Έχεις γένια? Διάβασε τι άλλο σου προσφέρουν εκτός από το στυλ!

Αν ήσουν από αυτούς που κορόιδευαν τον Γαλυφιανάκη, ετοιμάσου να πάρεις τα λόγια σου πίσω.

 

Τα γένια, εκτός από στυλ και γοητεία, συμβάλλουν σημαντικά στον οργανισμό σου, στην φρεσκάδα της επιδερμίδας σου και σε ένα σωρό ακόμη πράγματα, που ούτε καν φανταζόσουν.

Προστασία από την ακτινοβολία

Μπορεί η ‘‘ξούρα’’ να θεωρείται σύμβολο του preppy αντρικού grooming, αλλά αν ήξερες τις ευεργετικές τους ικανότητες απέναντι στην ακτινοβολία σίγουρα θα το ξανασκεφτόσουν. Τα γένια σε προστατεύουν στο 95% από την υπεριώδη ακτινοβολία και εμποδίζουν να δημιουργηθούν καρκινώματα. Επίσης τα σημάδια γήρατος στους άντρες εμφανίζονται κυρίως στο λαιμό και τα μάτια, με την ακτινοβολία να είναι ο κύριος υπαίτιος της κατάστασης. Αφήνοντας τα γένια σου, έχεις λίγες παραπάνω ελπίδες να δείξεις νέος στο κάτω μέρος του προσώπου.

Πες τέρμα στις κηλίδες και στα σημάδια

Το να απομακρύνεις οριστικά το ξυράφι από το πρόσωπο σου, δεν θα σε βοηθήσει απλά να μειώσεις τις κηλίδες και τα εξανθήματα. Θα τα εξαφανίσει τελείως. Το ξυράφι, όσο καλά και αν το πλύνεις, είναι επιρρεπή στα βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν σε μόλυνση του θύλακα όπου βγαίνει η τρίχα. Με το να αφήσεις τα γένια σου ελεύθερα, μειώνεις τις πιθανότητες για θυλακίτιδα ή και ακμή.

Τόνισε τον ανδρισμό σου

Θα έχεις ακούσει τουλάχιστον μια φορά, ότι οι άνδρες με γένια φαίνονται πιο αρρενωποί. Δεν πρόκειται για μύθο. Σύμφωνα με έρευνα από το Evolution of Human Behavior στη Φιλαδέλφεια, οι άντρες που αφήνουν γένια φαίνονται πιο δυναμικοί και αρρενωποί στο αντίθετο φύλο, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους άντρες. Άσε την βαρβατίλα σου ελεύθερη…

Φυσική ενυδάτωση

Μπορεί να μην το γνώριζες μέχρι σήμερα, αλλά το πρόσωπο σου έχει ενσωματωμένο ένα δικό του σύστημα αυτό-ενυδάτωσης, το οποίο προέρχεται από τους σμηγματογόνους αδένες μας. Όταν δεν ‘‘πειράζουμε’’ το πρόσωπο με ξυράφια, επιτρέπουμε στο πρόσωπο να εκκρίνει μια ουσία που προστατεύει την επιδερμίδα. Η γενειάδα ειδικότερα, προστατεύει το πρόσωπο από τον αέρα που προκαλεί ερυθρότητα και ξηρότητα.

Παγίδευσε τους μικροοργανισμούς

Μπορεί να σου ακούγεται αηδία, αλλά είναι μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες που κάνουν όλες οι τρίχες στο σώμα μας και ιδιαίτερα στο πρόσωπο. Εάν δεν είχες τα γένια σου ή ακόμα και στη μύτη, δεν θα μπορούσες να ‘‘παγιδεύσεις’’ μικροοοργανισμούς και ρύπους οι οποίοι μεταφέρονται με τον αέρα και θα μπορούσαν να σου κάνουν την επιδερμίδα τσίρκο. Απλά φρόντιζε να πλένεις το πρόσωπο σου και τα γένια σου, με τον ίδιο τρόπο που πρέπει να πλένεις και τα χέρια σου.

koolnews.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *