Καθημερινά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν για άλλο σκοπό!

Μαύρο φόρεμα

topnews_205_002

Ως το 1920 φοριόταν αποκλειστικά για να δείξει πένθος. Η βασίλισσα Βικτορία το φορούσε 40 ολόκληρα χρόνια για να πενθήσει τον σύζυγο της.  Το 1926 έγινε ξαφνικά αντικείμενο μόδας όταν η Κοκό Σανέλ έφτιαξε τα πρώτα μικροσκοπικά μαύρα φορέματα για τις σταρ του Χόλιγουντ.

T – shirt

topnews_205_003

Το πρώτο T-shirt φορέθηκε το 1898. Αρχικά ήταν απλά ένα φανελάκι κάτω από τη στρατιωτική στολή, αργότερα το φορούσαν πληρώματα υποβρυχίων ως στολή εργασίας. Άρχισε να γίνεται μόδα και να χρησιμοποιείται στο καθημερινό ντύσιμο το 1950.

 

Ψηλοτάκουνα

topnews_205_004

Αρχικά τα παπούτσια με τακούνι φτιάχτηκαν για τους Πέρσες στρατιώτες του 16ου αιώνα ώστε να βελτιωθεί η ισορροπία και η σταθερότητά τους πάνω στη σέλα την ώρα της μάχης. Αργότερα ήρθαν στην ως Ευρώπη στιλιστική υπερβολή της αριστοκρατίας. Αποτελούσαν σύμβολο για τους βασιλείς και τις δούκισσες που δεν είχαν ανάγκη ούτε να δουλεύουν ούτε να περπατούν μεγάλες αποστάσεις.

Περιτύλιγμα με φυσαλίδες

topnews_205_005

Αρχικά το χρησιμοποιούσαν ως ταπετσαρία. Επειδή αυτή η ιδέα ήταν φυσικά αποτυχημένη, αργότερα έγινε μονωτικό υλικό για θερμοκήπια. Πολλά χρόνια μετά χρησιμοποιήθηκε ως προστατευτικό για τις μεταφορές του νέου της υπολογιστή IBM 1401 και έπειτα καθιερώθηκε.

Μαξιλάρι

topnews_205_006

Ο άνθρωπος άρχισε να χρησιμοποιεί μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι τα παλιά χρόνια,  του ώστε να μην μπαίνουν ζουζούνια και μικροοργανισμοί στη μύτη, τα αυτιά και το στόμα του κατά τη διάρκεια του ύπνου!

 

Γραβάτα

topnews_205_007

Η ιστορία της γραβάτας δεν είναι πολύ ξεκάθαρη, αλλά φημολογείται ότι είναι η εξέλιξη του μαντιλιού που φορούσαν οι άντρες για να προστατεύουν τον λαιμό από το δριμύ ψύχος αλλά και να σκουπίζουν παράλληλα τη μύτη τους. Άλλοι πιστεύουν ότι εφευρέθηκε από τους Κορεάτες στρατιώτες την έβαζαν στον λαιμό τους για να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο στο πεδίο της μάχης.

 

topnews.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *