Χάσε τα μαλλιά σου, όχι τη γοητεία σου

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως οι φαλακροί άντρες φαίνονται πιο ισχυροί, 5 ζωντανά παραδείγματα σέξι αντρών το επιβεβαιώνουν.

Θα αφήσεις λίγες τρίχες στο μαξιλάρι να σου στερήσουν την αυτοπεποίθησή σου; Όχι βέβαια, ειδικά τώρα που μια έρευνα αποκαλύπτει πως οι φαλακροί άντρες θεωρούνται όχι μόνο πιο δυναμικοί και πιο ισχυροί αλλά και ψηλότεροι.  Άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα για το αναπόφευκτο αυτό γεγονός: Όπως μειώνονται η φυσική σου κατάσταση στο μπάσκετ, οι αντοχές σου στο σεξ ή ο χρόνος που μπορείς να περάσεις σε ένα club με πριόνια χωρίς να σε πιάσει πονοκέφαλος, έτσι λιγοστεύουν και τα μαλλιά σου με το πέρασμα του χρόνου, εάν ο παππούς σου ή ο μπαμπάς σε “προίκισαν” με το εν λόγω γονίδιο. Οπότε, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποδεχθείς την κατάσταση και να κοιτάξεις τη θετική πλευρά, μέσα από παραδείγματα αντρών που τα έχασαν τα μαλλιά τους, αλλά όχι το παιχνίδι της γοητείας.

 

Η Έρευνα

Έγιναν λοιπόν τρία πειράματα, από έναν ερευνητή στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania, (ξέρεις, εκεί στην Αμερική που κάνουν έρευνες ακόμη και για την εμμηνόπαυση της συναγρίδας, αλλά οκ, τι μας νοιάζει εμάς, ας κάνουν ότι θέλουν, σάμπως και τα κάνουν με τα λεφτά μας;). Στο πρώτο πείραμα 60 συμμετέχοντες κοίταξαν φωτογραφίες αντρών σε παρόμοια ηλικία και πάνω κάτω με το ίδιο ντύσιμο, με μοναδική τους διαφορά πως κάποιοι άντρες είχαν μαλλιά ενώ άλλοι είχαν εντελώς ξυρισμένα κεφάλια. Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν τους άντρες σύμφωνα με το ποιοι δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη επιρροή και ισχύ και οι φαλακροί τα πήγαν σαφώς καλύτερα από εκείνους με μαλλιά.

Στην επόμενη μελέτη, ο ερευνητής έδειξε φωτογραφίες τεσσάρων αντρών, δύο για τον καθένα, στην μια με μαλλιά και στην άλλη, ψηφιακά επεξεργασμένη, χωρίς μαλλιά. Οι κριτές τους κατέληξαν στο συμπέρασμα πως στη δεύτερη, άνευ μαλλιών φωτογραφία τους, δείχνουν να έχουν περισσότερο κύρος αλλά και να μοιάζουν ψηλότεροι και 13% πιο δυνατοί.

Στην τρίτη φάση της έρευνας, που διεξήχθη χωρίς φωτογραφίες, ο ερευνητής έδωσε προφορικές και γραπτές περιγραφές αντρών (άλλους με μαλλιά και άλλους χωρίς) και ζήτησε να βαθμολογηθούν ανάλογα με την αρρενωπότητα, την δύναμη και τις ηγετικές τους δυνατότητες. Μάντεψε. Οι φαλακροί έσκισαν.

πηγή: Time Magazine

Τα ζωντανά παραδείγματα

Κι αν σνομπάρεις τις έρευνες και τα επιστημονικά ευρήματα, σίγουρα δεν μπορείς να αγνοήσεις τους παρακάτω bald & beautiful άντρες του πλανήτη.

 

Vin Diesel

Όπως έχει γράψει και το GQ γι’ αυτόν, “το καραφλό του κεφάλι είναι απλά ένας  γυμνασμένος δικέφαλος με μια φάτσα πάνω”. Όσο για το αν είναι σέξι, ρώτα την κοντινότερη γυναίκα που θα βρεις.

John Malkovich

Από το μυαλό του John Malkovich σίγουρα δεν πέρασε ποτέ η εμφύτευση μαλλιών ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να του στερήσει την γοητεία του.

Michael Stipe

ΟΚ, και η μουσική βοηθάει, αλλά ένα μεγάλο μέρος των γυναικών που βρίσκονται κάτω από την σκηνή όταν επάνω είναι οι REM ουρλιάζει το όνομά του.

Jason Statham

Πολλές γυναίκες γκρίνιαξαν στα αγόρια τους που τις σέρνουν στα Village να δουν περιπέτειες, καμία όμως δεν παραπονέθηκε για περιπέτεια με τον Statham μέσα.

Bruce Willis

Bruce, ζεις, εσύ οδηγείς τους φαλακρούς όλου του κόσμου. Αρρενωπός, δυναμικός, σοβαρός, ταλαντούχος, έξυπνος, αστείος, σέξι. Όλα τα υπόλοιπα είναι τρίχες.

 

Όλα αυτά μπορεί να σε παρηγορούν, μπορεί και όχι, διότι πράγματι είναι θλιβερό να χάνεις τα μαλλιά σου και να βλέπεις την πλούσια κόμη σου να φτωχαίνει, αλλά από την άλλη, το να μεγαλώνεις σημαίνει γίνεσαι πιο ώριμος, πιο έμπειρος, πιο σοφός. Το να χάσεις λίγες τρίχες για να έχεις όλα τα παραπάνω, μοιάζει καλό deal.

oneman.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *