Χείλη για φίλημα!

Έχει ειπωθεί πολλές φορές και με διάφορους τρόπους ώστε να θεωρείται πλέον κλισέ. Ωστόσο, πρόκειται για την πιο πολύτιμη συμβουλή ομορφιάς: Διαλέξτε το πιο δυνατό σας σημείο και αναδείξτε το! Αν λοιπόν σας λένε συχνά ότι έχετε κάτι από Αντζελίνα Τζολί ή από Σκάρλετ Γιόχανσον, μερικά έξυπνα tips αρκούν για να τραβήξουν όλα τα βλέμματα επάνω στα ζουμερά σας χείλη…

 

1. Απαράβατος κανόνας: Αν δε θέλετε να μοιάζετε με φιγούρα του καρναβαλιού μη συνδυάζετε το σκούρο μακιγιάζ στα μάτια με αντίστοιχα έντονα κραγιόν. Αν θέλετε να βάψετε τα χείλη σας, με ένα φλογερό κόκκινο, διατηρείστε φωτεινό και «ήσυχο» το υπόλοιπο πρόσωπο. Αν έχετε επιλέξει να τονίσετε τα μάτια, απλώς εφαρμόστε στα χείλη ένα διάφανο gloss ή ένα κραγιόν σε φυσική απόχρωση.

2. Εάν τα χείλη σας είναι «παχιά», δοκιμάστε να κάνετε με το μολύβι ένα περίγραμμα ακριβώς επάνω στη φυσική τους γραμμή και απλώστε μια πολύ λεπτή στρώση gloss στη μέση του κάτω χείλους. Οι παστέλ ή φυσικές αποχρώσεις είναι προτιμότερες για τις ώρες της ημέρας.

3. Γενικά δεν υπάρχουν κανόνες για το πώς να εφαρμόσετε το κραγιόν. Οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να το φέρνουν απευθείας σε επαφή με τα χείλη, ενώ μικρότερο ποσοστό χρησιμοποιεί ειδικό πινέλο ή το μεσαίο δάχτυλο του χεριού. Εξακολουθήστε να κάνετε αυτό που σας βολεύει, επιλέγοντας γενικά τον τρόπο με τον οποίο κατορθώνετε να επιτύχετε πιο ακριβές αποτέλεσμα

4. «Γεμίστε» τα χείλη με το μολύβι, χρησιμοποιώντας το σαν βάση πριν εφαρμόσετε το κραγιόν ή το gloss. Φροντίστε οι αποχρώσεις να είναι κοντινές. Με αυτόν τον τρόπο το μακιγιάζ θα έχει περισσότερη διάρκεια. Ειδικά το lip gloss, εξαιτίας της υγρής του σύστασης, «γλιστρά» αμέσως από τα χείλη, εάν δε χρησιμοποιήσετε βάση.

5. Τονίστε το περίγραμμα των χειλιών σας πριν ή μετά το κραγιόν. Αν θέλετε να είστε σίγουρη ότι το μολύβι «πατάει» επάνω στη φυσική γραμμή, διαγράψτε το περίγραμμα πριν βάψετε το εσωτερικό των χειλιών σας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πιο διακριτικό, όταν το μολύβι εφαρμοστεί επάνω από το κραγιόν ή το gloss.

6. Μη συνδυάζετε σκούρο μολύβι με ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Το ευδιάκριτο, καλοσχηματισμένο περίγραμμα είναι όμορφο όταν η γραμμή είναι στο ίδιο χρώμα με το εσωτερικό των χειλιών (το πολύ ένα – δυο τόνους διαφορά). Ο συνδυασμός έντονου μολυβιού με απαλό κραγιόν είναι απλώς κακόγουστος.

7. Για λόγους υγιεινής μην ακουμπάτε τα testers επάνω στα χείλη σας όταν δοκιμάζετε νέα χρώματα. Για να καταλάβετε πώς θα δείχνει ένα κραγιόν δοκιμάστε το στην άκρη των δαχτύλων σας. Είναι ένα σημείο που αποδίδει πολύ καλύτερα την απόχρωση που θα έχει το προϊόν στα χείλη σας, πολύ περισσότερο από το επάνω μέρος του χεριού, όπου έχουμε συνηθίσει να δοκιμάζουμε τα χρώματα.

8. Εάν κάνατε μια άστοχη αγορά, μη βιαστείτε να αποσύρετε την αποτυχημένη σας επιλογή. Στο μακιγιάζ των χειλιών τα χρώματα αναμειγνύονται, τα κραγιόν και τα μολύβια συνδυάζονται και δημιουργούν ένα νέο blend. «Παίξτε» λίγο, δοκιμάζοντας πχ επάνω από ένα σκούρο μολύβι ένα gloss που από μόνο του έδειχνε πολύ λαμπερό και αφύσικο.

9. Η εποχή που οι «μοιραίες» γυναίκες άφηναν το αποτύπωμα του κραγιόν τους επάνω στο ποτήρι της σαμπάνιας έχει περάσει. Για να αποφύγετε αυτήν την αντιαισθήτική εικόνα, όταν τα χείλη σας είναι βαμμένα, πριν τα ακουμπήσετε στο γυαλί γλείψτε διακριτικά το εσωτερικό τους. Το αποτύπωμα θα είναι πολύ πιο αχνό.

10. Για να μη χαμογελάτε με βαμμένα δόντια, αφού φορέσετε το κραγιόν, βάλτε στο στόμα το δείκτη του χεριού σας (όπως όταν κάνετε αυτό που δεν πρέπει, δηλαδή γλύφετε τα δάχτυλά σας μετά από ένα νόστιμο φαγητό!) και τραβώντας τον αφαιρέστε μαζί και το περίσσευμα του κραγιόν που προοριζόταν για … την οδοντοστοιχία σας.

11. Το κραγιόν, εάν δεν είναι πολύ λιπαρό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ρουζ. Το αντίθετο μην το επιχειρήσετε. Τα χείλη δεν «κρατούν» επάνω τους προϊόντα σε σκόνη.

12. Όσο μεγαλύτερη είστε στην ηλικία, τόσο περισσότερο πρέπει να προσπαθήσετε για να δείχνουν τα χείλη σας πιο «πλούσια» και πιο «αφράτα». Επειδή με το χρόνο ο όγκος τους συρρικνώνεται, αποφύγετε τα ματ κραγιόν που γενικά «λεπταίνουν» τα χείλη, ή τα πολύ υγρά gloss που δεν έχουν διάρκεια και διαλέξτε ένα προϊόν πιο κρεμώδες και σε φωτεινή απόχρωση.

13. Δεν ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις σε όλα τα πρόσωπα. Το χρώμα του δέρματος καθορίζει και την παλέτα που σας κολακεύει πιο πολύ. Γενικά, από τα πιο «δύσκολα» χρώματα στο μακιγιάζ των χειλιών είναι τα πορτοκαλί και τα καφέ που επιπλέον έχουν το μειονέκτημα ότι κάνουν τα δόντια να φαίνονται κίτρινα. Αν γενικά δε διαθέτετε και το πιο αστραφτερό χαμόγελο, προτιμήστε χρώματα όπως μοβ, βιολέ, μπορντό, τόνους του ροζ ή του σάπιου μήλου, συμβουλεύουν οι make up artists.

14. Μην πετάτε τίποτα! Αν σας έσπασε το κραγιόν, αφαιρέστε το σπασμένο κομμάτι, κρατώντας το με ένα καθαρό ύφασμα, και ανάψτε στη βάση του ένα σπίρτο. Η θερμότητα θα το μαλακώσει κι έτσι μπορείτε να το προσαρμόσετε πίσω στη βάση του, πιέζοντάς του ελαφρά προς τα κάτω. Στη συνέχεια βάλτε το κραγιόν στο ψηγείο για περίπου μισή ώρα και το … κάταγμα θεραπεύτηκε!

15. Εκμεταλλευτείτε τα υπολείμματα ενός κραγιόν αναμειγνύοντάς τα με βαζελίνη ή lip gloss μέσα σε μια παλέτα μακιγιάζ, απ’ όπου μπορείτε να τα απλώσετε στα χείλη χρησιμοποιώντας το ειδικό πινελάκι ή το δάχτυλο.

Ένα άλλο τρικ για οικονομία, αλλά και για πειραματισμό με τα χρώματα, είναι να συγκεντρώσετε τα υπολείμματα από μισοτελειωμένα κραγιόν σε ένα μικρό βαζάκι (πχ από χάπια), να ζεστάνετε τη βάση του ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν τα κομμάτια και στη συνέχεια να δοκιμάσετε το νέο σας κραγιόν με πινέλο!

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *