνο ένα βιβλίο φυσικά, μιλάμε για τουλάχιστον διψήφιο αριθμό βιβλίων. Πριν κοιμηθείς, με απόλυτη ησυχία για συγκέντρωση.

Πράγματι, θα αγοράσεις βιβλία, θα οργανώσεις το χρόνο σου, θα ξεκινήσεις να διαβάζεις πριν κοιμηθείς και θα καταλήξεις να κοιμάσαι είκοσι λεπτά νωρίτερα, έχοντας καταφέρει να ολοκληρώσεις μετά βίας τρεις σελίδες πριν κλείσουν τα μάτια σου από τη νύστα. Τουλάχιστον τα βιβλία δεν θα πάνε χαμένα, αφού θα τα χρησιμοποιήσεις για να στηρίξεις όλα τα έπιπλα που τρίζουν στο σπίτι σου.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 23%

Βασικότερος λόγος που δεν θα τηρηθεί: Βαριέσαι το διάβασμα και ντρέπεσαι να το παραδεχτείς.

Ήρθε η ώρα να αρχίσω επιτέλους να γυμνάζομαι

 

Τα κιλά των εορτών σε οδήγησαν στην απόφαση να ξεκινήσεις δίαιτα, όμως όπως είδαμε η λύση αυτή δεν έχει και πολύ μέλλον. Κανένα πρόβλημα.

Φέτος θα βγαίνω για τρέξιμο, θα πηγαίνω για μπάσκετ, θα γραφτώ στο γυμναστήριο”. Πράγματι, πηγαίνεις τρέχοντας στο γυμναστήριο, γράφεσαι, το επισκέπτεσαι 3-4 φορές και τελικά καταλήγεις σπίτι να παίζεις μπάσκετ στο playstation. Δεν μπορώ να πω, ήσουν συνεπέστατος, τήρησες όλες τις προγραμματικές σου δηλώσεις.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 25%

Βασικότερος λόγος που δεν θα τηρηθεί: Πού να τρέχεις τώρα μωρέ στα γυμναστήρια, έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι αργεί.

Φέτος θα τελειώσω επιτέλους τη σχολή μου

Κάτι για τους αγαπημένους μας φοιτητές. Οι οποίοι φέτος θα στρωθούν επιτέλους στο διάβασμα και μέχρι τον Σεπτέμβρη θα περάσουν τα 7 μαθήματα που τους μένουν για το πτυχίο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα παρακολουθούν και τις παραδόσεις.

Τι εννοείς πρέπει να δώσουν και πτυχιακή; Αυτή δεν πιάνεται, όταν περάσεις τα μαθήματα τυπικά είσαι πτυχιούχος. Κι ας βρίσκεσαι στο δέκατο έτος φοίτησης.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 26%

Βασικότερος λόγος που δεν θα τηρηθεί: Ο καθηγητής θα βάλει τα αντι-SOS, θα ξεκινήσουν και καταλήψεις, έπεσαν κοντά κι οι ημερομηνίες της εξεταστικής. Δεν πειράζει και το 2017 μια χαρά χρονιά είναι.

Αυτό το καλοκαίρι δεν θα κανονίσω τις διακοπές την τελευταία στιγμή

 

Τα τελευταία 3 χρόνια κανόνιζες τις διακοπές σου μερικές ημέρες πριν φύγεις με αποτέλεσμα να έχεις μάθει απ’ έξω όλα τα κοντινά νησιά τύπου Ύδρα, Σπέτσες και Αίγινα.

Πάνε αυτά όμως. Φέτος θα ξέρεις το νησί που θα σε υποδεχτεί μήνες πριν. Το γεγονός ότι όταν οι κολλητοί σου ξεκινήσουν να σε ρωτάνε τι θα κάνετε εκεί γύρω στο Πάσχα εσύ θα απαντάς “από τώρα μωρέ αυτά θα λέμε;” δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Οι Σπέτσες άλλωστε είναι ένα δελφίνι μακριά.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 32%

Βασικότερος λόγος που δεν θα τηρηθεί: Βαριέσαι να ασχοληθείς πριν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Αυτή είναι η χρονιά που θα αλλάξω επιτέλους δουλειά

Βρίσκεσαι ήδη 5 χρόνια στη συναρπαστική σου δουλειά, στην οποία συμπληρώνεις φύλλα Excell μέχρι το μάτι σου να συνηθίσει να βλέπει τα πάντα μέσα σε μικρά κελιά και είναι η πέμπτη χρονιά που υπόσχεσαι στον εαυτό σου πως θα ψάξεις να βρεις κάτι καλύτερο.

Που να ψάχνεις όμως τα απογεύματα που γυρίζεις σπίτι σου κουρασμένος; Δουλίτσα να υπάρχει κι ας νιώθεις ότι κάθε μέρα που περνάει δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ πια σε σένα. Λογικά μια μέρα θα έρθουν να σε ζητήσουν από το αφεντικό σου. Τι παραπάνω έχει δηλαδή ο Πουλίδο που τον κουβάλησαν από ολόκληρο Μεξικό;

Πιθανότητες να τηρηθεί: 35%

Βασικότερος λόγος που δεν θα τηρηθεί: Βαριέσαι να ανανεώσεις το βιογραφικό σου.

Φέτος θα πλένω συχνότερα το αμάξι μου

 

Ξεκινάει ως “φέτος θα πλένω συχνά το αμάξι μου”. Συνεχίζεται ως “φέτος θα πλύνω κάποιες φορές το αμάξι μου” και καταλήγει σε “φέτος θα πλύνω το αμάξι μου”.

Ποιος δεν θέλει άλλωστε κάθε πρωί που πηγαίνει στη δουλειά να αντικρίζει λίγη από την άμμο της παραλίας στην οποία έκανε τα μπάνια του το καλοκαίρι; Κι ας είναι βαρετή η δουλειά σου κι ας είναι άμμος από παραλία στις Σπέτσες. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, τι μας νοιάζει να είναι καθαρό το αμάξι; Αν δουλεύει η μηχανή είμαστε μια χαρά.

Πιθανότητες να τηρηθεί: 40%

Βασικότερος λόγος που δεν θα τηρηθεί: Μα 15 ευρώ το πλύσιμο; Θα το πλύνω μόνος μου το Σαββατοκύριακο (ποτέ).

 

 

oneman.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *