Επιστήμονες ανακαλύπτουν πως να μειώσετε τη πείνα σας με laser

foodΑν σας ενδιαφέρει να χάσετε βάρος και δεν φοβάσται το μυαλό σας να ελέγχεται από μια ακτίνα λέιζερ μέσω των ματιών σας , τότε η επιστήμη έχει την τέλεια λύση για εσάς . Σε μια πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχαν ποντίκια , οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το μέρος του εγκεφάλου που επιτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής – και πώς να απενεργοποιηθεί.

Δεδομένου ότι πάνω από το ένα τρίτο των Αμερικανών ενηλίκων είναι παχύσαρκοι , οι νευροεπιστήμονες έχουν προσπαθήσει να ανακαλύψουν ποιο είναι το μέρος του εγκεφάλου που μας κάνει τόσο επιρρεπείς στην κατανάλωση , ας πούμε , μια ολόκληρη μπανιέρα από νόστιμη κρέμα φουντουκιού , και όχι μόνο το μισή. Έτσι, οι επιστήμονες έκαναν ό, τι οι επιστήμονες συνήθως κάνουν και βρήκαν τις απαντήσεις με τη βοήθεια των ποντικιών .

Οι νευροεπιστήμονες τροποποιήσαν τα ποντίκια , έτσι ώστε οι ειδικοί νευρώνες που είχαν ως στόχο να αντιδρούν στο φως με διαφορετικό τρόπο . Σε μια ομάδα ποντικών , το φως θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου και , στην άλλη ομάδα ποντικιών , το φως θα το απενεργοποιήσει.  Με ένα λέιζερ μέσα στα τα μάτια των ποντικών άρα και στους εγκεφάλους τους , οι επιστήμονες μπόρεσαν αποτελεσματικά να ενεργοποιήσουν ή να αενεργοποιήσουν το αντίστοιχο τμήμα του εγκεφάλου .

Βασικά, συνέβησαν τα εξής: όταν οι νευρώνες έκλεισαν, τα ποντίκια αρνήθηκαν να φάνε,ανεξάρτητα από το πόσο πεινασμένα ήταν. Όταν οι νευρώνες ήταν ενεργοί, τα ποντίκια δεν μπορούσαν να σταματήσουν να τρώνε.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *