ΚΙ ΟΜΩΣ… Mε εισιτήριο πλέον θα επισκέπτονται οι τουρίστες το καλοκαίρι τη μαγευτική Cinqueterre της Ιταλίας! Δείτε γιατί…

38367_manarola-cinque-terre

Η πρόσβαση στην όμορφη παράκτια περιοχή της Cinqueterre θα κλείσει αυτό το καλοκαίρι  προκειμένου να διατηρηθεί η τοπική κουλτούρα, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών φτάνει το 1,5 εκατομμύριο!

Η Ιταλία σχεδιάζει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή Cinque Terre αυτό το καλοκαίρι, γιατί η δημοφιλής περιοχή κοντεύει να ”βουλιάξει” από τα πολλά κρουαζιερόπλοια και τα parties στις ακτές της!

Περίπου 2,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν πέρσι τη γραφική Cinque Terre, τα πέντε μικρά ψαροχώρια της, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με στενά βραχώδη μονοπάτια.βόρειοδυτικά της Ιταλίας στη περιοχή της Λιγουρίας.

Οι κάτοικοι λένε ότι οι επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια πιάνουν σε κοντινά λιμάνια και έχουν κατακλύσει τις κοινότητές τους ενώ ο επικεφαλής του πάρκου της Cinque Terre είπε ότι δεν θα επιτρέψει αυτό το χρόνο περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

“Εμείς σίγουρα θα επικριθούμε για αυτό, αλλά για εμάς είναι θέμα επιβίωσης», σημειώνει ο Vittorio Alessandro στην εφημερίδα La Repubblica.

Οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή είναι εφοδιασμένοι με συσκευές για τη μέτρηση του αριθμού των ατόμων με κατεύθυνση προς τα χωριά και μόλις έχει φθάσουν σε ένα συγκεκριμένο αριθμό, η πρόσβαση θα είναι κλειστή.

Τα εισιτήρια θα προπωλούνται και μέσω μιας εφαρμογής που δημιουργήθηκε για τους τουρίστες, η οποία θα καταδεικνύει επίσης στους αρμόδιους τη τουριστική ”συμφόρηση”.

Ωστόσο, οι αριθμοί τουριστών έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των κρουαζιέρων που πραγματοποιούνται εκεί, της προτίμηση σε ιταλικούς προορισμούς καθώς και επειδή άλλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως η Τυνησία, έχασαν τα ”ποσοστά” τους μετά από επιθέσεις που σημειώθηκαν.

 

travelstyle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *