Ξυρίστε τα πόδια σας άφοβα!

7 Υπέροχα Tips Ξυρίσματος Ποδιών.

Μερικές γυναίκες έχουν εμμονή με το ξύρισμα, ενώ άλλες θα μπορούσαν να ζήσουν και χωρίς αυτό. Όλες έχουμε δει αποκρουστικά πόδια το καλοκαίρι, είτε στη παραλία, είτε σε μια έξοδο, σωστά; Τραύματα, κοψίματα από ξυράφι, κοκκινίλες και όλα τα υπόλοιπα! Πιστεύετε πώς μπορείτε να αποκτήσετε τα υπέροχα, σατινέ, λεία, μεταξένια πόδια; Ξέρετε, αυτά που βλέπετε στην τηλεόραση και φαίνονται τόσο sέξι; Λοιπόν, σας έχω μερικές από τις αγαπημένες μου συμβουλές ξυρίσματος. Διαβάστε για να μάθετε πώς μπορείτε να έχετε υπέροχα πόδια αυτό το καλοκαίρι!

1. Εκτός από το Ξύρισμα

Έχετε δοκιμάσει όλες την αποτρίχωση; Αν δεν έχετε, αλλά θα θέλετε να τη δοκιμάσετε στο σπίτι, η καλύτερη συμβουλή μου θα ήταν αυτή: Μην αγοράζετε φτηνές, άγνωστες μάρκες! Απλώς δεν λειτουργουν τόσο καλά και η πρώτη σας εμπειρία δεν θα ειναι ικανοποιητική, αλλά θα δυσκολευτείτε πολύ. Επίσης προσέξτε η συσκευασία αποτρίχωσης, κερί κ.τ.λ . Θα πρέπει να περιέχει μέσα όλα όσα θα χρειαστείς, π.χ. ταινίες, σπάτουλες, κρέμα για μετά την χρήση, διαφορετικά θα τα επιβαραινθείς extra! Επίσης, αν έχετε πραγματικά πεισματάρικες τριχες, θα ήθελα να σας προτείνω ένα επαγγελματικό ινστιτούτο ομορφιάς. Μπορεί να πληρώσετε λίγα περισσότερα χρήματα, αλλά το αποτελέσμα θα σας αφήσει με χαμόγελο για εβδομάδες!

2. Απολέπιση πρώτα

Ειλικρινά, αυτό είναι κάτι που το μάθαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά λειτουργεί 100%. Τα πόδια τείνουν να είναι στεγνά και ως εκ τούτου παράγουν πολύ περισσότερα νεκρά κύτταρα δέρματος. Όταν κάνετε απολέπιση πριν το ξύρισμα, αφαιρείτε το νεκρό δέρμα, επιτρέποντας στο ξυραφάκι σας ένα πιο βαθύ ξύρισμα. Επίσης, αυτό θα βοηθήσει στη πρόληψη του να γυρίσει μια τρίχα προς τα μέσα, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι αυτό που προκαλεί όλα αυτα τααντιαισθητικα κόκκινα καρουμπαλάκια.

3. Επουλώστε τα τραύματα από το ξύρισμα 

Το κόψιμο από ξυράφι μπορεί να συμβεί στις καλύτερες από μας, ακόμα και όταν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα για να θεραπεύσετε τους ερεθισμούς από το ξυραφάκι και να μειώσετε τη φαγούρα. Να είστε βέβαιες ότι το προϊόν σας θα περιλαμβάνει σαλικυλικό οξύ. Ένα άλλο προϊόν για να δοκιμάσετε είναι η κρέμα υδροκορτιζόνης. Μια άλλη συμβουλή είναι να μην ξυρίσετε στην ίδια περιοχή μέχρι να επουλωθεί τελείως και να υποχωρίσει ο ερεθισμός.

4. Βρέξτε το δέρμα σας πρώτα

Ενώ είστε στο ντους ή το μπάνιο, περιμένετε περίπου 10 λεπτά πριν από το ξύρισμα. Με αυτό τον τρόπο, το δέρμα σας έχει την ευκαιρία να μαλακώσει. Οι τρίχες στο πόδι σας θα είναι πιο εύκολο να ξυριστούν γιατί τα θυλάκια θα είναι πιο μαλακά.

5. Συμβουλές για τον αφρό ξυρίσματος

Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε κρέμα ή αφρό ξυρίσματος. Πάντα! Το ξύρισμα στα σκληρά πόδια μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο δέρμα ή ακόμα κοκκινίλες και πόνο! Αν έχετε ξηρό δέρμα, το πρόβλημα της φαγούρα στο δέρμα διπλασιάζεται μετά το ξύρισμα. Χρησιμοποιήστε έναν καλό ενυδατικό αφρό ξυρίσματος για την καταπολέμηση αυτής της φοβερής φαγούρας!

6. Χρησιμοποιήστε λάδι ή κάποιο προϊόν για ενυδάτωση

Μετά το ξύρισμα, χρησιμοποιήστε κάποιο έλαιο, όπως baby oil, ή την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα. Θα αισθανθείτε το δέρμα σας μεταξένιο, απαλό και λείο!

7. Ξύρισμα προς τη σωστή κατεύθυνση

Οι τρίχες του ποδιού έχουν τη τάση να μεγαλώνουν με μια κατεύθυνση προς τα κάτω, έτσι, ξεκινήσετε το ξύρισμα από τον αστράγαλό σας και επάνω, προς το γόνατό σας. Καθαρίστε το ξυραφάκι σας κάθε φορά που το επαναλαμβάνετε. Το βρώμικο ξυράφι μπορεί να σας κόψει και να σας κρατήσει μακριά από ένα βαθύ ξύρισμα. Και μην ξεχνάτε, ΜΗΝ αγοράζετε φτηνά, ανώνυμα ξυραφάκια. Να θυμάστε, παίρνετε ότι πληρώνετε!

ediva.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *